Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A futrinkákról, az iszapról és a cigányokról

A természetvédelemről, az iszapkatasztrófáról, a cigányság helyzetéről és az agrárium stratégiai ágazatként való kezeléséről beszéltek a kedden, napirend előtt felszólaló képviselők a parlamentben.
A természetvédelemről, az iszapkatasztrófáról, a cigányság helyzetéről és az agrárium stratégiai ágazatként való kezeléséről beszéltek a kedden, napirend előtt felszólaló képviselők a parlamentben.

LMP: érvényesüljenek a természetvédelem szempontjai is
Szabó Rebeka (LMP) "Ha a kormány elherdálja Magyarország természeti örökségét, a GDP növekedése sem hozza vissza" című felszólalásában úgy ítélte meg, hogy a kormány a természetvédelem szempontjait nem vette kellő súllyal figyelembe, például az Audi-beruházás kapcsán. A képviselő kérte, hogy a kabinet ne csak a GDP-t tekintse a jó kormányzás mérőszámának.
Ángyán József államtitkár egyetértett azzal, hogy a fenntarthatóság szempontjait is érvényesíteni kell a beruházásoknál és igyekezett megnyugtatni a képviselőt, hogy a kormány ilyen rendszerek elterjesztésének híve, védi a természeti örökséget, a jövő nemzedékek érdekeit. Közölte azt is, hogy a Natura 2000 rendszer felülvizsgálat alatt van. Közölte, kezdeményezni fogja a magyar kormány egy öt országot érintő - magyar, osztrák, szlovén, horvát és szerb határon átnyúló -, Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum létrehozását.

Jobbik: felelősségrevonást az iszapömlés után!
Ferenczi Gábor jobbikos képviselő a kolontári iszapkatasztrófa kapcsán az ügy végső és megnyugtató lezárásáig a téma napirenden tartását kérte a Háztól. Kártalanítást szorgalmazott, a Mal Zrt., illetve a cég vezetőinek felelősségét emlegette és a valódi bűnösök felelősségrevonását sürgette.
Kontrát Károly államtitkár emlékeztetett arra, hogy meghosszabbították a veszélyhelyzetet és rögzítette, a kormány minden segítséget megad a kárvallottaknak. A felelősséget anyagi és büntetőjogi, illetve környezetvédelmi szempontból is a károk okozójának kell viselnie - hangsúlyozta.

MSZP: a kormány hogyan kívánja kezelni a cigányság ügyét?
Hogyan akarja kezelni a cigányság helyzetét, jövőjét a kormány? - fordult a kormány illetékeséhez a szocialista Nyakó István, azt kérve: Balog Zoltán államtitkár, illetve a Fidesz álljon elő konkrét javaslattal az ügyben, szerinte ugyanis statisztikákon, prognózisokon túl még semmit sem lehetett hallani erről a kérdésről, amelyet Magyarország egyik legégetőbb feszültségének nevezett. A képviselő az MSZP részéről együttműködést ígért az ügyben.
Balog Zoltán hangsúlyozta, nem szabad csak etnikai kérdésként kezelni a cigányság ügyét, az gazdasági és szociális kérdés is. A kabinet eddig megtett intézkedései között említette a közcélú adományok áfájának eltörlését, a lakásárverezések letiltását, azt, hogy családi pótlékot csak az iskolába járó gyerek után lehet kapni, illetve felhívta a figyelmet a kormány rendprogramját.

Fidesz: készüljön felmérés a magyarországi földbirtoklás valós helyzetéről!
Turi-Kovács Béla (Fidesz) "Új utakon a magyar mezőgazdasági áruk védelméért" címmel elmondott felszólalásában azt szorgalmazta, hogy stratégiai ágazatként kezeljék a magyar vidékfejlesztést, a mezőgazdaság ügyét. El kell végezni azt a felmérést, amely tiszta képet ad a magyar földbirtoklásról - szögezte le a szerinte elsők között megtenni szükséges lépésekről.
Ángyán József hangsúlyozta, hogy a kormány stratégiai ágazatnak tekinti és akként kezeli az agráriumot, a magyar vidéket. Mint mondta, a kis és közepes családi gazdasági modellt kívánják erősíteni, az állam a spekulációt ki akarja zárni a földek vásárlásánál, és a birtokpolitikában is ezt képviselik.


Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. zeta62 2010. október 27. 14:08
  „20. viktorred 2010.10.20. 13:23
  Gondoltam!
  Ha egy címben az LMP vagy a cigány szó , netán mind a kettő szerepel, akkor jönnek a szokásos zsidózó cigányozó megjegyzések, nagyon buta emberektől. Gratulálok!

  Sajnos továbbra sem a "zöld" gondolkodás a jellemző a nem lehet más képviselőinek.
  Ennyi a teljesítményük, még akkor is, ha a kritikát nehezen bírják. Sértettségből kár megszólalni. A lopott program is kifulladt, és a vezetőség értelmesebbjét is kimarták a szadesz képződményből. De legalább "jobb" helyre megy. :D”
 • 22. SC 2010. október 21. 16:48
  „21. hozzászólás meir
  :-)))
  Látod,nem is kellett senkinek a városban! :-)”
 • 21. meir 2010. október 20. 14:22
  „Nomen est Omen!!!”
 • 20. viktorred 2010. október 20. 13:23
  „Gondoltam!
  Ha egy címben az LMP vagy a cigány szó , netán mind a kettő szerepel, akkor jönnek a szokásos zsidózó cigányozó megjegyzések, nagyon buta emberektől. Gratulálok!”
 • 19. heat 2010. október 19. 20:08
  „Még azokat a Greenpeace-eseket is többre tartom, akik teniszlabdával dobálják a bálnavadászokat, mert azok legalább nem csak a pofájukat jártatják. Tessék mondani, mennyi szemetet, autógumit, hűtőszekrényt, köbméter olajos földet tetszettek összeszedni, ártalmatlanítan?”
 • 18. passuth 2010. október 19. 18:55
  „16,közmunkára őket ?saját viskóikat nem engedték megvédeni,tudták,kapnak újat,sajnos,eltartjuk őket,most már el is várják”
 • 17. nagyfulesbagoly 2010. október 19. 17:44
  „A riport címe nem túl szerencsés
  a cigány meg az iszap???
  na meg ez a futrinka?
  a tücsök és hangyán is hőbörgött ferenc testvér.........”
 • 16. kolombela 2010. október 19. 17:22
  „"MSZP: a kormány hogyan kívánja kezelni a cigányság ügyét? "
  remélhetőleg nem olyan módon mint ők és megszüntetik védettségüket.
  A legjobb megoldás az lenne, hogy csak akkor kapjanak juttatást, ha vagy dolgozni mennek, vagy valódi közmunkát végeznek. Kezdhetnék mondjuk a katasztrófa károk eltüntetésével.”
 • 15. Hedon 2010. október 19. 17:08
  „#6

  Máfél hete itt voltak ezek a narkós idióták. A szóban forgó izraelita nő is.
  Cikk erről:
  http://nol.hu/belfold/a_gyori_audi-gyarnal_szemlezett_az_lmp

  Őket azonban a helyszínen látottak a legkevésbé sem zavarják.
  Mantra szerűen nyomják a betanult sablonos szövegüket.
  A pártérdek mást kíván mint a régió és úgy általában a magyar
  emberek érdeke. Idegen érdekek kiszolgálására hozták létre a pártot
  az elsüllyedő másik helyett. Szabó Rebeka irány a Negev sivatag
  ott aztán kedvére botanikuskodhat míg egy Scud rakéta el nem találja.
  Előtte persze lapátra tenni az MTA-ból mert oda méltatlan.

  #8

  Szegény embernek a háta görbe
  A gazdagnak pedig az orra.”
 • 14. Liv66 2010. október 19. 15:12
  „Szabó Rebekát én is végighalgattam....A semmi semmizett a szavaiban.Gondolom a fizujáért akar (na ? ) megdolgozni.”
 • 13. sturmtiger 2010. október 19. 15:00
  „Ja és ez a sok közül mennyi ilyen lehet még.”
 • 12. sturmtiger 2010. október 19. 14:59
  „A cigányság ügyét úgy kell kezelni, hogy az MTV 1.-en a kékfényben látott Balogh Zoltán nevű bűnöző tetüt aki életefelét 17 évet töltött már börtönben nemierőszakért illetve hasonlókért,nemrég pedig a 80 éves szomszédnénit ütötte agyon fejszével de előtte azért rágyújtotta a viskóját a volt élettársára és annak gyermekére akik meghalltak amíg ilyen ...... eltartunk a börtönbe nem lesz rend.Csak nem értem ilyen "embernek" minek élni egy fillért nem adott a közösbe sőt .”
 • 11. BZOLI68 2010. október 19. 14:51
  „nyakleves istvan nyalja a Romak feneket ott most lesznek a valasztasok!Nem mindegy(szekfu vagy narancs)kiteszi el a Roma felzarkoztatasara a penzt.”
 • 10. Goldmund 2010. október 19. 14:43
  „Milyen érdekes, hogy ez az SzDSz-klón LMP-s képviselő a volt (és kellőképpen elszennyezett) katonai területen élő növényekért-állatokért aggódik, de a vörösiszap-ömlés kapcsán semmiféle környezetvédelmi megjegyzése nem volt.”
 • 9. Madarász 2010. október 19. 14:37
  „1. Jöjjön az LMP és vigye haza a futrinkákat, jól fognak mutatni a kertjükben, de a lakásban is lehet őket pátyolgatni, ugyanis nem voltak azon a területen őshonosak, az ott lerakott földdel kerültek oda a növényekkel együtt

  2. Igazuk van, keressék csak meg a felelősöket és vállaljank anyagilag is felelősséget a katsztrófáért!

  3. A felsorolt intézkedések édes kevesek itt a rendhez, mert tavasz óta romlott a közbiztonság, pedig javulnia kellett volna...
  Amelyik lop, azt ne tartsuk el a börtönben, ahol konditerem, tv, könyvtár, étkezés, meleg, parkettás szoba várja, munkatábort nekik, keressék meg az eltartásukat! A csalási pótlékos dolog jó ötlet, de valahogy szabályozni kéne, hogy ne szüljenek nyakra-főre purdékat segélyért, amelyik meg nem jár iskolába, menjen a nevelőbe, legalább nem tanul meg otthon lopni.
  Amelyik rendes család, dolgozik, esetleg értelmiségi, azok meg úgyis tagadják az aljanép miatt a származásukat, náluk ez a kérdés nem kérdés.

  4.
  Kicsit az őstermelőknek is a körmére nézhetnének, mert jó sokan vannak, akik megveszik valamelyik hiperben a cuccost, aztán eladják háziként az őstermelőivel. Ismerek olyant, aki 30 db tyúkot tarthat abban az övezetben, de annyi sincs neki, aztán napi több száz tojást elad a piacon...”
 • 8. Amorphis 2010. október 19. 14:29
  „4 ; 6 !
  Teljesen egyetértek a hozzászólásaitokkal!
  Kiegészítvén azzal, hogy ezek a füvesek ne üssék bele magyar ember dolgába a "nagy" orrukat!”
 • 7. Túrabakancs 2010. október 19. 14:27
  „Remélem a Nyakó meg az MSZP a futrinkák sorsára jut minél hamarabb.
  Eltűnnek, mint ha nem is léteztek volna.”
 • 6. tudo 2010. október 19. 13:51
  „Van a megyének pár o.gy képviselője.Hívják el Szabó Rebekát két-három nap környezettenulmányozásra
  Mi elkisérjük Őt szívesen.Milyen szép lenne mikor megmutatná melyik növény,melyik rovar mi,mi a neve”
 • 5. stewe7109 2010. október 19. 13:36
  „Le merem fogadni, mikor megépülnek az új csarnokok ott parkosítás és nagyobb rend lesz mint azelőtt, még honvédségi tulajdon korában. ( értsd: a terület)”
 • 4. Hedon 2010. október 19. 12:03
  „Ez a Szabó Rebeka és narkós csapata nem bír belenyugodni az Audi
  Győrbe tervezett fejlesztésébe. Nagyon csípheti a szemét ennek a Dohány utca
  társulatnak, hogy Győr Judapesttől függetlenül is fejlődésre van ítélve.

  Gondolom, hogy a péri repülőtér fejlesztések kapcsán is mindent el fognak követni
  hogy ahol csak tudnak keresztbe tegyenek.

  Ugyanez a füvező banda vajon hány izraeli érdekeltségű
  pláza építését fogja támadni vagy a meglévőket felülvizsgáltatni.
  Beleszólásuk a helyi fejlesztésekbe annyi lehet mint amennyi szavazatot kaptak a megyénkben.
  El a kezekkel a megyénktől és különösen az Auditól.
  Ebből az álságos gondosodásból nem kérünk.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedofil férfi sértettjeit keresi a rendőrség

Egy 66 éves pedofil férfi sértettjeit keresi a rendőrség Budapesten. Tovább olvasom