Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

A futball egészségesebb a kocogásnál

A rendszeres futballozás egészségesebb az ugyancsak rendszeres kocogásnál – állítja egy dán tanulmány.
Mint Peter Krustrup, a koppenhágai egyetem sportorvosa kifejtette, ez a megállapítás egy három hónapon át végzett kísérletsorozat nagyon is meglepő eredményeinek egyike. Kiderült ugyanis, hogy azokon a hobbifutballistákon elvégzett orvosi vizsgálatok, akik hetenként kétszer-háromszor tréningeztek, sokkal jobb eredménnyel jártak, mint a hobbikocogókon elvégzettek.

Krustrup egy szakértői csoport élén negyed éven át részt vett 14 hobbyfutballista és ugyanennyi hobbykocogó heti két-három tréningjén. A vizsgálati időszak elteltével azután megállapították, hogy a futballozók átlagosan 3,5 kilót fogytak, és kétkilónyival gyarapodott izomzatuk. A kocogók ezzel szemben csak kétkilónyi zsírt adtak le, és izomzatuk semmit nem gyarapodott. A futballozók más fitneszértékei is jobbak voltak, mint a kocogóké.

A dán tudós mindenek előtt azzal magyarázta ezeket a különbségeket, hogy a futballozók „felváltva mennek, futnak és sprintelnek". Emellett jelentőséggel bír a labdarúgás játékos jellege is: „a futballozókat lebilincseli a játék, és közben észre sem veszik, hogy mennyire száguld a szívük".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bútorozott iskolakezdés

Félmillió forintos adománnyal segítette a győri Kika áruház a győri Lukács-alapítványt. A nemzetközi… Tovább olvasom