Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A fővállalkozó ígéri: utánajár az ügynek

„ Az ügy végére járok” – ígérte tegnap Hernádi Tibor, az ETO-stadion lelátóját építő Aréna Building Kft. igazgatója. Az építési vállalkozó azután kért szót (vállalva cége és saját nevét), hogy pénteki számunkban hírt közöltünk a munkaügyi felügyelőség keddi razziájának eredményéről, amely szerint a győri stadion építkezésén dolgozó 98 munkavállalóból 39-nek nem voltak rendben a papírjai, vagyis feketén dolgoztak.

Hernádi elmondta, a stadion építkezésének két főkivitelezője van, az egyik ő, a másikat viszont nem kívánta megnevezni. Azt állítja, a lelátó építésére – amely hozzájuk tartozik – szerződtetett alvállalkozók mindegyikétől megkövetelte a törvényes munkaszerződéseket, s külön munkatársat is foglalkoztat azért, hogy ezeket ellenőrizze. Tény, a razzia során ellenőrzött két alvállalkozója közül voltak, amelyeknél az EMMA-igazolások hiányoztak, de azok állítólag megvannak a cég miskolci irodájában. Három munkakönyvet is mutatott, amelyből szintén hiányoztak a legfrissebb igazolások, de ezeknek is utánajár – ígérte –, mint ahogy az összes cégnek, amellyel szerződésben áll. Tegnap már valamennyiükkel beszélt, akiknél visszásságot talál, azokkal nem dolgozik tovább. Annyit kért a közvéleménytől, hogy míg a vizsgálat nem zárul le, cégét ne könyveljék el „feketén dolgoztató” vállalkozásnak, mert nem az. „Biztosan állíthatom, hogy a 39 munkavállaló nem hozzánk tartozik, s ez be is bizonyosodik.”
A munkaügyi felügyelet szombathelyi igazgatóját is megkerestük, aki fenntartotta egy nappal ezelőtti nyilatkozatát. Mint mondta, a helyszínen megkérdezték a munkavállalókat, az általuk elmondottak, illetve a hiányos okmányok alapján hozták meg első megállapításaikat, amelyek általában 99 százalékban jogerőre is emelkednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom