Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A forint ne legyen politikai futball-labda

Az államháztartási hiány nagyságát még a választások előtt nyilvánosságra kell hozni.
Erről és a gazdaság más kérdéseiről beszélt a minap Győrött sajtótájékoztató keretében Szabó József, az MDF alelnöke és Bod Péter Ákos egyetemi tanár.

– Az országban és a megyében is alacsony az aktivitási ráta, ami azt mutatja, a munkaképes lakosság hány százaléka dolgozik. Ötven százalék alatti ez az arány, aminek az oka, hogy nincs megfelelő számban vonzó munkahely – kezdte tájékoztatóját Szabó József képviselőjelölt és hozzátette: ezért olyan fontos a demokrata fórum szerint a meglévő munkahelyek védelme, a részmunkaidős foglalkoztatás elterjesztése. Győrben szerinte a gyártási tapasztalatra alapozva lehet újabb munkahelyeket létrehozni, és a város szolgáltatási központ lehet, növelni kell befolyási övezetét.

A volt ipari és kereskedelmi miniszter, Bod Péter Ákos ugyancsak a gazdaságot érintő kérdésről, a forint utóbbi időszakban tapasztalható gyengüléséről beszélt. Elmondta: Magyarország drágán finanszírozza magát, az unión belül itt a legmagasabb a kamatszint. Úgy véli, politikai vita tárgya lett az államháztartás hiánya és az erre vonatkozó friss adatot tudomása szerint a pénzügyminiszter a szokásos időpontban, a hónap hetedik napján nem akarja nyilvánosságra hozni, csak a választások után.

Az MDF azonban kéri, követeli: ne tartsa vissza, mert az nem tesz jót a gazdaságnak, akárcsak ha a forint bekerül a politikai futball-labdák közé. Az adatok visszatartása miatt a befektetők azt gondolhatják, nagy a deficit, így szerinte az ismert nagy deficit is jobb, mint a bizonytalanság. És véleménye alapján a választók is jobb, ha tudják szavazás előtt, a helyzet megengedi-e az ígérgetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom