Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

A Főnix útja

Egy isten háta mögötti olajfúró torony munkásai hazafelé indulnak. A gép, amely szállítja őket, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. A levegőben fel is mondja a szolgálatot és lezuhan. A szerencsétlenség túlélői nekilátnak egy őrült terv megvalósításának. A gép pilótája vezetésével a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek.
rendező: John Moore

forgatókönyvíró: Lukas Heller, Scott Frank
operatőr: Brendan Galvin
jelmeztervező: George L. Little
zene: Marco Beltrami, Christopher Ward
látványtervező: Patrick Lumb
vágó: Don Zimmerman

szereplő(k):
Dennis Quaid (Frank Towns)
Giovanni Ribisi (Elliott)
Miranda Otto (Kelly)
Tyrese (A.J.)
Tony Curran (Rodney)
Jacob Vargas (Sammi)
Sticky Fingaz (Jeremy)

A film sztorija

A mongóliai Tan sag medencében működő olajkutató expedíciót hazarendelik. Az ott dolgozó alkalmazottak evakuálására küldött teherszállító repülőgép vezető és másodpilótája, Frank Towns és AJ nem is sejtik, hogy a rutinműveletnek számító akció végül túlélőpróbává válik.

Kevéssel a felszállás után ugyanis a repülő hatalmas homokviharba kerül, ami letépi antennáját és tönkreteszi a baloldali hajtóművet. A géptörzset bombázó homok és kavics irányíthatatlanná teszi a gépet és Towns kénytelen kényszerleszállást hajtani végre - a Góbi-sivatagban, július közepén.

A gép teljesen szétroncsolódik, és a tizenegy túlélő, valamint a legénység kevés vízzel és élelmiszerrel magára marad. Bűnbakkeresés teszi a helyzetet még feszültebbé. Hirtelen egy rejtélyes ember, Elliott, aki az utolsó pillanatban került az utaslistára, előáll az ötlettel, hogy építsenek új repülőt a C-119-es roncsaiból és nevezzék azt Főnixnek.

Towns és a többiek Elliott tervét irracionálisnak, már-már abszurdnak tartják, ezért elvetik. Ráadásul fölemésztené egyre fogyó készleteik nagy részét és energiájukat is. Mivel azonban emberveszteségeik is lesznek, és a mentőcsapat sem jön, rádöbbennek, hogy Elliott terve az egyetlen lehetőségük. A kiút felfelé vezet. Közös erővel, Elliott irányításával elkezdik a Főnix összetákolását. Még a félkész repülőgép láttán sem tudják elhinni, hogy sikerülhet. Mégis az esélytelenség az egyetlen esélyük. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Miklós Gábor

"A produkció nem kevés jóindulattal nevezhető közepesnek, hiszen a
színészek, bár képességük legjavát nyújtják, mégsem képesek semmi hitelességet kölcsönözni a filmnek, de mindez persze elsősorban a rendező és a dramaturg számlájára írható. Amúgy a karakterek egyáltalán nincsenek egyénítve, vannak jók és rosszabbak, aztán a rossz is előbb utóbb jó lesz. Ennyi."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Tavaszköszöntő

Tovább olvasom