Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

A folyékony télikabáttól

a krakkói dugóig

Közel száz szurkoló biztatta egy hete Krakkóban a soproni kosaras lányokat – sajnos mindhiába. A drukkerek a legkülönbözőbb módokon – személyautó, kisbusz, nagybusz – utaztak a történelmi lengyel városba.
A talán legnagyobb szurkolói busz a meccs napjának hajnalán indult. Hiába no, a távolság több mint 500 kilométer! Az első megálló a cseh–osztrák határnál volt, a dohányosok füstölögtek, s előkerült egy-két laposüveg... Hiába, hűvös volt a reggel, s az „öltözködésnek” e különleges, belülről melegítő típusa az új divattrendekre mindig „vevő” hölgyeket is érdekelte. Magyarul: ők is megkóstolták, „tesztelték” az innen-onnan előkerülő házi pálinkát. Csehországon át Jicín környékén az idősebbek nosztalgiáztak egy kicsit: ott, az erdős környéken játszódtak a kedves, régi csehszlovák televíziós mesehős, Rumcájsz kalandjai... Cseh földön egyébként remek utakon, gyorsan lehetett haladni.
Nem úgy Lengyelországban. Szűk, szinte úttalan utak vezettek kisebb-nagyobb településeken át Krakkó történelmi városa felé. A legjobban Krakkóba érkezve döbbent meg a küldöttség. Olyan forgalmi dugó volt a városban, amelyhez képest Sopron a Várkerület újabban kétirányú forgalmával egy Forma–1-es pályával egyenértékű, de Budapest is „elbújhat”... Látva, milyen „statikus” is a forgalom, a szurkolóknak a buszból kiszállva nem is volt idejük lemosni magukról a „hosszú út porát”, azonnal indultak vissza a meccsre, hogy odaérjenek legalább az edzésre. Ez másfél órával a kezdés előtt történt... A hotelből a csarnok irányában hatalmas volt a torlódás, így a busz a várost gyakorlatilag megkerülve próbált eljutni a Wisla arénájába. El is jutott, bő 45 perc alatt...
Bár nem szokás az újságírónak a munkakörülményeiről beszámolni, a soproni klub segítségével telefonvonalat telepített a csarnokba a Wisla vezetősége. Ezért a segítségért már önmagában is köszönet jár, de a krakkóiak figyelmessége szinte megható volt: a telefonkészülék alatt egy papír, amelyen nagy nyomtatott betűkkel az állt: JOURNALIST SOPRON. A papír egyik oldalára pedig egy magyar címert, a másikra pedig az MKB-Euroleasing Sopron logóját nyomtatták a segítőkész krakkói kollégák. Az este a vereség miatt nem volt túl vidám, a drukkerek elemezték a pályán történteket, s – mint utólag kiderült, sajnos nem alaptalanul – féltették a lányokat a szegedi bajnokitól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad szájú gyerekek?

Mi, felnőttek sokszor morgunk: „Már megint mit mondott, hogy beszélt ez a gyerek?"… Tovább olvasom