Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A fogyasztóvédők pert indítanak a Zepter ellen

Úgynevezett közérdekű keresetet indít az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) a Zepter International Ungarn Kft. ellen, mert a szervezet megítélése szerint a vállalat tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaz. Az egyesület csütörtöki közleménye szerint a közvetlen értékesítést alkalmazó cég minden felelősséget a főként alacsony nyugdíjjal és jövedelemmel rendelkező vevőire hárít, saját maga semmilyen kockázatot nem vállal, amikor valamilyen terméket áruvásárlási kölcsönnel értékesít.
A Zepter a vevőkkel olyan szerződést köt, amelyben egyebek mellett az áll, hogy a fogyasztónak abban az esetben is teljesítenie kell fizetési kötelezettségét, ha az áruvásárláshoz kért kölcsönt végül nem kapja meg. A megállapodás alapján a Zeptert akkor sem terheli felelősség, ha egyébként közreműködött a hitel ügyintézésnél. Az OFE szerint azért is tisztességtelen ez, mert a Zepter annak tudatában köti ki ezeket a szerződési feltételeket, hogy sokan az áruvásárlási kölcsön lehetősége nélkül meg sem kötötték volna a szerződést - áll a dokumentumban. Az egyesület szerint az is tisztességtelen, hogy Zepter kötbér kér, ha a vevő az elmaradt kölcsön miatt nem tud időben fizetni. Ráadásul a kötbér aránytalanul magas, különösen összehasonlítva azzal a kötbérrel, amelyet a Zepter saját magára vonatkoztatva szab meg. A Zepternek az első harminc nap alatt napi 0,8 ezrelék kötbért kell fizetnie, ami 100 ezer forintos termék esetén napi 80 forintot jelent. Ezzel szemben a vevőnek a teljes vételár után számított 25 százalékos kötbért kell fizetnie a cégnek, ha a részletfizetés megkezdése után bármikor három egymást követő részletet nem fizet meg, és a Zepter eláll a szerződéstől - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 16. jana46 2012. július 18. 10:18
  „Nem tudom szo nelkul hagyni ,szinten evek ota a Zepter uzletkotoje vagyok szlovakian ,ennyi negativumot evek alatt nem olvastam amit ezen a magyar forumon olvasok ,pedig elolvastam a magyar ,szlovak ,cseh es lengyel hozzaszolasokat Mo kivul minden orszagban tisztelik es szeretik a Zepter termekeket es uzletkotoit akkor szerintem nem a cegben a hiba”
 • 15. Goldmund 2009. június 27. 16:40
  „Konkrétan biztosítási üzletkötőkről hallottam, hogy a hétfő reggeli értekezleten mindig cseszegetik őket, hogy több, több, még több eredményt hozzanak. Példaként állítják eléjük X-et, Y-t. A tisztességes üzletkötők meg el sem bírják képzelni, hogy tudnak azok ilyen hatékonyak lenni, ill. a tapasztaltabbak sejtik, hogy valami sandaság van mögötte. Aztán telnek-múlnak a hónapok, és kiderül, hogy X megtévesztette az ügyfeleit, ezért kötöttek vele, Y a rokonait rábeszélte hogy kössenek és pár hónapig fizessenek, amíg ő megkapja a jutalékot. K. úr pedig egyszerűen zsebre tett milliós összegeket, amit eseti befizetésként készpénzben adtak át az ügyfelek.
  És a korábbi nagy példaképekből kirúgott dolgozók lettek. De majd akadnak újabb titánok, akik megint elképzelhetetlen eredményeket mutatnak fel, a főnökség meg cseszegeti a többieket, hogy ők is legyenek olyan hatékonyak. Kezdődik a folyamat elölről.”
 • 14. knifemaster 2009. június 27. 09:14
  „13.
  "Ugyanez megy a többi MLM meg direkt-marketing cégnél, de pl. a biztosítási üzletkötőknél is."
  Ez így ebben a formában nem igaz.”
 • 13. Goldmund 2009. június 26. 22:29
  „Egy rokonomnak van Bioptron-lámpája. Ha faj a kezem vagy a derekam, el szoktam kérni tőle, mert tényleg használ. Az más kérdés, hogy most már kapható az a másik magyar polarizált fényű lámpa, ami tkp. egy és ugyanaz, de negyedannyiba kerül.
  Az ügynökök azért ilyenek, mert a főnökség elvárása: add el a terméket, bármi áron! Ugyanez megy a többi MLM meg direkt-marketing cégnél, de pl. a biztosítási üzletkötőknél is. Nem véletlen, hogy ezeket annyira szidni szokták. Ugyanakkor itt is vannak korrekt, jóindulatú emberek, akiknek ha kialakul a vevőköre, akkor már ők ajánlják tovább az ismerőseiknek.
  Sok esetben egyébként jók a termékek, sőt, értékarányosan jók, és ha nem lenne ilyen pénzéhes a felső vezetése a cégeknek, akkor akár jó hírnevük is lehetne.”
 • 12. Fürgeszarvas 2009. június 26. 10:27
  „Mint minden munkahelyen,a Zepternél is emberek dolgoznak,ki jól,ki rosszul,ki tisztességesen,ki tisztességtelenül !Ha valaki rövidtávon gondolkodik egy munkahelyen,az mindenen és mindenkin átgázol a gyors haszon reményében,és nem számít neki a z adott cég jó híre,azt tönkre teszi! A Zepternél kiválóak a termékek,én magam leginkább az edényeket használom,és azok nagyon-nagyon jó minőségűek! Nem vagyok elégedetlen,viszont az igaz ,hogy az utóbbi időben a Zepter "feltörekvő új generációjának " semmi sem szent! Nem dolgoznak tisztességesen,az alkalmazott üzleti fogások kifogásolhatók ,és ezzel az elődök munkáját is alaposan besározzák! Ez árnyékot vet a kiváló minőségű termékre is!”
 • 11. andy 2009. június 26. 09:24
  „Valóban "érdekes", hogy a Zepter pl trombózisos betegnek kimondottan ajánlaja lámpa haználatát, míg ugyanígy a magyar gyártmányú, lényegesen olcsóbb polarizált lámpa+színterápiánál van orvosi elérhetőség, mint lehetőség, s trombózisra kifejezetten tiltja a lámpa alkalmazását...”
 • 10. AHA. 2009. június 26. 07:04
  „Te SAmu! Ez nem volt jó vicc.”
 • 9. SAmu 2009. június 26. 06:25
  „Érszűkületes beteget beszélt rá egy faiskolába járt ügynök a Z. lámpa vételre. A végén olyannyira károsította a lábát, hogy mindkettőt le kellett vágni.
  Hatalmas haszon a gyártónak és az ügynököket irányító parazitának, holott nem is előnyös a kezelés mindenkinek....
  BETILTANI és keményen BÜNTETNI!!!”
 • 8. bugriskin 2009. június 26. 06:23
  „Talán annak is utána nézhetnének, hogy a bankok miért adnak kölcsönt,ha a Zepter ügynökei intézik az idős embereknek a kölcsönt? Ugyan is az idős embereknek egyébként esélyül sem lenne a kölcsönre.
  Persze a"Bio" lámpától lesznek öreg korúkra felvilágosodottak!”
 • 7. Muaddib 2009. június 25. 22:47
  „FREDDY/S
  Valahol elkell kezdeni.”
 • 6. Muaddib 2009. június 25. 22:45
  „Cepter, MV ,stb nem csak a vevőiket verik át, hanem a beszervezett ügynökeik szó szerint zaklatják a körülötte lévő embereket.
  Már jártam úgy hogy munka ügyben hívtak terepszemlére mikor elmentem akkor 10 perc után kiderült hogy nem akarják igénybe venni a szolgáltatásomat de ha vállalkozó vagyok nem e érdekel engem.
  Amúgy is allergiás vagyok az ügynökökre nem, hogy még jó pofit vágjak hozzá, hogy átvernek.”
 • 5. andy 2009. június 25. 21:35
  „Nekem akkor ment fel a pumpa, mikor szociális jellegű munkát hirdettek, s telefonon a megjelölt találkozóhely, az iparkamara 2 emelete volt. Mikor rákérdeztem, hogy a szocilis munka az megegyezik-e a direktmarketinggel.... ;)
  Undorító az 1500 Ft-os órabére hirdetésük, mely multiknál, patikákba jelenti az embervadászatot..., vagy akár rendelőből kilépve egészségfelmérés, s a végén telszám, az ugye szükséges...
  S ezek után akár vasárnap este is érkezhet hívás, gratulálunk Ön nyert jelzéssel...
  Randa, tapadós, erőszak; a pénznek alárendelve, egészségmegőrzési látszattal, mintegy álarcként köpenybe bújtatva a célzott értékesítést :(”
 • 4. FREDDY/S 2009. június 25. 21:10
  „A fogyasztóvédelem foglalkozhatna a hasonló esetekkel is, ha tényleg a fogyasztók érdekeit szeretne védeni, mert nem ez az egyedüli hálózati rendszer, nemde...”
 • 3. mecsoka 2009. június 25. 20:48
  „Zepter... még a hideg is kirázott. Undorító egy bagázs!”
 • 2. heszti 2009. június 25. 20:45
  „Nagyon helyes!
  Szemét népek..utálom a Zeptereseket, én hülye anno még régen elmentem hozzájuk állásinterjúra, na..hát nem kellett volna, átláttam mekkora átcseszés az egész:S”
 • 1. Stewe 2009. június 25. 20:37
  „Zepter... Ha ennek hallatára valakinek még vásárolni támad kedve... " Személyiségfejlesztő tréningeken" oktatják a profi csalókat. Pszichológiai módszerekkel gyűrik maguk alá potenciális áldozataikat: a nyugdíjasokat. Jó lesz ha utánanéznek már az ilyen és hasonló "marketing" módszerekkel foglalkozó termékbemutatós cégeknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasban felkészültek a rábai árvízre

Felkészültek az árvíz elleni védekezésre a Rába melletti települések, mindenütt lesz elegendő ember… Tovább olvasom