Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A fogtechnikusok ipartestülete fellebbez a GVH bírsága ellen

Fellebbez a Gazdasági Versenyhivatal versenykorlátozást kimondó ítélete ellen a Magyar Országos és Budapesti Fodrász, Fogtechnikus, Kéz-, Lábápoló és Műkörömépítő, Szikvízkészítő, Kelmefestő-Vegytisztító Szakmai Ipartestület (MOSZI).
A GVH januárban tette közzé a három millió forintos, egyelőre nem jogerős bírságról szóló döntését, amit azzal indokolt, hogy a MOSZI által a fogtechnikusok részére, évente kiadott árajánlások alkalmasak voltak a piaci szereplők magatartásának befolyásolására. Schulze László, a MOSZI elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: egyebek mellett azért nem értenek egyet a versenyhatóság döntésével, mert szervezetük nem szolgáltatóként jár el, ráadásul árközlésük csupán tájékoztató jellegű, alkalmazása senki számára sem kötelező.

A GVH másfél évi vizsgálat után sem tudta tényekkel igazolni, hogy a fogtechnikusok valóban alkalmazzák-e a szervezet ajánlásaiban meghatározott legolcsóbb alapanyagokat és legegyszerűbb technológiákat, illetve azt sem sikerült kideríteniük, hogy ez mennyiben befolyásolja a kereslet-kínálat piacát - fejtette ki a szervezet vezetője.

Hozzátette: a MOSZI azt is fájlalja, hogy a versenyhatóság nem vizsgálta meg, hogy a fogorvosok milyen kritériumok alapján adják megrendeléseiket a fogtechnikusoknak, és abban mekkora szerepet játszik az ár, valamint a minőség. A fellebbezés a Fővárosi Bíróság hatáskörébe tartozik, a következő ülés február elején várható az ügyben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakértői egyeztetések kezdődnek a háziorvosi finanszírozásról

A jövő héten szakértői szinten egyeztetnek a háziorvosokat érintő finanszírozási elvonásokról,… Tovább olvasom