Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

A fitneszmodell edzősködik

Maximalizmus, elszántság és lehengerlő szépség – három találó szó, amellyel a szegedi Tóth Boglárka jellemezhető. A világbajnoki ezüstérmek után most személyi edzőként dolgozó lány napjait továbbra is a fitnesz tölti ki.
– Évekig aerobikozott. Mi volt az oka, hogy mégis a fitneszt választotta?
– Nagyon vékony voltam régen, az aerobiktól pedig csak még jobban lefogytam. Akkoriban láttam a televízióban és az újságokban Béres Alexandrát. Nagyon tetszett, hogy milyen szép, izmos alakja van. Szerettem volna én is kicsit erősödni, ezért lementem egy női fitneszterembe, ahol megismerkedtem az edzőmmel, Darázs Bernadettel. Ő első ránézésre megállapította, hogy megvannak a genetikai adottságaim egy ilyen versenyhez. Ettől kezdve felgyorsultak az események. 2002-ben a fitneszmodell kategóriában első lettem.

- Arra nem gondolt, hogy divatmodellként is debütáljon?
– Kaptam már felkéréseket, fotózásokon dolgoztam, de csak a fitnesszel kapcsolatban. A divatmodellkedés nem érdekel. Egyrészt, mert alacsony is vagyok hozzá, másrészt számomra nem közvetít értéket.

– Milyen lemondásokkal jár a sportos életforma?
– Hat évig intenzíven sportoltam és versenyeztem. Nem fért bele az életembe, hogy a barátnőkkel eljárjak szórakozni vagy nagyokat enni. Bár nem vagyok hízékony típus, mindig oda kellett figyelnem a táplálkozásomra.

– A sport miatt rendkívül sok időt tölt az alakja formálásával. A szépségápolásra mennyi időt fordít?
– Sokat. Hetente egyszer járok fodrászhoz, műkörmöshöz és szoláriumba. Az ápoltságra nagyon odafigyelek, szerintem minden nőnek ezt kellene tennie. Mivel személyi edzőként is dolgozom, nem mindegy a megjelenés. A testem egyfajta reklám is.

– Nagyon szép a második helyezés, de egy önhöz hasonló maximalista nő nem elégszik meg ennyivel. Hogyan élte meg azt, hogy a világbajnokságon még egyszer sem sikerült a dobogó legfelső fokára állni?
– 2004-ben bedobtak a mélyvízbe, és rögtön ezüstérmes lettem Opavában. Ezek után nyilván mit akarhat az ember? Azt reméltem, majd a következő évben sikerül Budapesten. Ezért a második ezüstöt éltem meg a legnehezebben. Azért volt ez nagy szívfájdalmam, mert itthon nem tudtam nyerni. Sajnos Magyarországon nem igazán működik a sportdiplomácia. Fontos, hogy egy adott versenyző mögött milyen emberek állnak, milyen kapcsolatok. A győzelem nagyrészt erről szól. Harmadszorra még mindig erőt tudtam venni magamon, és elindultam Szicíliában a vb-n. Sajnos ott sem sikerült aranyat szereznem.

– Ez teljesen elvette a kedvét, vagy indul még versenyeken? Hiszen három a magyar igazság és egy a ráadás...
– Ezt az évet kihagyom, aztán indulok még fitneszversenyeken. A világbajnokságon azonban már nem. Legalábbis most így gondolom. Mindig ott lenne bennem, hogy hiába töröm magam, nem lehetek első, mert magyar vagyok. Most a munkámra koncentrálok, szeptembertől a tanulmányaimra. A budapesti Testnevelési Főiskolán kezdem meg a második évet. A közeljövőben ez a két dolog tölti majd ki a napjaimat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utóvizsga – nyár végén

Előfordul, hogy az év végi vizsgák nem úgy sikerülnek, ahogy az ember szeretné, és a javításra már… Tovább olvasom