Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az országos kongresszuson mutatnak be - jelentette be Orbán Viktor pártelnök, miniszterelnök-jelölt.
Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy míg az MSZP programja egyszemélyes program, addig a Fideszé nemzeti, hiszen elkészítésében több mint hárommillió ember vett részt. A Nemzeti Petícióhoz csaknem egymillió-négyszázezer ember csatlakozott, a Nemzeti Konzultáció során pedig több mint másfélmillióan mondtak véleményt. Ezt követték a Faluparlamentek, az Új Budapest Fórumok, valamint a Gazdasági Konzultáció. Közben zajlottak a Szent István Terv vitái, majd a Hallgassuk meg egymást Országértékelő beszélgetések, végezetül pedig a tegnap véget ért a Munka, otthon család Országépítő találkozások. Orbán Viktor kiemelte, hogy 15 éve ez az első olyan választási program, ami a teljes nyilvánosság előtt készült. A fórumok alapján nyomtatott kiadványok és jegyzőkönyvek terjedelme 2200 oldal.

- Egymás mellett áll két program: az egyik egy nemzeti program, a másik pedig a szocialistáké egy egyszemélyes program - ez a helyzet. Van egy ember akinek van egy programja és van több mint 3 millió ember, akiknek pedig van egy nemzeti programja - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor a program alcímével kapcsolatban kifejtette: cselekvő nemzetről beszélnek, mert a magyar emberek élete nem a köztársaságban, hanem a nemzetben zajlik, a köztársaság egy ruha, a nemzet pedig maga a test. 10 millió magyarországi állampolgár és néhány millió határon túl élő magyar közös érdeke. A párt elnök a Fidesz szövetségeseiről beszélve megjegyezte, hogy a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listáját a Magosz elnöke vezeti.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Enyhíteni kell a károkat''

A Fidesz alelnöke szerint az elmúlt négy év elég cudarul bánt a kistelepülési iskolákkal, óvodákkal.… Tovább olvasom