Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A Fidesz tegnap feljelentést tett

Áder János és Balsai István „bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt” feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen csütörtökön a miniszterelnök májusi balatonőszödi beszéde kapcsán – jelentette be Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője a párt Kossuth Lajos téri rendezvényén.
A politikus az összegyűlt mintegy húszezer ember előtt elmondta, hogy a beszéd alapján „vélelmezhető, hogy megvalósult (...) a visszaélés közérdekű adattal tényállás”. A bejelentést hangos éljenzéssel fogadta a közönség. Szájer József közölte: a feljelentésben az szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc májusi beszédében „több olyan határozott kijelentést tett, amely vélelmezi a bűncselekmény elkövetésének gyanúját. (...) Több, egymástól független tényező is azt mutatja, hogy a kormányzati pénzügyi szakemberek és a politikai vezetés 2006 tavaszán tisztában volt Magyarország valós költségvetési helyzetével, de figyelemmel az időközben zajló országgyűlési választások időpontjára, nem a hiteles adatokat tették közzé.”
Az 1956-os megemlékezések kapcsán megjegyezte: „Eddig sem ünnepeltünk olyanokkal, akik a forradalommal szemben álltak, nem koszorúztunk együtt Horn Gyulával és nem ünnepelünk Gyurcsány Ferenccel sem.” Mint mondta, megértik azokat a külföldi vezetőket, akik protokollból kénytelenek együtt mutatkozni a kormányfővel.
A politikus kiemelte, hogy a Fidesz EP-képviselői a valós magyarországi helyzetről tájékoztatják európai kollégáikat.
Mint mondta, ahhoz, hogy Magyarország gazdaságát helyre lehessen hozni, először a demokratikus hatalomgyakorlást kell visszaállítani, amelynek legnagyobb akadálya maga a miniszterelnök. „A parlamenten belüli eszközök kimerültek. Az emberek nem akarják Gyurcsány Ferencet, mennie kell” – mondta Szájer József a tüntetések kapcsán. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első pályázat

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom