Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

A Fidesz szerint pártkasszákban landoltak a BKV-pénzek

A Fidesz szerint az MSZP és az SZDSZ pártkasszájában landoltak azok a pénzek, amelyek kifizetése miatt több botrány is kipattant a BKV-nál.

Németh Szilárd, a Fidesz fővárosi és országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte azt is, pártja választ vár Molnár Csaba kancelláriaminisztertől és Demszky Gábortól arra, hogy pontosan miről is egyeztetett - a pénteken előzetes letartóztatásba helyezett - Mesterházy Ernő a kormánnyal az SZDSZ-es főpolgármester megbízása alapján.

Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, milyen szerződés alapján látott el tanácsadói feladatokat a Miniszterelnöki Hivatalban Mesterházy Ernő, részt vett-e a főpolgármesteri kabinet ülésein, és az MSZP-sek tudtak-e arról, hogy Mesterházyval Demszky Gábor milyen szerződést kötött.
Németh Szilárd hangsúlyozta: a közfeladatot ellátó, közpénzen fenntartott fővárosi cégek - elsősorban a BKV - az MSZP-SZDSZ-koalíció pártkifizetőhelyeként működtek.

Az nem lehet kérdéses senki előtt, hogy például a BKV-val összefüggő szerződések, végkielégítések ügye nem lehetett egyes embereknek csak a saját döntése - mondta. Szerinte ugyanis az elmúlt időszakban világossá vált, hogy az MSZP és az SZDSZ vezető körei tudtak arról, mi történik a BKV-nál.

"Sőt feltételezhetjük, hogy nemcsak a tudtukkal, hanem az utasításukra cselekedtek a BKV-hoz küldött embereik" - vélekedett, hangsúlyozva: szerinte az is teljesen egyértelművé vált, hogy életszerűtlen Demszky Gábor azon védekezése, amely szerint ő nem tudott semmiről, mi zajlik a BKV-nál, hiszen a főtanácsadója, Mesterházy Ernő teljes jogkörrel lett felruházva.

Németh Szilárd azt mondta, az is kiderült, hogy Mesterházy Ernő nemcsak Demszky Gábor bizalmi embere, hanem a Miniszterelnöki Hivatalban is fontos megbízatása volt, amelyre Szilvásy György volt kancelláriaminiszter bízta meg.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy azok a lopások, bűncselekmények, amelyeket elkövettek az érintett cégeknél, pártutasításra történtek - összegezte véleményét Németh Szilárd.

Arra a kérdésre, számítanak-e újabb őrizetbe vételekre, azt mondta: teljes egészében nem sikerült feltárni büntetőjogilag a felelősség kérdését.

Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót azzal gyanúsítják: rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek.

A Fidesz részéről Koszorús László múlt csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez azt tudakolva, Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban, kivel tartott ott kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott mindezért. Az ellenzéki politikus akkor a Magyar Rádióban elhangzott információkra hivatkozva utalt arra, hogy Mesterházy Ernő a MeH-ben is tevékenykedett tanácsadóként, még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. gjozsi88 2010. február 10. 17:30
  „Még annyit!
  Elképzelhető, hogy a nagy öregek, akik a párt legfelső vezetésében bennt vannak,erőt fitogtatva,lassitanák, vagy leszámolni szeretnének a fiatalok nyomulásával, melyek egyike volt a Hagyó,akire vagy van terhelő, vagy csak politikai felelősséget tudnak rátolni,(ellehetetlenítésére, ezáltal üzenet a többieknek alkalmas) de nem gondolom, hogy olyan hülyék lennének, hogy őket is elvigye egy vihar!
  Ha a legfelsőbb vezetés érintett lenne, nem engedték volna a Kocsist maradni, ujabb és ujabb ügyeket feltárni...!
  Szerintem a mostani népszerütlenségnek a hatására,sokkal kisebbet lehet bukni, mint egy erösebb pozicióból!
  A parlamenti küszöbük nincs veszélyben, ha képesek elvinni az embereket egy populista Orbán és egy "osztályidegen" jobbikkal szembe!
  Ha mégis megerősödik a jobbik, csessze meg az Orbán aki létrehozta!
  Az utóbbi időben a szoci párton belül nagy volt a helyezkedés!!!
  Ez is egy teória!!”
 • 32. gjozsi88 2010. február 10. 16:17
  „load!
  De ez nem jelenti azt, hogy a párt a korrupt!!
  Egyes tagjai lehetnek!!
  Ők most bíróság elött elszámolnak!
  A Fidesz összezár és senkit nem enged elszámolni!
  Látható a különbség!!”
 • 31. load 2010. február 09. 19:42
  „30. gjozsi88
  "A szocik önmagukat jelentenék fel??"
  Ez egy nagyon heterogén összetételű párt.
  A liberálisoktól az ortodox kommunistákig minden van benne.
  Az öszödi beszédet is párton belüli szivárogtatta ki.
  Miért ne tennék ezt?”
 • 30. gjozsi88 2010. február 09. 14:02
  „Load!
  A szocik önmagukat jelentenék fel??
  Azt is alátámasztottam, hogy szerintem hülye ember az aki a páncél szekrényből lop, mikor a bezáratlan iróasztal fiókban is van pénz, ráadásul ez több is, mint ami a páncélba van!!”
 • 29. load 2010. február 09. 12:39
  „26. gjozsi88
  "...de erre egyelőre nincs bizonyíték, igy arra sincs, hogy pártkasszába kerültek a pénzek!!"
  Nem is lesz.
  Erre a párt-pénztárnokok nagyon vigyáznak. Ez a legfontosabb feladatuk.
  Ezt azért olvasd el:
  http://hvg.hu/velemeny/20091223_partfinanszirozas_korrupcio”
 • 28. LAZA 2010. február 09. 12:12
  „Józsi!
  Most mond már meg nekünk,hogy mi az ami nem Életszerű?
  Bevett gyakorlat a bűnözők között:másokkal elvitetni a balhét!
  Meg hogy egyelőre nincs bizonyíték!
  Ennyire jól informált lennél?
  Kik tájékoztatnak?
  Talán külön Bence tájékoztat mindennap az ügyek állásáról?
  Talán csak nem Te lennél gyurcsány?Álnéven!
  Aztán:
  Igen Józsi! Senki sem állította,hogy nincs közpénz a pártkasszákban!
  Inkább azt állítjuk itten nagyon sokan,hogy rengeteg közpénz pénz van a Pártkasszákban!”
 • 27. gjozsi88 2010. február 09. 11:27
  „még annyit!
  A szocik által kinevezett Kocsis István tette a feljelentéseket és a botrány kirobbanása után a fidesz kezdeményezésére a közhangulat hatására leváltani akarták Kocsis Istvánt, de a baloldal nem engedte!
  Azaz abban látszik érdekeltnek, hogy tisztázódjanak az ügyek!!
  A MÁV esetében pedig maga a Közlekedési miniszter tett feljelentést!!
  Ez sem életszerű, hogy feljelentik magukat!”
 • 26. gjozsi88 2010. február 09. 11:23
  „25 folytatása!
  Azt hiszem, hogy a közalkalmazottak mutyija, melyben a politika csak politikai felelősséggel tartozik!!
  Azt sem zárom ki, hogy politikus saját maga is gazdagodott, zsebre, de erre egyelőre nincs bizonyíték, igy arra sincs, hogy pártkasszába kerültek a pénzek!!”
 • 25. gjozsi88 2010. február 09. 11:20
  „load!
  21-re!
  "A BKV évenkénti vesztesége 6 és 17 milliár forint között változik, amit az állam - a közüzem fenntartása érdekében - évről-évre kipótol.
  Ezt éppúgy az adófizetők állják, mint a túlárazott közbeszerzéseket.
  Mi a különbség a kettő között?"

  Szerintem a BKV veszteségeinek fedezetét elő kell teremteni, működőképességet biztosítani kell, azaz ez plussz feladat a politikának!A felügyelő bizottságokban, igazgatóságban, ellenzéki kontroll van, PSZÁF,Számvevőszék vizsgálódhat...! Számomra nem életszerű!
  A túlárazott közbeszerzések tekintetében az adott forrásokat osztják el és abból csippentenek!
  Annyit fejleszt, amennyire pénz van! Az ellenörző szervek csak azt vizsgálják, hogy a beérkezett ajánlatok, melyek már alapból tartalmazzák a túlárazást, alapján törvényesen történt a pályázat elbirálás, a beruházás..!
  Itt látok különbséget!!
  Ezt támasztja alá az a tény is, hogy Szalay Annamária zárolt számláján megtalálták a végkielégités adó és járulékok levonása után járó összeget!
  A Borsodchemnél is páncélba voltak a vesztegetési pénzek...!
  Azt hiszem, hogy”
 • 24. gjozsi88 2010. február 09. 10:57
  „LAZA!
  13!
  Hizelgő rám nézve, hogy nem hiszed el, hogy könnyü fizikai munkát végzek!!
  11-re!
  Senki nem állitotta, hogy nincs közpénz pártkasszában!
  Ahogy a világon mindenüt ügyeskednek a pártok,a Fidesz az önkormányzatokon keresztül, az elszámolatlan Kaya Ibrahim ügyek kapcsán!
  A tény, hogy jelenleg BKV ügyben kb 4 milliárd eltünése, jogosulatlan kifizetése a vizsgálat tárgya!!!
  Ezt valószinüsítve tényként beállitava növelni, több, mint tájékozatlanság!!
  Senkinek nincs itélkezni joga mások felett, mint a Bíróságnak!
  Azt még senki nem állapitotta meg, hogy ezek a pénzek pártkasszába kerültek!
  Az idegen és a neved közt van egy vessző, ami a felsorolás egyik eszköze, mind kettötöknek szól!!”
 • 23. fióka 2010. február 09. 08:35
  „Kapok az új állami munkahelytől mint vezető beosztású főnők a ti adótokból mondjuk 100millát na ebből ugyebár azért kell jópár millát betenni az ügy érdekébe mert hát elég hülyén nézne ki ha 1-2 hónap alatt mindent felfejlesztenék,de tudom ,hogy olyan szerződésem van,hogy én csak egy alakalmazott vagyok.Szólok a haver cégének te kellene pl.:100.000 darab hamutartó darabja 20.ezerért mert ugye megéri persze a valós ár 1000 forint amiért a haver cége megcsinálja a nyereségen meg felezünz.És itt a lényeg amit GJOZSI88 barátunk nem ért .Szerinted Gjozsibarát ki a fa*szt érdekel engem ha ki tudok lopni vagy 60 millát ilyen és ehhez hasonló trükkökel szerinted melyik állami vezető foglalkozik vele,hogy mi lessz itt mindenki addig lop amíg a pofáján a bőr elbírja.Szarnak azok a BKV-nél ha nem lessz busz mert ellopták a pénzt vagy azt hiszed rögtön menetrendbe állnak a buszok.Ezek a vezetők nem vezetők hanem a maffiát is megszégyenítő szervezett bűnbandák belelértve a fidesz meg az mszp köztörvényes politikusokat.Régen az ilyenek kivégezték intő példaként az utókornak,hogy az országot a népet meglopni a leggyarlóbb tett.”
 • 22. load 2010. február 08. 23:04
  „5. gjozsi88
  "...de szerintem a BKV-ból nem lehetett kivenni!!!"
  Dehogy nem.
  A hétszámjegyű végkilégítések kiváló alkalmak erre.
  "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."
  Ugye valahonnan ismerős ez a szöveg?”
 • 21. load 2010. február 08. 22:56
  „7. gjozsi88
  A BKV évenkénti vesztesége 6 és 17 milliár forint között változik, amit az állam - a közüzem fenntartása érdekében - évről-évre kipótol.
  Ezt éppúgy az adófizetők állják, mint a túlárazott közbeszerzéseket.
  Mi a különbség a kettő között?”
 • 20. pmc 2010. február 08. 22:15
  „észleltem hogy nincs rendbe nála minden:
  a multkor láttam vicceltek vele ,
  hogy egyszer nyugdíjas ,máskor meg egyetemre jár
  ezen poénkodtam én is
  üdv”
 • 19. gyagyástóni 2010. február 08. 22:00
  „19. hozzászólás pmc 2010.02.08. 21:37

  "nagyon gonosz vagy :"
  Én nem, józsi írta, mikor a nyugdíjasokról volt szó, akkor nyugdíjasnak írta magát.
  Mikor a tandíjról akkor, hogy ő is egyetemen tanul.
  Most meg, átlagbért kereső, fizikai munkás.
  Szerintem nagyon, "hiteles" személy!!!!!”
 • 18. pmc 2010. február 08. 21:37
  „moderálva off”
 • 17. gyagyástóni 2010. február 08. 20:59
  „15. hozzászólás jánosi 2010.02.08. 20:01

  "Ha gjozsi mondja akkor itt nem lopott senki ! PUNKTUM !"

  Ő ilyet nem mondott, csak azt, hogy csak a Fidesz lopott!”
 • 16. hehe08 2010. február 08. 20:56
  „hogy ti milyen rosszak vagytok :))))))))))”
 • 15. gyagyástóni 2010. február 08. 20:53
  „14. hozzászólás LAZA 2010.02.08. 19:26
  "Nagyon jó érzés látni,hogy MO:-n az egyszerű fizikai munkát végzők(Józsi aposztrofálta magát)ennyire tájékozottak."

  A józsi nem akárki ő nyugdíjas egyetemista fizikai munkás!!!!”
 • 14. jánosi 2010. február 08. 20:01
  „Ha gjozsi mondja akkor itt nem lopott senki ! PUNKTUM !”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakástűzben halt meg egy idős nő Budapesten

Lakástűzben halt meg egy idős nő hétfőn Budapesten, a II. és III. kerület határán lévő Szépvölgyi úton. Tovább olvasom