Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A Fidesz szerint még bizonytalan a gyulai húskombinát sorsa

A Fidesz szerint még mindig bizonytalan a gyulai húskombinát sorsa. Bár a gazdasági minisztérium ígéretet tett arra, hogy a Magyar Fejlesztési Bankon (MFB) keresztül fizetőképesség helyreállító hitelt kap a cég, és az erről szóló programot is elfogadták már, végleges döntés a mai napig nem született.

Erről szerdai gyulai sajtótájékoztatóján számolt be a Fidesz helyi szervezete. A cég vezérigazgatója elmondta: valóban csúszik az egy milliárdos hitel, az MFB és a cég bankja jelenleg a fedezetekről egyeztet.Június 17-én jelentette ber a vállalat vezérigazgatója, hogy a cég bankja és a Magyar Fejlesztési Bank befogadta a húskombinát reorganizációs programját, ezt követően arról szóltak a hírek, hogy június végén, július elején állami garancia vállalás mellett megkapja a vállalat a kért fizetőképesség helyreállító hitelt.

Ugyanakkor a mai napig nem kapta meg a húskombinát a kért hitelt, így nem tudni, hogy nemcsak egy színjáték részesei vagyunk-e - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Görgényi Ernő önkormányzati képviselő, a Fidesz frakciójának vezetője. Ruck János a gyulai húskombinát vezérigazgatója a Független Hírügynökség kérdésére telefonon elmondta: tény, hogy az egy milliárdos hitel odaítélése a vártnál jobban elhúzódik. A reorganizációs pályázatukat ugyanakkor befogadták, jelenleg a cég bankja és az MFB a fedezetek egymás közötti megosztásáról egyeztet. Ruck János ugyanakkor kiemelte: a gyulai húskombinát tulajdonosa, miután a cég reorganizációs pályázatát befogadták, 700 millió forintot előlegezett meg a kért egy milliárdos hitelből, hogy a fedezet hiány miatti gyártási gondokat megoldják, így a húsüzem most teljes kapacitással működik. Ruck János elmondta: reméli, hogy a bankok közötti egyeztetés hamarosan lezárul, és megkapják a kért egy milliárdos hitelt.

Olvasóink írták

 • 10. load 2009. július 18. 22:59
  „9. FűzfaVessző
  Úgy látom, nem ismered a Hajdú Bét - Bábolna ügyet.
  Igy inkább hagyjuk!”
 • 9. FűzfaVessző 2009. július 18. 20:11
  „load!
  "A piaci verseny teljes torzulásának"elkerülése érdekében a vállalatvezetők teljes vagyonukkal és hosszan tartó bentlakással( börtön) a fejük fölött kapjanak megbízatást(kisebb lenne a tolongás).
  F.V.”
 • 8. bugriskin 2009. július 17. 12:40
  „Load ! Egy felelősség nélküli társadalomtól mit lehetne mást várni? Igen az volt valóban számolás és ellenőrzés nélkül folyt6 az állami vállalatokba a közpénz! De vajon miért nem volt ellenőrzés és miért nincs bűnfeltárás?
  Sajnos az kevés, hogy mi ezt nagyon jól tudjuk!
  Igaz az is nagyon jól tudja akik megtollasodtak belőle! Ezért tüntetik el a föld színéről a valamikor jó működő üzemeket gyárakat! Átadják azoknak, akik a szőnyegalá sepretik a múlt vezéreinek a bűneit!”
 • 7. load 2009. július 17. 10:11
  „6. FűzfaVessző
  ,, Az államosítás sem ördögtől való."
  Egy állami tulajdonú húsipari cég a többi magán tulajdonú vágóhíd halálát jelentené.
  Az állam számolatlanul öntené a pénzt a veszteséges vállalatába, ami a piaci verseny teljes torzulását eredményezné.
  Ha ismered a Hajdú-Bét vs. Bábolna sztorit, tudod, hogy mire gondolok.”
 • 6. FűzfaVessző 2009. július 16. 22:11
  „4. load!
  A munkahelyek ,a piac elvesztése,a termelőktől felvásárolt vágó állatok ... A teljesség igénye nélkül. Természetesen nem feltételek nélkül kell önteni a segítséget.Megfelelő konstrukciók kidolgozása mellet. Az államosítás sem ördögtől való.
  F.V.”
 • 5. bugriskin 2009. július 16. 05:51
  „A múlt rendszerben egy kis pitiáner "mérleghiány" miatt is bebörtönözték a felelősöket! Manapság csak is pancserok vezetik az országot felelőtlenül és a nép javait teszik tönkre.”
 • 4. load 2009. július 15. 22:41
  „3. FűzfaVessző
  A Gyulai Húskombinát Zrt. többségi tulajdonosa 1996-tól a Hajdúsági Agráripari Rt. Nádudvar.
  Egy magánemberekből álló befektetői társaság.
  Ha a vállalat vezetői rossz gazdálkodás miatt csődbe vitték a vállalkozást, ugyan miért kellene a céget megmenteni az adófizetők pénzén?
  Miért menjenek állami pénzek magán zsebekbe?
  Tudsz erre valami racionális érvet mondani?”
 • 3. FűzfaVessző 2009. július 15. 21:54
  „Ha akart volna tenni valamit a kormány(MSZP,SZDSZ) a gyulai húskombinát megmentése érdekébe meg tehette volna.Ebből kellene kiindulni asher 11,de egyszerűbb és kényelmesebb másokat mocskolni, besározni.Természetesen ennek már semmilyen politikai hozadéka nincs, ez már csak végvonaglás.
  F.V.”
 • 2. bugriskin 2009. július 15. 19:31
  „Egyel több, vagy kevesebb a lerombolandó gyárak közül, már igazán mindegy! Ez a felelőtlenség egyik korszaka a magyar történelemben.”
 • 1. asher11 2009. július 15. 18:44
  „O.V. fokozott figyelem!!!
  meg van mit ellopni!!! idovel majd ez is gyarapitja a csaladi vagyont??
  mint az erdok es a banyak,melyeket korabbi elnoksege alatt "szerzett"!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Érd és Törökbálint között

Egy ötven év körüli férfi meghalt közúti balesetben szerda délután Érd és Törökbálint között -… Tovább olvasom