Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Fidesz szerint idén 23 milliárddal több jut a felsőoktatásra

Közleményében a Fidesz azt írja, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tették tönkre a magyar felsőoktatást.
A Fidesz-kormány a munkaerőpiacra felkészítő, minőségi felsőoktatás kialakítására törekszik, idén 23 milliárd forinttal több jut a felsőoktatásra, mint tavaly - közölte a kormánypárt képviselőcsoportja csütörtökön az MTI-vel.

A kormány 27 felsőoktatási beruházás sikeres lezáráshoz biztosítja a szükséges támogatást, köztük a Szegedi Tudományegyetem számára is - áll a közleményben.

A Fidesz-frakció arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szegedi szervezetének tagjai több mint ezer aláírással ellátott petíciót nyújtottak át Klinghammer István felsőoktatásét felelős államtitkár kabinetfőnökének . A párt az ellen tiltakozott, hogy a Szegedi Tudományegyetemtől az oktatási kormányzat körülbelül 4,2 milliárd forintnyi forrást akar elvonni.

A közleményben a Fidesz azt írja, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok "tették tönkre" a magyar felsőoktatást, a "reformok nélküli pénzelszívás biztos elsorvadásra ítélte a magyar egyetemeket". Szavaik szerint a baloldal az egyetemek kivéreztetésével és a tandíj bevezetésével veszélybe sodorta a fiatalok és velük együtt egész Magyarország jövőjét.

Ha rajtuk múlna, ugyanezt a veszélyes oktatáspolitikát folytatnák, a baloldal programjaiban ma is az áll, hogy ismét bevezetnék a tandíjat - hangsúlyozzák.

Idén 23 milliárd forinttal több jut a felsőoktatásra, mint tavaly, a kormány 27 felsőoktatási beruházás sikeres lezáráshoz biztosítja a szükséges támogatást, köztük a Szegedi Tudományegyetem számára is - hívják fel a figyelmet.

A Szegedi Tudományegyetem ugyancsak egyike azoknak a kiemeltté minősített egyetemeknek, amelyet a kormány összesen 10 milliárd forinttal támogat, további 4 milliárd forint segíti a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatásba való bejutását - zárják a közleményt.

Olvasóink írták

 • 4. Demalgon 2013. március 29. 06:54
  „Ma elmennek a büdös jó .... (a többit gondolja hozzá mindenki)

  Ki is tette tönkre az oktatás 98 - 2002 között? Ha kezdem középszinten. Minek kellett szétverni a középiskolákat? Ja, hogy egyes puncsoló egyetemek által termelt sz art el lehessen adni? Jó alapképzéseket, amiből kellő alapot lehetett kapni a későbbiekre tönkretettek? Intézményeket, oktatási struktúrákat? Majd ezt követően jöhetett a felsőoktatás? Ne, nagyon ne ugasson ez a selejt kormány, aki ingyen tanult annak idején. Szarházi banda.”
 • 3. Eva- 2013. március 28. 18:50
  „"""

  ""Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének tiszteletbeli elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője azt mondta, az idén Mit? Miért? Hogyan? Magyarország jobban teljesít! címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetésekre azért van szükség, hogy az emberek megértsék: a szocialista kormányok adósságfelhalmozó politikája után el kellett végezni az átalakításokat.""""""

  szabad!
  azok meg hisznek”
 • 2. load 2013. március 28. 16:02
  „Még nincs itt a választási év, de a kampány már megkezdődött.
  A legbiztosabb jele ennek a "minden napra egy hazugság" kampány.
  Nézzük a tényeket!
  2005-ben az első Gyurcsány kormány alatt a költségvetés 154 milliárd 363 millió forintot juttatott a felsőoktatásnak.
  A 2009-es évre a második Gyurcsány kormány nyújtotta be a költségvetést, és 144 milliárd 425 millió forintot fogadtattatott el a parlamenttel.
  Az Orbán kormány a 2013-as költségvetésben 81 milliárd 398,5 millió forintot szán a felsőoktatásra, ami a 2005-ös összeg 52,7%-a.
  Ez lenne állítólag 23 milliárddal több, mint az előző évi, de ez sem igaz, mert 2012-ben még 106 milliárd 903,2 millió jutott.
  Adatok innen:
  https://sites.google.com/site/felsooktatastenytar/koltsegvetes/koltsegvetes-idosorosan
  Lehet és szabad-e ennyire hülyének nézni az állampolgárokat?”
 • 1. embertelen 2013. március 28. 15:00
  „Miután a fidesz tönkretette a felsőoktatást is, kénytelen egy kis pénzt visszacsorgatni, de nem baj, mert ez azt jelenti, hogy legalább ez a 23 milliárd nem a Simicska Közgépnél köt ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatalok több mint fele még együtt él a szüleivel

A fiatalok több mint fele még együtt él a szüleivel, a keleti régióban 67 százalékuk. Tovább olvasom