Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

A Fidesz nyugdíjas tagozata üdvözli a kormány döntését

A Fidesz nyugdíjas tagozata üdvözli, hogy a kormány megmenti a nyugdíjakat és megteremti a lehetőséget, hogy a magyar emberek biztonságba helyezzék nyugdíjcélú megtakarításaikat - írta a tagozat elnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Iván László szerint a magyar nyugdíjasok régóta várták, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely nem a "nyugdíjtőzsdéző spekuláns üzletemberek", hanem az idős emberek érdekeit képviseli.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán közölte: a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január végéig kell dönteniük, hogy visszatérnek az állami nyugdíjrendszerbe, vagy maradnak az eddig kötelező, mostantól csak önkéntes rendszerben. Mint mondta, aki a korábban kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszerben marad, s erről nyilatkozik, az a jövőben a munkaadója által befizetett 24 százalékos nyugdíjjárulék utáni összegből, azaz a 70 százalékot kitevő szolidaritási nyugdíjból már nem részesedik.

Olvasóink írták

 • 18. csarabos 2010. november 26. 20:13
  „Ha a nyugdíjasoknak ilyen képviselete van a kormánypártban, akkor már ellenségre nincs is szükségük.”
 • 17. gjozsi88 2010. november 26. 17:54
  „load!
  Ez jó...csak az a baj, hogy találó!”
 • 16. gjozsi88 2010. november 26. 17:13
  „13-as!
  A Fidesz megmenti az országot....!
  Miközben az első Orbán kormány idején elinditotta a hitel felvételt a 400 000 lakásával, a merjetek álmodni retorika bűvöletében, a 3 gyerek 4 kerék 5 szoba vizionálásával...és ti hülye fanok az akkori alig 1000 milliárdos lakossági adósságot mára 8700 milliárdra növeltétek..!
  Az adósság állományunk 3/4 része magán szektor adóssága....ezért közvetlenül az állam csak a diktaturában, az átkos szocializmusban volt felelős...hogy ti ezért a kormányt okoljátok, miközben a deviza adósság a Járay vezette jegybank erősen tartott forintja következménye, már nem érdekel benneteket...csak fujjátok a betanult szöveget!
  Az adósság állomány szerkezetéről a jobboldali médiából nem hallunk soha semmit...mert akkor kiderülne, hogy csak hülyitenek bennetek a kormány adósság csinálása dumájával!”
 • 15. Madarász 2010. november 26. 11:20
  „13. Nem valamelyik agymosott fideszes bérenc vagy véletlenül? Netán maga Viktor király álruhában?”
 • 14. miracle 2010. november 25. 22:28
  „Mi van apuskám, propaganda?
  10 fórumba copy-paste szóról szóra?”
 • 13. AzIgazsagZsoldosa 2010. november 25. 22:01
  „Óriási zűr van itt sokak fejében: a kormány hoz egy életre való, REMEK döntést a veszélyeztetett nyugdíjakkal kapcsolatban. Erre itt háborogtok? A FIDESZ MEGMENTI AZ ORSZÁGOT balgák!!! Ébredjetek már! Gratulálok a kormánynak, és valóban a magánnyudíjak menjenek a búsba. Az elmúlt évben hülyére szedték ezek is magukat, csak az államnak lett óriási adóssága. <moderálva>”
 • 12. Boli 2010. november 25. 21:44
  „Taták, látszik az ötvenes évek agymosása megtette hatását... Hahó, már nem azok a komcsik vannak, ezek új komcsik! De a nyalás az még mindig megy, ha már mást nem bírnak tekerni, legalább ez egy biztos pont. Mégiscsak jó volt anno betanulni a Rákosi összest, most csak a neveket kell kicserélni... Inkább a kis bogyókat tessék szedni.”
 • 11. targis 2010. november 25. 21:31
  „miracle 2010.11.25. 21:22
  Lehet, hogy Iván elvtárs, már akkor is jó elvtárs volt. Simulékony, jól áll rajta az öltöny, stb. Vagy ez már másról szól? Egykutya!”
 • 10. miracle 2010. november 25. 21:22
  „Tisztára, mint az 50-es években. Iván elvtársnak megmondták fentről, hogy ő mit gondol a Kedves Vezető döntéséről (természetesen helyesli) miután ő előadja őszinte véleményét miszerint természetesen helyesli.
  Ja és persze a többiek nevében is helyesli (a nagy frászt, azt)
  Iván László úr, pedig Ön szerintem élt már az 50-es években is, tényleg olyan jó volt?”
 • 9. Jerry 2010. november 25. 20:38
  „Iván László szerint a magyar nyugdíjasok régóta várták, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely nem a "nyugdíjtőzsdéző spekuláns üzletemberek", hanem az idős emberek érdekeit képviseli.Ennek érdekében gondoskodik arról, hogy akik öngondoskodásként némi kis pénzt spóroltak össze öreg napjaikra,azt azoktól elvegye és bedobja a közös, feneketlen kalapba,ahonnan azt számolatlanul elkölthetik a 2/3-os képviselők számla nélküli költségeikre.Aki meg nem adja oda önként a pénzét, azt megfenyegetik, hogy nem kap majd állami nyugdíjat, mivel nem járult hozzá a közös teher viseléshez.Gondolom a fidesz "nyugdíjas" tagozata nem nyugdíjasokból, hanem nyugodt díjazottakból áll.Szeretném a figyelmüket felhívni, hogy a kossuth díj és a nyugdíj nem ugyanazt jelenti, mert ugye a nyugdíjat évente 12 szer adják,és egy hónapra sem elég, a kossuth díjat évente egyszer adják, és egy életre elég.”
 • 8. Ejepatkány 2010. november 25. 20:30
  „Iván Lászlo vajon le merné irni mennyiért helyesli ellopni a pénzünket?”
 • 7. load 2010. november 25. 20:26
  „3. gjozsi88
  "Nagyon remélem, hogy azt is megindokolják, hogy miért lesz fenntartható a mostani rendszerük 15-20 év múlva..."
  Erről egy régi anekdota jut eszembe.
  A falu elöljárói, miután összegyült a pénz egy új harangra, elmennek a harangöntőhöz egyezkedni, mennyiből jönne ki a zeneszerszám.
  Az árban már megegyeztek, amikor a bíró megkérdezte, hogy osztán mennyi a garancia idő a harangra?
  Hatvan év, mondta a harangöntő.
  Csak annyi?
  Jó, akkor adjanak még tíz százalékot és legyen kétszáz.”
 • 6. valaki172 2010. november 25. 19:11
  „moderálva...>
  Ez aztán a jó kormány aki elveszi az emberektől azt ami a magántulajdona !!! Mi is az a magántulajdon ??? Te vén hülye Iván ??!!!
  Te ne igen rendelkezz az én pénzemmel és másokéval se !!! Se a drága Viktorkátok se a Matolcsi majom !!!
  És hisztek még a mesékben persze !!!
  ANDERSEN MEGHALT A MESÉNEK VÉGE !!!”
 • 5. xo17zy 2010. november 25. 18:55
  „Öröm nézni, hogy a vekker és bandája hogyan szivatja a saját 3/4-es jobbágyseregét!
  És ez még csak a kezdet! Még legalább 3és fél év hátra van!! :-D
  Nyissátok a tárcátokat szegény jobbágyok, lesz még mit fizetni! Lesznek itt még megszorítások! Mint régen: az urak és a felsőbb rétegek jól eléldegélnek a szegények hátán.

  Ezt akarták, megkapták!
  Hajrá fidesz!!! Hajrá vekker!”
 • 4. gjozsi88 2010. november 25. 18:55
  „még annyit.
  Az idős embereknek az az érdeke, hogy a mostani 0,6%-os kompenzációt (ami szakértők szerint 1,1%-nak kellene lenni) elfelejtik beépiteni és a jővő évi nyugdij emelést a kompenzáció nélküli alapra számolják...azaz rögtön reálérték csökkenést teremtenek...!”
 • 3. gjozsi88 2010. november 25. 18:46
  „Nagyon remélem, hogy azt is megindokolják, hogy miért lesz fenntartható a mostani rendszerük 15-20 év múlva...és nem az lesz az egyetlen érbük, hogy "csak akarat kérdése és lesz 1 millió munkahely", "szükség lesz 1 millió gyerekre is"
  Miközben a szomszéd országok kifuttatják a rendszert és akkor nekik a 75% nyi nyugdijat kell kivenniük a gazdaságból, nekünk 100%-ot...hova fog menni a munkahely?
  Ahol csak 75% -ot kell kitermelni....hol lesz nálunk munkahely?
  Miből fogunk élni akkor....?
  Ha lesz 1 millió gyerek, de a munka szlovákoknál lesz, akkor csak azt fogjuk elérni, hogy többen tolakodunk a kuka mellett...!
  Szép kilátások...!
  Csak nehogy kitalálják, hogy a bank betétek is rohadt spekulánsok kezébe van ...és azt is meg fogják menteni...!
  Meneküljön, aki még tud....!”
 • 2. makaay777 2010. november 25. 18:43
  „jól pofán kellene ba..ni az összes ingyenélő rohadt gennyládát...”
 • 1. Komissar 2010. november 25. 18:31
  „a fidesz bármelyik birkatagozata azonnal helyeslően béget.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális és kockázatos a kormány magán-nyugdíjpénztári döntése

Banki elemzők szerint a kormány döntése alkotmányossági aggályokat vet fel, forintgyengüléssel és hozamemelkedéssel is járhat. Tovább olvasom