Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

A Fidesz lezárrtnak tekinti a szerverügyet

Kövér László szerint a szerverbotrány egy kiváló titkosszolgálati háttérrel rendelkező párt tudatos provokációja, amivel nem érdemes foglalkozni. Lezártnak nevezte az ügyet Rogán Antal is, aki azonban a hírek szerint komoly kritikát kapott pártjában.
Nem egy nyilvános fórumon jutott hozzá, hanem e-mailben kapta meg a Fidesz azt a titkos kódot, mellyel behatoltak a szocialisták kampányanyagát is tartalmazó szerverbe - tudatta a minap az ellenzéki párt. Mindez ezért érdekes, mert a szervergate kirobbanása óta szó sem volt elektronikus levélről, a legújabb fejleményről Rogán Antal kampányfőnök beszélt, akinek emiatt pártjában csökkent presztízse.

Az e-mailes verzió ugyanis több szempontból is kínos: egyrészt, ha Rogán valóban tudott arról, hogy a Fideszhez e-mailen érkezett az MSZP kódja, akkor a törvény szerint bűnpártolást követett el. Másfelől Rogán az Országgyűlés informatikai bizottságának elnöke, és ebben a minőségében sem válik a javára, hogy nem ismeri vagy nem tartja be a vonatkozó jogszabályt.

Hírek szerint a Fidesz elnökségi ülésén többen is felrótták a kampányfőnöknek, hogy rosszul kommunikálta a szerverügyet. Állítólag az elégedetlenkedők között volt a hangját eddig alig hallató Pelczné Gáll Ildikó, és kritikus hangot ütött meg Pokorni Zoltán is a Nap-keltében, igaz, az alelnök nem Rogánt vonta felelősségre, hanem az eleddig ismeretlen behatolót, mondván, ostoba, felelőtlen volt, és vállalnia kell a felelősséget. Noha Pokorni nem nevezte meg az ügy felelősét, gyakorlatilag szembement a Fidesz addigi kommunikációjával, melynek lényege az volt, hogy elbagatellizálták az ügyet.

Rogán Antal egy vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz lezártnak tekinti a szerverügyet. Mint mondta, az ügyet az MSZP gerjeszti azért, hogy ne az elmúlt négy év problémáiról essen szó. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz elnökségi ülésén valóban kapott-e kritikákat, azt válaszolta: pletykákkal nem foglalkozik. Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke a Duna TV Heti Hírmondó című műsorában egy, a meggyőződése szerint kiváló titkosszolgálati háttérrel rendelkező párt tudatos provokációjának nevezte a szerverügyet, amellyel nem érdemes foglalkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája

A B csoportban: Dunaferr–Knjaz Milos (szerb) 39–24 (21–13). Tovább olvasom