Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A Fidesz kampány a leszámolás politikájának főpróbája

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz pécsi polgármesteri és az európai parlamenti kampánya is a "leszámolás politikájának főpróbája" - jelentette ki Lendvai Ildikó hétfőn a parlamentben újságíróknak.

A pártelnök példaként hozta fel, hogy a pécsi polgármesteri kampányban a Fidesz olyan plakátokat terjeszt, amelyeken Szili Katalin, az MSZP-jelöltje látható a "tönkretette az országot" felirattal. Lendvai szerint ehhez jön még hozzá, hogy Orbán Viktor a Fidesz elnöke a párt szombati EP-kampánynyitóján közölte: "elég az MSZP-ből", mire a hallgatósága az ütemes "börtönbe, börtönbe" kiáltásokkal reagált.

Az MSZP elnöke szerint tisztázni kell, hogy a Fidesz elnöke hogyan értette a kijelentését, hogy kell-e félniük az MSZP tagjainak, vagy szimpatizánsainak. Lendvai szerint a Fidesznek nem háborúnak, hanem versenynek kellene tekintenie a kampányt.

Olvasóink írták

 • 20. patriot 2009. május 05. 21:03
  „TancsKaszabell!

  <moderálva> <moderálva> <moderálva>”
 • 19. ASHER 2009. május 05. 17:47
  „vzastaroth!!
  a jobboldali hiveknel,a testureg motozasnal sajnos hamar kiderulne,hogy pl; a fejben nincsen agy!!!”
 • 18. load 2009. május 05. 13:10
  „17. jockey
  "Aztán mégsem lett egyikből sem semmi. Miért? Mert nem volt bűncselekmény!"
  Miért?
  Egy nevet mondok: Polt Péter.
  Ha nem emlékszel rá itt van emlékeztetőül egy cikk:
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=103794”
 • 17. vzastaroth 2009. május 05. 12:39
  „Egy példa a Viktor/FIDESZ féle demokráciára: 2001. szeptember 10.-én, a nemzetbiztonsági kabinet ülésén Orbán Viktor bejelentette személyes (!!!) döntését, miszerint Magyarország a svéd Gripen vadászgépeket bérel, az előzőleg esélyesebbnek tartott amerikai F16-os helyett. A döntés még a nemzetbiztonsági kabinet FIDESZ-es tagjait és tanácsadóit is megdöbbentette! Nem volt közbeszerzési eljárás, tudatosan figyelmen kívül hagyta a Parlament akkor érvényes, a Magyar Honvédség fejlesztésére vonatkozó határozatát, és minden szakmai szempontot is. Később a svéd államügyész lefolytatta az eljárást a korrupció gyanúja miatt Svédországban, és bebizonyosodott, hogy megvesztegetések történtek. Nehéz rájönni, hogy kit vesztegettek meg?! A Top Gun című lap megírta a sztorit, erre a FIDESZ-barát laptulajdonos leváltotta a főszerkesztőt, arra azonban nem számított, hogy az újság egész stábja önként követni fogja. A Top Gun még egyetlen, szánalmasan silány kiadást ért meg, Hardy Mihály ,,keze alatt"... Mellesleg a FIDESZ által megrendelt Gripen változat egy teljesen használhatatlan, befejezetlen típus lett volna, elképesztően magas áron, ezért volt szükség 2003-ban a szerződés módosítására. A sort lehetne folytatni a Happy End-el és az Ezüsthajóval... Tisztelt fanatikus jobboldali hívek, nem látjátok a fától az edőt??? Nektek sem árt a testüreg-motozás!!!”
 • 16. jockey 2009. május 05. 11:01
  „10.

  2002-ben Keller elvtárs akkora lendülettel esett neki az általad említett ügyeknek, hogy majdnem összecsinálta magát. Aztán mégsem lett egyikből sem semmi. Miért? Mert nem volt bűncselekmény! Lendvai jogosan aggódik, mivel ő tudja a legjobban, hogy az ő elszámoltatásuk esetében találnának, nem is egyet. Egyébként csak annak az MSZP-snek kell félnie, akinek vaj van a fején.

  A cikkben említett Szili féle plakátot szívesen megnézném - persze nem utaznék érte Pécsre - az újság nem tudna egy képet közölni róla?”
 • 15. Primax 2009. május 05. 10:33
  „pancser #9-nek :
  Nem így igaz.
  Imádjátok csak a kétszer (is) bukottat, megérdemli a vígasztalást !”
 • 14. TancsKaszabell 2009. május 05. 09:09
  „Olvasom ezeket a hozzászólásokat.
  Nem épen irodalmi színvonalúak,és akkor nagyon finoman értékeltem a tartalmukat.
  Micsoda indulat sugárzik például "patriót" nevű fórumozó írásából,"tolvaj szocialista-liberális gazember" "rohadékok" . Engesztelhetetlen gyűlölet süt át a szavain,jelzőin. Vajon miért ?
  Kértem a moderálását !
  Miért ? Mert ! Hónapok óta figyelemmel kísérem megnyilvánulásait,már egész gyűjteményem van, dokumentálva, ezekből a gyalázatos véleményeiből !
  Hogy maradhatnak,miért olvashatóak még mindig az írásai itt ? Senki sem moderálja ki ezeket a gyalázkodó "írásokat", persze jó néhány társa is van? Nyugodtan lehet így rendszeresen nyilatkozni a kisalföld.hu portálon ,büntetlenül ? Ezek szerint igen !
  Én, és sokan mások is nem értenek egyet ezekkel a nézetekkel,határozottan elutasítjuk ezt a stílust!! Észre kellett volna venniük már régen,mennyire rombolják a közszellemet az ilyen gyalázkodások !

  Érdekes........................"Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!"
  Biztos ez ?Tekintettel vannak minderre ?
  A hozzászólását "saját felelősségére írja "mindenki.............................. ?

  Önöknek az a feladata,hogy a fórum elveit,erkölcsi normáit,- amelyeket mindenki elfogad a regisztrációja során-,sajátos eszközeikkel betartassák ha kell, azokat akik a normákat megszegik, moderálják és ha szükséges figyelmeztessék, esetleg kizárják egy időre, vagy végleg,mint azt " valaki 13" és közel negyven alteregójával tették.

  Csak ezt,és nem többet várom önöktől !”
 • 13. pampus 2009. május 05. 08:46
  „Szerintem az MSZP az már régóta alkalmatlan a versenyre! Ha csak nem bundáról van szó, mert abba ők a nyerők! Dr Szili Katalin,hölgy pedig nagyon is tisztáéban van a tisztességtelen törvénykezéssel és hivatali visszaélésekkel amit Ő egyedül meg sem próbálta felszínre hozni. Mint az várható, hogy, ha a mostani posztját feladva indul a Polgármesteri posztért nagyot fog bukni az emberek szemében is.”
 • 12. patriot 2009. május 05. 06:28
  „Testüregi motozást Kellerrel kezdeni és következhet a többi tolvaj szocialista-liberális gazember. Remélem egy nyugodt percetek nem lesz rohadékok!”
 • 11. ASHER 2009. május 05. 05:05
  „viktorvitez volt mar egyszer kormanyfo??akkor ha az annyira jobb volt,hogy hogy nem valasztottak ujra??
  mi is volt az elso hatarozata amint hatalomra kerult? duplajara emeltette a sajat fizeteset!!!!
  erdot,banyat az un "csaladi vagyonba apuci reszere" honnet is szerzett??milyen eszkozokkel??
  a mandatuma vegen miert nem szavazott mindeki a fideszre,ha az annyira fenekig tejfel volt???”
 • 10. gjozsi88 2009. május 05. 03:35
  „Számonkérés?Elszámoltatás?
  Kezdjük sorrendben!
  Ha jól tudom a Fidesz sem számolt még el a Heppy Enddel, ezüsthajóval,a 12 állami gazdasággal, beléptető rendsazerekkel...!
  A mostani törvénytelenségek jelenleg bírósági szakban vannak! Talán a jobboldaliak tudnak mondani az Orbán idején politikushoz köthető gazdasági pereket? Ha nem tévedek a Fidesz kommunikáció akkor kezdett el igazán üvöltözni, amikor lejárt az Ő gazdasági elévülésük, vagyis a szocik, már nem tudták volna őket megtámadni, addig csak vicsorgattak, 5 év után kezdtek igazán ugatni! Vagy azt hiszik, hogy akkor minden tiszta volt? Na ez az igazi agymosott!
  Ami a hatályos törvények szerint nem büntetendő, azt utólag, demokráciában nem lehet, visszamenőleges hatállyal azzá tenni!
  Kedves jobboldali agymosottak, tessenek párhuzamot vonni a mostani retorikában, mely szerint ezt a kormányt senki nem választotta meg, mert nem erre kérték a felhatalmazást és aközött, hogy 98-ban az Orbán azt igérte a kisgazdákkal nem, erre kapott felhatalmazást, majd mégis koalició! Az miért nem illegitim, holott mindkettő alkotmányos és törvényes?
  Ti vagytok az igazi agymosottak, azt se tudjátok, most mire kérik a felhatalmazást, semmi program, legalábbis megvalósítható!
  Amit a Bajnai akar, azt legalább az UNIÓ támogatja és a célja, megbecsülni a munkát és véget vetni az ingyenélésnek! Én a reálszférában dolgozó ezt tartom támogathatónak,nem akarom tovább eltartani az ingyenélőket úgy, hogy nekik jobb legyen mint nekem! A Fidesz őket támogatja a demagógiával, a világon máshol sehol!”
 • 9. pancser 2009. május 05. 00:29
  „8-hoz! Fogalmazzunk helyesen! A magyar választókat már kétszer csúnyán átverték! Mivel? Demagóg ígéretekkel! Kik? Elsősorban az MSZP! Ugye így igaz kedves "Primax"?”
 • 8. Primax 2009. május 04. 22:22
  „pmfc #2-nek :
  Hát ez az : "azt gondolja"...Viktor már kétszer csúnyán megbukott, mert "azt gondolta", hogy ért a kormányzáshoz és képes az országot vezetni. Most el akarja hitetni híveivel, hogy majd harmadszorra sikerülni fog. Vicc ! Persze a demagóg ígérgetéseket sokan beveszik, ezért - valószínűleg - nyerni fognak.
  Aztán - négy év leteltével - megint el lesznek kergetve. Akkor talán majd végleg megunják a "próbálgatás"-t.
  FűzvaVessző #4-nek :
  Az ország nincs a gazdasági csőd szélén. Csak O.V. szerint. Nem jól mennek a dolgok, ennek belső és külső okai egyaránt vannak. Nagy és gazdag országok is kínlódnak manapság.
  Az ellenzék legfontosabb feladata nem a - mindenáron való - kormányra kerülés. A mocskolódás, fenyegetés , simlis ígérgetés sem a feladata. Erre minden "hülyegyerek" képes lenne, mondjuk a FIDESZ képes is rá...
  Indulatokat szítani, hergelni a népet, na ezt remekül tudják Viktorék. Nagy, grandiózus tervek, eleve teljesíthetetlen ígéretek, ennyi amit látunk. 1.000.000. új munkahely....röhej, ezt még maguk sem hiszik el, mindenesetre jól hangzik. Sokan el is hiszik...
  Viselkedésüket tudatos stratégiának érzem, mert - hatalomrakerülésük után - nekik is kemény intézkedésket kell majd hozniuk. Ehhez "készítik elő" most a terepet és a közhagulatot, hogy palástolandó saját hozzá nem értésüket és dilettantizmusukat, legyen kit hibáztatni majd akkor is , ha ők királykodnak.
  Erről szól - sajnos - a FIDESZ "nemzetmentő" csomagja és saját karrierjeik építéséről. Semmi másról.
  Ex nihilo nihil fit.”
 • 7. pancser 2009. május 04. 21:52
  „Nem lesz leszámolás, erről soha senki nem beszélt a fideszesek közül. De azt ne gondolja senki, hogy nem lesz számonkérés. A kettő nem ugyanaz. Nem lesz egyetlen mszp szimpatizánsnak semmi baj. A felelős szerkesztők is jogi keretek között lesznek megkérdezve. A fidesz nemm az önkény pártja, a Fidesz nem a Jobbik, még ha össze is mosnák őket!”
 • 6. éaa 2009. május 04. 21:47
  „...és testüregi-motozás! Nem kell félni...”
 • 5. raffy2 2009. május 04. 21:33
  „na most nem értem,hogy mi a baj azzal,ha valaki elmondja a véleményét.ildikónak ez a legnagyobb problémája a parlamentben,gusztosnak meg a kurucinfo,a magyar gárda.”
 • 4. FűzfaVessző 2009. május 04. 20:41
  „"Nagyon nem szép viselkedés ez".
  A maszatolásra értem, gondolom Ön is tisztába van azzal a pofon egyszerű ténnyel ,hogy az MSZP -SZDSZ hét évnyi látszat kormányzása juttatta a gazdasági csőd szélére az országot. Az ellenzék szerepe nem a bólogatás,a kritika nélküli mindennel egyetértés. A kormányzás megszerzése az ellenzék legfontosabb feladata.
  Ezzel önnek is tisztába kell lenni, legfeljebb saját magának sem ismeri be.
  F.V.”
 • 3. Reális 2009. május 04. 20:26
  „Komcsik!Ne féljetek,mert ez a fidesz egy tehetetlen,impotens,szájkaratés,vekkerezős,viktorkázós óvodáscsoport!Nem mernek semmit se tenni,olyan gyávák és bénák!”
 • 2. pmfc 2009. május 04. 20:26
  „Primax. Az ellenzéki pártanak mindig az a feladata, hogy bíráljon és megpróbáljon hatalomra jutni. mert azt gondolja, ő jobban tudja csinálni. Ha nem ezt tenné, senki sem szavazna rá és nem is lehetne politikai pártnak nevezni.

  Különben meg félhet is az MSZP az elszámoltatástól. És ezt nagyon jól tudja Lendvai is. Ezért gerjeszti folyamatosan a félelmet. Egyszer a Fidesz, egyszer a náciveszély, egyszer a nacionalisták stb. stb.
  De az agymosottakon kívül, ezt már senki sem veszi be.

  Mindenki menjen el június 7. SZAVAZNI!!!!”
 • 1. Primax 2009. május 04. 20:09
  „Nagyon aljas taktika ez. A FIDESZ-nek is "sok köze van" az ország jelenlegi helyzetéhez. Ne a leszámolás járjon az eszükben, hanem végre dolgozzanak is valamit. Teljesen rosszul értelmezik - és viselik - az ellenzéki létet : azt gondolják, hogy a fő cél a kormány megbuktatása és az ő trónra kerülésük. Bármi áron.
  Nagyon "nem szép" viselkedés ez...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslatok az építőipar megsegítéséhez

A "Biztos kéz" program kidolgozása, a nehéz helyzetbe került úgynevezett PPP-beruházások… Tovább olvasom