Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Fidesz és a KDNP nem tárgyal Bajnaival, az MDF igen

Egyeztetést kezdeményezett a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökével a miniszterelnök-jelölt. Bajnai Gordon levelet küldött Orbán Viktornak, Semjén Zsoltnak és Dávid Ibolyának, egyebek mellett azt írta, hogy Magyarországnak nincs vesztegetnivaló ideje, minden eltékozolt hét százmilliárd forintokba és munkahelyek ezreibe kerülhet az országnak. A KDNP nem tárgyal Bajnai Gordonnal, az MDF viszont hajlandó. A Fidesztől még nem reagáltak a levélre.
Bajnai Gordon azt írja, hogy gyors és hatékony lépésekre van szüksége az országnak, ezek között vannak olyanok, amelyek nehezek és fájdalmasak, de célravezetőek, az ország hosszútávú érdekét szolgálják. A miniszterelnök-jelölt szerint össze kell fogni az ország érdekében, egyéni és pártpolitikai szempontok fölé emelkedve. "Minden belpolitikai vitával vagy egymás elleni kampányolással eltékozolt hét százmilliárd forintokba és munkahelyek ezreibe kerülhet az országnak. Amennyiben megkapom a parlamenti többséget én tétlenkedés nélkül, politikai pártoktól függetlenül, nyíltan és nyitottan, csak az ország érdekeit figyelembe véve látok hozzá ehhez a munkához" - ígérte.

Az MDF elfogadja a meghívást - mondta a Független Hírügynökségnek kedden az MDF elnökhelyettese. Herényi Károly szerint hétfőn érkezett meg hozzájuk Bajnai Gordon levele, ez volt tőle az első hivatalos megkeresés, de az egyeztetés időpontja még nincs meg. Az ellenzéki politikus nem kívánta kommentálni azokat a terveket, amelyek eddig kiszivárogtak a miniszterelnök-jelölt programjából, mint fogalmazott: "előre semmit, a kiszivárogtatás olyan műfaj, amellyel komoly politikus nem foglalkozik", csak akkor mondanak véleményt az elképzelésekről, ha már konkrét ismereteik lesznek azokról. Az MDF elnöke március végén már kérte Bajnai Gordont, hogy hozza nyilvámosságra programját. Dávid Ibolya akkor újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy megszorítások nélkül nem lesz nemzeti felemelkedés, kérdés csak az, hogy ezt meg lehet-e tenni egy válságkezelő programban, vagy pedig egy államcsőd után, sokkal keményebb feltételek között.

Az MDF egyetért a Fidesszel abban, hogy előrehozott választásra van most szükség, de azt is tudomásul veszik, ha a többség más utat választ. Úgy látják azonban, hogy Bajnai Gordonnak csak őszig kellene vállalnia a kormányfői posztot, és akkor megtarthatnák az előrehozott választást - közölték korábban. Még nem tudni, hogyan szavaz jövő kedden az MDF az MSZP konstruktív bizalmatlansági indítványáról, amelyet kedden nyújtottak be a parlamentnek. Herényi Károly szerint az egykori MDF-frakció tagjai jövő héten döntenek az ügyben.

Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nem tárgyalnak Bajnai Gordonnal, álláspontjuk szerint a miniszterelnök-jelölt kormánya illegitim lesz, és ebben a helyzetben az előrehozott választás az egyetlen megoldás.

Bajnai Gordont soha, senki, semmire nem választotta meg, és egy olyan brutális megszorító csomag végrehajtására készül, amely tarthatatlan helyzetbe hozza a magyarok jelentős részét. A Fidesz sem a miniszterelnök-jelölt illegitim kormányával, sem az új MSZP-SZDSZ koalícióval nem tárgyal az emberek háta mögött - ez derül ki abból az állásfoglalásból, amelyet Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ismertetett kedden, az ellenzéki párt elnökségének ülése után. Bajnai Gordon levélben kezdeményezett egyeztetést a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökével. A Fidesz még kedden elküldi válaszát, amelyben jelzik, hogy nem tárgyalnak a kormányfő-jelölttel. A KDNP sem hajlandó vele egyeztetni, az MDF viszont igen.

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. jockey 2009. április 09. 11:39
  „Gá-gá-gá, gyerünk Gordonká!”
 • 83. Freddy01 2009. április 09. 09:59
  „"Kétszer is eladták a cég vagyonát? A Bajnai Gordon vezérelte Wallis-cégcsoporthoz tartozó Novofarm Rt. felszámolásakor megdöbbentő dolgok derültek ki: több mint kétezer-ötszáz olyan tételre bukkantak a szakemberek - 1,6 milliárd forint értékben -, amelyek nem szerepeltek a társaság mérlegében. A Hajdú-Béthez hasonlóan a Novofarm is számos libatenyésztőnek maradt adósa. "

  Ez lesz Magyarország miniszterelnöke..”
 • 82. D.O.N. 2009. április 09. 05:48
  „Metermester!
  Nem azt akartam ezzel mondani, hogy felejtsük el, amit tett. De mutass nekem egy olyan politikust, aki makulátlan, és én piedesztára emelem.”
 • 81. metermester 2009. április 09. 04:47
  „Kedves D.O.N.

  ,,Arra vagyok kíváncsi, hogy mit tud tenni. ha valaki lop, és nem ad belőle, azt elítéli..."
  Nem az számít mit mondasz, hanem az hogy mit tettél.”
 • 80. D.O.N. 2009. április 08. 21:53
  „A demokrácia mindenkinek más,egyben értenek egyet: mindent szabad...”
 • 79. tudorka 2009. április 08. 20:47
  „Viktor imádók, MSZP gyűlölők!
  Már számomra az is sértő, aki a népben(választókban) keresi a hibát?
  A legerősebb ellenzéki párt két vesztes választás után sem képes felfogni, hogy sokan inkább még mindig az MSZP-re szavaznak, mint a Viktorra.
  Arról meg nem az ingadozó szavazók tehetnek, hogy szegény FIDESZ nem képes egy új, hitelesebb nevet előhúzni a tarsolyából.
  Én mindenesetre ha FIDESZ imádó volnék elgondolkodnék?
  Aki most arról beszél, hogy a kormány megbukott és ilyenkor demokráciákban előrehozott választást tartanak, az miért nem beszél arról is, hogy demokráciákban, ha egy pártelnök, miniszterelnök jelölt két választást elbukik, azaz nem nyer, ott az az ember önként félre áll, esélyt adva a más jelöltnek.
  Ennyit a magyar demokráciáról, Gyurcsányról, Bajnairól és Orbánról, meg az okoskodókról.”
 • 78. D.O.N. 2009. április 08. 19:55
  „metermester!
  Szerintem mindenkinek van mocskos múltja, aki ma a politikában tevékenykedik.
  Az egyik nagy gátja a továbblépésnek az, amikor előjönnek azzal a szennyessel, meglobogtatják, és ez által teszik lehetetlenné, hogy valaki bármit is véghez tudjon vinni. Nálunk ez kifejezetten jól működik, mert a magyar önérzetes nép, ha valaki lop, és nem ad belőle, azt elítéli...
  Hagyjuk BG múltját. Tudjuk milyen, hiszen mi is olvastunk újságot, néztünk tv-t az elmúlt 20 évebn és még előtte is. Arra vagyok kiváncsi, hogy mit tud tenni. Bár sok bizalmam nekem sincs, de hátha...”
 • 77. D.O.N. 2009. április 08. 19:50
  „Arvisura72!
  Bocs, a lelkesedésed értettem félre.
  Ettől függetlenül szerintem nem ez a megoldás. Nem mondom, hogy nekem ne jutott volna már eszembe úgy unblocked megpirítani az összeset:)”
 • 76. dr73 2009. április 08. 12:20
  „Ezt sem itt olvastam,
  freemail kilépőjén :

  Orbán Viktor mutatta be a majdani kormányzásához készült gazdaságpolitikai könyvet, de lehet, hogy le- esett az álla, amikor belelapozott. A tanulmányból Gyurcsány gondolatai köszönnek vissza, és még a Bajnai-féle megszorítások is kiolvashatók belőle.................”
 • 75. Eva- 2009. április 08. 09:54
  „73-hoz!

  parlamenti képviselő 386
  közszférában dolgozó:?

  kiemelt közszféra fizetésű a Heti válasz szerint kb 10? nem számoltam meg, de elérhető

  Ezek számára kifizetett összeg összességében igen kevés az összes fizetést (alkalmazott) létszámához viszonyítva.
  Mindig, mindenhol a vezetőket érdemes pályáztatással(mindenütt így van) kiválasztani és meg is fizetni, hogy aztán jól tegyék a dolgukat.

  Szóval hergelve vagyunk az egyoldalú tájékoztatás által.
  de még soha senki nem mondta el, hogy a "nép" mit kezedene a hatalommal.”
 • 74. metermester 2009. április 08. 09:42
  „"Újabb dokumentumok cáfolják Bajnai Gordon azon kijelentését, miszerint az ,,utolsó pillanatig próbálták menteni a helyzetet", mígnem ,,be kellett látniuk, hogy ez nem megy". A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint egy évvel a felszámolás előtt 86 millió euróval, mai árfolyamon több, mint 25 milliárd forinttal spekulált az árfolyamváltozásokra devizapiacon a Hajdú-Bét megbízásából a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt., a baromfi-feldolgozó tulajdonosa. Az anyacég határidős devizaügyletekkel akarta csökkenteni a Hajdú-Bét bevételeinek árfolyamkockázatát. A tranzakciókról szóló kimutatások alapján azonban megállapítható, hogy az ügyletek túlnyomó része veszteséges volt. Volt amelyen egy év alatt 67 milliót vesztett a 2003 decemberében fizetésképtelenség miatt csődbe ment Hajdú-Bét.
  Egy másik, Bajnai által is szignált dokumentumból az derül ki, hogy 2004. januárjában Hajdú-Bét elengedte a Bábolna Rt. korábbi, 119 milliós tartozását. Három hét múlva az állami cég mégis fizetett, de akkor már a baromfi-feldolgozó helyett egyenesen a Bajnai Gordon vezette Wallis számlájára került a pénz.
  Máshogy is szivattyúzták a pénzt
  A csőd szélére került Hajdú-Bétből máshogy is megpróbálták kiszivattyúzni a pénzt - a jegyzőkönyvek szerint 2008 decemberében a baromfi-feldolgozó 125 millió forintot adott kölcsön gazdag tulajdonosának, az ingatlaneladásokon pedig több száz milliót kereshetett a Wallis. A libatenyésztőket mégsem kártalanították, 600 család tönkrement, kilencen öngyilkosok lettek"...ennyi...”
 • 73. Becsület 2009. április 08. 09:13
  „71. Eva- 2009.04.08. 08:24
  70-hez!

  A rokkantnyugdíjasok számát nem tudom, de
  köztudott, hogy MO a feljelentők országa, és mégsem tesznek bejelentést az ál rokkantak ellen azok akik tudják, hogy az illető "sumákol"

  Most a tervezett intézkedések szigorúnak igérkeznek:
  A nyugdíj jelentse a pálya végét, és mellette kereső tevékenységet csak igen korlátozottan lehetne csak végezni,
  azaz vége annak, hogy valaki kapja a nyugdíját is meg mellette teljes munkaidőben teljes keresetért dolgozhat is.
  Választania kell, hogy melyik jövödelem szerző módit akarja.

  Ezzel vége lenne a "40 éves nyugdíjasoknak" is.
  Hogy ennek mekkora lesz az ellenzése??? Nos azt nem tudom, de majd tapasztaljuk.
  Kedves Eva!
  A magyar ember feljelentős! Ezt aláírom, de névtelenül! Mert amúgy gyáva! A rokkant nyugdíjasok szám kb. 600 ezer! A szigorítások remélem életbe is lépnek!?. A nyugdíj, a pálya vége legyen! Igen, aki ledolgoz 40, 40 feletti évet/éveket, valóban el is fárad! De mi van a bérekkel? Hogy fog megélni a mai bérek után megállapított nyugdíjból? Mert úgy nem mindenki dolgozik a bank szférában, siker szakmákban! Mikor tették rendbe a béreket? Ne a maszatolásról beszéljünk! Hányszor lett a sikerszakmákban módosítás, a parlamenti képviselők jutalmazásáról, bérezéséről ne is beszéljek! Hogy várok el nagyobb teljesítményt, a lovamtól, ha silány élelemmel etetem, közbe biztatom, hogy most egy kicsit össze kell húzni,kevesebbet kell enni, de majd jobb lesz! Az a jobb lesz(!), egyeseknek igen! A 40 éves korban nyugdíjba menés(!), hát ez megint az átgondolatlanság, vagy nagyon is átgondolt okok miatt történik! Röhej, és felháborító. De ez Magyarország! Egyrészt ezért is van itt ahol van!”
 • 72. Arvisura 2009. április 08. 08:34
  „D.O.N.28. ! Hol írtam azt, hogy ez tetszik? Csak tényként közöltem, hogy tökös gyerekek. Bár elképzeltem, hogy miért is juthattak idáig, hogy ehhez az ezköszhöz folyamodjanak.”
 • 71. Eva- 2009. április 08. 08:24
  „70-hez!

  A rokkantnyugdíjasok számát nem tudom, de
  köztudott, hogy MO a feljelentők országa, és mégsem tesznek bejelentést az ál rokkantak ellen azok akik tudják, hogy az illető "sumákol"

  Most a tervezett intézkedések szigorúnak igérkeznek:
  A nyugdíj jelentse a pálya végét, és mellette kereső tevékenységet csak igen korlátozottan lehetne csak végezni,
  azaz vége annak, hogy valaki kapja a nyugdíját is meg mellette teljes munkaidőben teljes keresetért dolgozhat is.
  Választania kell, hogy melyik jövödelem szerző módit akarja.

  Ezzel vége lenne a "40 éves nyugdíjasoknak" is.
  Hogy ennek mekkora lesz az ellenzése??? Nos azt nem tudom, de majd tapasztaljuk.”
 • 70. Becsület 2009. április 08. 08:15
  „64-hez!

  Nem azt mondja!
  Azt mondja:
  néhány iparág kereslete töredékére esett.
  Az ország exportja a töredékére esett.
  Kérdés:

  Segíted-e pl. 4 napos munkahét elfogadásával (ehhez köthető bér csökkentéssel) elfogadni azt, hogy a kevesebb keresletnek megfelelően a többiek is bérhez jutnak a kevesebb termékszükséglet előállításában,
  vagy
  ehhez nem járulsz hozzá és emiatt keletkezik egy csomó munkanélküli.

  Tőled elvenni senki nem akar semmit---csak befagyaszt, azaz nem emel a válság ideje alatt.
  Ha nem költekeztél túl(nincs sok adósságod), akkor bízhatsz abban, hogy túléled nagyobb megrázkódtatás nélkül.

  *************
  Kedves Eva!
  A reakciója az Ön véleménye! A költekezésemről pedig annyit, hogy nem költekezem túl, csupán emelkedtek az árak, de lehet, hogy Ön anyagilag úgy áll, hogy meg sem kottyannak az áremelések. Azt elfelejtettem írni, hogy a Magyar egészségügyben dolgozom/dolgozunk nejemmel. Nettó keresetem 86E Ft., két szakvizsgával! Lemondani? Ez egy kissé nevetséges! Ki húzza az igát Magyarországon? Nem a nevezett úr/urak, hanem 2,8 millió aktív dolgozó! Hány bőrt akarnak még lehúzni róla? Hány rokkant nyugdíjas van - Tisztelet a kivételnek! - az országban, aki sumákol!? Hány olyan ember van, aki csak a segélyért tartja a markát, és az asztalra nem tesz semmit!? Az a baj, hogy a magyar ember nagy többsége nem ügyes, hanem ügyeskedő! A kettő között óriási különbség van! Most pedig, hogy ide jutott/juttatták az országot, kollektív koldulás folyik! Undorító!”
 • 69. Eva- 2009. április 08. 07:59
  „64-hez!

  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/szentgotthardon_negy_napos_munkahet_a_motorgyarto_sorokon_is/2094302/”
 • 68. Eva- 2009. április 08. 07:56
  „64-hez!

  Nem azt mondja!
  Azt mondja:
  néhány iparág kereslete töredékére esett.
  Az ország exportja a töredékére esett.
  Kérdés:

  Segíted-e pl. 4 napos munkahét elfogadásával (ehhez köthető bér csökkentéssel) elfogadni azt, hogy a kevesebb keresletnek megfelelően a többiek is bérhez jutnak a kevesebb termékszükséglet előállításában,
  vagy
  ehhez nem járulsz hozzá és emiatt keletkezik egy csomó munkanélküli.

  Tőled elvenni senki nem akar semmit---csak befagyaszt, azaz nem emel a válság ideje alatt.
  Ha nem költekeztél túl(nincs sok adósságod), akkor bízhatsz abban, hogy túléled nagyobb megrázkódtatás nélkül.”
 • 67. tamo75 2009. április 08. 07:52
  „Hol vagytok magyarok?
  Ez a jó nektek,hogy kizsákmányolnak benneteket?És Ti ezt tűritek?Akkor meg is érdemlitek.”
 • 66. tamo75 2009. április 08. 07:50
  „Gordonkaköcsög hamarosan meg fog dögleni.
  Megdöglik vele az összes komcsi is.Április 14.PURGATÓRIUM.”
 • 65. Eva- 2009. április 08. 07:47
  „58-hoz!

  Elolvastam az általad ajánlottat.
  A számok! azok a rusnya számok!
  Meg az idők!
  Meg az objektivitás!

  Meg a hierarchia:mi kié?Ki a megbízó és ki a megbízott? és mi van a "négy manccsal? " és mi van a keresletcsökkenéssel?

  Szóval akkor mit kezdesz a hatalommal az érdekemben is??!”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyeztek a fogyasztóvédők az E.ON-nal - szünetel a per

Többet fizet az E.ON a január végi hóesésekkor áram nélkül maradt fogyasztóknak a törvény által… Tovább olvasom