Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A Fidesz elnöke nem kér bocsánatot

Demokrácia nélküli többpártrendszer van Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor a TV 2 Tények este című műsorában kedden.
„ A demokrácia lényege, hogy azok, akik a hatalmat gyakorolják, kötelesek elszámolni, és kötelesek vállalni a felelősséget mindazért, amit tesznek. Ma Magyarországon a kormány nem számolt és nem számol el azzal, amit tesz, és semmiért nem vállal felelősséget” – mondta a Fidesz elnöke. Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz az elmúlt időszak politikáját úgy építette fel, hogy lehetőséget adjanak a kormánypártoknak Gyurcsány Ferenc leváltására, úgy fogalmazott: „A demokrácia keretein belüli megoldásokat keresünk, még most is, amikor meggyőződésem szerint Magyarországon már nincsen demokrácia. (...) Azt gondolom, hogy nekünk továbbra is a demokratikus eszközöket kell használnunk, és nem merítettük ki ezeknek a lehetőségeit.”
Bár formailag működnek a demokratikus intézmények, de a tartalmilag pontos meghatározás a „demokrácia nélküli többpártrendszer” – mondta.
Közölte, hogy Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől nem kér bocsánatot, amiért a rendőrséget azzal vádolta, hogy politikai utasításra cselekedett.
A rendőrök soha nem mertek volna miniszterelnöki bátorítás nélkül cselekedni, „mert törvénytisztelők” – tette hozzá.
A Fidesz elnöke megismételte korábbi kijelentését, miszerint az a véleménye, hogy Magyarországon 2006. október 23-án „a rendőrség politikai nyomásra és utasításra hajtott végre saját polgáraival szemben brutális rendőri akciókat”.
A reformokról szólva reformkerekasztalok létrehozását szorgalmazta a pártelnök az egészségügyben, az oktatásban, az adórendszernél és a nyugdíjnál az érintettek bevonásával. A március 15-i Fidesz-rendezvény helyszínét nem az október 23-i barikádok emlékére tartják az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, hanem azért, mert az van a legközelebb a Petőfi-szoborhoz – mondta. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden nem forgalmaznak aranytömböket

Az arany világpiaci ára évek óta emelkedőben van, emiatt sokan befektetési céllal vásárolják e… Tovább olvasom