Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A Fidesz az országgyűlés feloszlatását kezdeményezi

Az előrehozott választások érdekében hétfőn az Orszáűggyűlés feloszlatását fogja kezdeményezni a Fidesz- mondta Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője.

17:24 Nyakó szerint meglepő a Fidesz reagálása

Az MSZP szóvivője szerint meglepő a Fidesz reagálása Gyurcsány Ferenc bejelentésére. Nyakó István szerint azzal, hogy a Fidesz bejelentette: nem tárgyalnak semmilyen új kormány alakításáról és a parlament feloszlatását kezdeményezik, azzal meghazudtolják 2006 óta hangoztatott álláspontjukat, miszerint bárkivel hajlandóak szövetsége lépni az ország érdekében, csak Gyurcsány Ferenccel nem. Nyakó szerint a Fidesz másik sokat hangoztatott jelszavát kellene az ellenzéki pártnak szem előtt tartania, miszerint "most csak Magyarország számít."

Gyurcsány Ferenc szombat délelőtt javasolta az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány Ferenc arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője a párt elnökségének szombati rendkívüli ülése után azt mondta: az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi hétfőn a Fidesz, hogy így teremtsenek lehetőséget az előrehozott választásra. Hozzátette: a Fidesz nem tárgyal semmilyen új kormány alakításáról, szerintük új választásokra van szükség.

17:05 A Fidesz az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi

Az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi hétfőn a Fidesz, hogy így teremtsenek lehetőséget az előrehozott választásra - mondta Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője a párt elnökségének szombati rendkívüli ülése után. Hozzátette: a Fidesz nem tárgyal semmilyen új kormány alakításáról, szerintük új választásokra van szükség.

A Fidesz számításai szerint ha sikerül hétfőn Házszabálytól eltéréssel tárgyalni a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot, június 7-én, az európai parlamenti választásokkal egyidőben lehet az új országgyűlési választás. Navracsics Tibor hozzátette, bíznak abban hogy az országgyűlési képviselők többsége a lelkiismeretére hallgat majd, támogatják a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot és segít lerövidíteni a jelenlegi "agóniát".

Azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke levélben kérte Orbán Viktortól, hogy a Jobbikhoz hasonlóan a Fidesz is mozgósítsa szimpatizánsait, hogy "az utcáról nyomást gyakorolva" kényszerítsék ki az előrehozott választást, Navracsics Tibor úgy reagált, hogy ők az Országgyűlés feloszlatását hétfőn a parlamentben fogják kezdeményezni. Az MSZP az emberek szemében már régóta bukott párt, amely még most is azon ügyeskedik, hogy valamiképpen a hatalomban maradhasson - ismertette Navracsics Tibor, a Fidesz elnöksége által elfogadott közleményt. Egy bukott párt ne alakítson kormányt Magyarországon, mivel a válság az emberek életéről szól, ezért az ország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig az MSZP-nek - véli a legnagyobb ellenzéki párt.

15:30 Surányi György nem kívánt nyilatkozni

Surányi György a Független Hírügynökség megkeresésére nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy az ő neve is felmerült-e, mint a válságkormány esetleges vezetője. A pénzügyi szakember korábban kétszer 1990 és 1991, valamint 1995 és 2001 között volt a jegybank elnöke.Gyurcsány Ferenc szombat délelőtt javasolta az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány Ferenc arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Várhatóan két hét múlva, április 5-én lehet rendkívüli kongresszus, ahol új miniszterelnök-jelöltet választhat az MSZP.

14:30 Lakner: Vakmerőség lenne ezzel blöffölni
 
A következő két hétben komoly tárgyalásokra lehet számítani - mondta a Független Hírügynökségnek a Vision Consulting vezető elemzője. Lakner Zoltán vakmerőnek tartaná, ha Gyurcsány Ferenc blöffnek szánta volna javaslatát. Az elemző szerint Bokros Lajos lehetséges jelölésének esélyeit csökkent, hogy az MDF EP listavezetőjévé választotta.

Az elemző szerint érdekes formula, hogy a kormányfő nem mondott le, csak kilátásba helyezte a lépést. Lakner Zoltán hozzátette: az a kérdés, hogy sikerül-e két héten belül megfelelő jelöltet találni. A politológus szerint egy új kormányfő megválasztásának esélyeit növeli, hogy Gyurcsány Ferenc a korábbiakhoz képest másként nyilatkozott a válság kezelésének lépéseiről. A miniszterelnök ugyanis újabb kiadáscsökkentésről és reformokról beszélt. Az azonnali, kemény lépések, amelyeknek hosszabb távon is van értelmük ugyanakkor közel állnak a két kisebb parlamenti párt, az MDF és az SZDSZ által képviselt programokhoz. Lakner Zoltán szerint a Fidesz magatartása várhatóan nem fog jelentősen változni, így az ellenzéki párt valószínűleg továbbra is az előrehozott választásokat fogja támogatni. Az elemző úgy véli, hogy egy szakértői kormány gyakorlatilag bármeddig elmehet - tette hozzá.

14:25 Fodor: Felelős és helyes döntést hozott Gyurcsány Ferenc

Felelős és helyes döntésnek tartja Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke Gyurcsány Ferenc szombati bejelentését, arról, hogy kész távozni a miniszterelnöki posztról. Az SZDSZ elnöke a párt országos tanácsának szombati ülése után azt mondta, ez a döntés lehetőséget ad arra, hogy az ország kijusson jelenlegi nehéz válságos helyzetéből és új kibontakozás induljon el. Fodor Gábor kérdésre válaszolva hozzátette, az SZDSZ egy reformokon alapuló politikát kész támogatni, és nyitottak egy ilyen tárgyalásra. Arról, hogy kit tudna elképzelni az SZDSZ új miniszterelnök-jelöltnek Fodor Gábor nem kívánt beszélni, mint mondta több embert is el tudnak képzelni, de neveket nem akar mondani.

Fodor Gábor szerint nyilvánvalóvá vált, hogy azt a politikai agóniát, ami az elmúlt hónapokban láttak Magyarországon folytatni tovább nem lehet, és az is nyilvánvaló volt, hogy a miniszterelnök javaslatai nem mutatnak kiutat a jelenlegi gazdasági és társadalmi válságból. A liberális politikus szerint a miniszterelnök szombati bejelentése lehetőséget ad arra, hogy valóban kijusson az ország ebből a nehéz válságos helyzetből és elinduljon egy új kibontakozás. Az SZDSZ csak a reformpolitika mellé tud odaállni, egy olyan politika mellé, ami az évek óta halogatott döntéseket végre meghozza Magyarországon - tette hozzá.

A lehetséges új miniszterelnök személyével kapcsolatban Fodor Gábor nem kívánt nevet mondani, mert mint mondta több személyt is el tudnak képzelni, de erről nem akar beszélni, mert a pártok közti tárgyalásoknak arról kell szólni, hogy egyeztetik az elképzeléseket és a jelölteket. Az előrehozott választások kérdése nincs napirenden ma Fodor Gábor szerint, mert az előttük álló napok arról szólnak meg tudják-e oldani a válságot úgy, hogy az országnak nem kell napokat várni értelmes cselekvésre, de ha ez nem sikerült vissza lehet térni a kérdésre. Egy esetleges új MSZP -SZDSZ koalíció kérdését is korainak tartotta a liberálisok elnöke, mint mondta először azt kell látni van-e olyan reformprogram , ami vállalható parlamenti többség számára és van-e olyan miniszterelnök - jelölt, aki képes a bizalmat helyreállítani. Fodor Gábor kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az MSZP kongresszusa előtt a miniszterelnök felhívta telefonon, de azt mondta nem kért támogatást például egy új szocialista miniszterelnök-jelölthöz, csak tájékoztatta szándékáról, amit Fodor Gábor helyeselt.

13:00 Békesi nem játszik a kérdéssel

Békesi László, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere irreális kérdésnek tartja az ő esetleges jelölését a válságkormány vezetésére. A volt politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy "nem játszik ezzel a kérdéssel". Békesi László szerint egyelőre bizalmi szavazásról van szó, és nem többről.

12:55 Bod Péter Ákos nem vállalná

Bod Péter Ákos biztosan nem vállalná a válságkormány vezetését - mondta a Független Hírügynökségnek a jegybank korábbi elnöke. Az Antall-kormány egykori ipari és kereskedelmi minisztere szerint a kormányfőnek már rég meg kellett volna tennie ezt a lépést. Bod Péter Ákos, akit a 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök az MDF-fel közös miniszterelnök-jelöltnek ajánlott, az előrehozott választásokat támogatja. A volt jegybankelnök szerint jelenleg is kampányol a kormánypárt, ezért egy idő előtti választás nem jelentene újabb gondot a magyar gazdaságnak.

12:52 MDF: Az ország sorsa az ellenzéki pártokon múlik

A Magyar Demokrata Fórum az alábbi nyilatkozatot adta ki Gyurcsány Ferenc bejelentésére reagálva:"A Magyar Demokrata Fórum a kormány kisebbségbe szorulása óta mondja, hogy a többség, így a változtatás lehetősége is az ellenzéki pártok oldalán van. Gyurcsány Ferenc mai bejelentése is ezt támasztja alá: bebizonyosodott, hogy a kisebbségi kormányt vezető miniszterelnök valóban eszköztelen a válság kezelésében és az ország vezetésében-közölte szombati közleményében a Független Hírügynökséggel Dávid Ibolya, az MDF elnöke, reagálva ezzel a miniszterelnök azon- az MSZP tisztújító kongresszusának tett- kijelentésén, miszerint alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. A Magyar Demokrata Fórum szerint most az ellenzéki többség kezében van az ország sorsa: a három ellenzéki párt közös megegyezésén múlik, hogy egy valóban alkalmas, válságkezelő miniszterelnök kerüljön Gyurcsány Ferenc helyére. Az MDF ezért a miniszterelnök beszédének meghallgatását követően hétfőre egyeztetést kezdeményez a parlament ellenzéki pártjaival annak érdekében, hogy mielőbb közös megegyezés születhessen a többség által közösen jelölt, a parlamenti többség bizalmát élvező miniszterelnök személyéről" - fogalmaz az MDF közleménye.

12:44 Kiszeli: Taktikus lépés a bejelentés

Taktikus lépésnek tartja Kiszeli Zoltán politológus Gyurcsány Ferenc bejelentését, hogy új kormány alakuljon új kormányfő vezetésével. A politológus úgy értékelte ezt a Független Hírügynökségnek, hogy Gyurcsány Ferenc mindezzel elsődlegesen az MSZP egységét kívánta erősÍteni, a parlamenti patthelyzetet feloladni valamint a forintot erősíteni.

Kiszeli Zoltán úgy látja ugyanakkor, hogy nem lesz egyszerű az MSZP-nek megszerezni a többséget az új kormány megalakításához. Mint mondta, ahhoz, hogy az SZDSZ vagy az MDF pártként támogassa az új kormányt, vagyis koalícióra lépjen az MSZP-vel, mindkét párt esetében a legfelső testületük jóváhagyása szükséges, és ez - Kiszeli Zoltán szerint - mindkét párt esetén kétséges, különösen az MDF-nél - tette hozzá. Az más kérdés - mondta -, hogy ha ezek a pártok kívülről támogatnák az új kormányt. A politológus szerint ugyanakkor Gyurcsány Ferenc távozása a kormányfői posztról nehéz helyzetbe hozza a Fideszt. Ezután már nem állíthatja célkeresztbe Gyurcsány Ferencet a Fidesz - mondta. "Mostantól nem az lesz a kérdés, hogy hogyan jutottunk idáig, hanem az, hogyan jutunk ki ebből" - fogalmazott Kiszeli Zoltán. Szerinte így a Fidesz lépéskényszerbe került.

Előzmények:

Gyurcsány Ferenc szombat délelőtt javasolta az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány Ferenc arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Ezt követően Gyurcsány Ferenc szerint két hét múlva lehet rendkívüli kongresszus, ahol új miniszterelnök-jelöltet választhat az MSZP.

Lemondását ajánlotta fel Gyurcsány - külföldi lapszemle

A BBC szombaton internetes honlapjának címoldalán szerepeltette, hogy Gyurcsány Ferenc felajánlotta lemondását. A német Spiegel magazin írása szerint a pénzügyi válság miatt Magyarország gazdasága a padlóra került, a kormány pedig levonta a tanulságot, és Gyurcsány Ferenc ezért ajánlotta fel távozását lemondását. Az AFP francia hírügynökség szerint Gyurcsány elismerte: egy jelentős pillanatban elmulasztotta, hogy tisztán beszéljen, ezért jelentősen lecsökkent a szavahihetősége. A hírhez szinte minden médium hozzáteszi: Magyarországot különösen érzékenyen sújtotta a gazdasági válság.

A brit közszolgálati médium írása szerint Gyurcsány azért ajánlotta fel lemondását, mert a gazdasági válság közepette túlságos megcsappant kormányának népszerűsége. A BBC szerint a magyar kormányfő pártja, az MSZP kongresszusán többek közt azt mondta, hogy akadályként látja magát a szükséges gazdasági és társadalmi reformok útjában. A brit közszolgálati médium elemzőkre hivatkozva azt írta, hogy Gyurcsány ugyan csökkentette a költségvetés hiányát, de nem sikerült neki társadalmi támogatást szereznie a széleskörű reformok végrehajtásához.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerint Gyurcsány arra hivatkozva mondott le, hogy a válságmenedzsmentnek és a reformoknak a jelenleginél nagyobb politikai és társadalmi támogatottságra lenne szükségük. A német lap egyúttal megemlíti, hogy a pénzügyi krízis miatt az év elején már megbukott Izland és Lettország kormánya. Az FAZ a BBC-hez hasonlóan szintén említést tesz róla, hogy Magyarország októberben 25 milliárd dolláros hitelt vett fel a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF). A Spiegel szerint a pénzügyi válság Magyarországon olyan károkat okozott, amelyek teljesen romba döntötték a gazdaságot. A német magazin szerint a kabinet levonta a tanulságot, és ezért ajánlotta fel lemondását a kormányfő. A Spiegel szerint április közepéig megalakulhat az új kormányzat Magyarországon. A lap ezután sok más médiumhoz hasonlóan arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc 2004-ben került hatalomra, majd 2006-os újraválasztása után a balatonőszödi beszéd miatt hosszas kormányellenes zavargások törtek ki Magyarországon.

Az AFP francia hírügynökség többek közt azt írta, hogy Gyurcsány az MSZP szombati pártkongresszusán elismerte, hogy egy jelentős pillanatban elmulasztotta, hogy tisztán beszéljen, ezért jelentősen lecsökkent a szavahihetősége. A francia hírügynökség ezenkívül megemlíti, hogy a távozását felajánló magyar kormányfő azt mondta: folytatódnia kell az oktatási-, egészségügyi, és szociális ellátórendszer reformjának. A Le Figaro napilap információi szerint két hét múlva, az MSZP rendkívüli kongresszusán dől el, hogy a párt kit javasol majd Gyurcsány utódjának.

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. gulyas 2009. március 22. 21:16
  „Igen , oszlassák fel a parlamentet és aki most a tagja az legalább 10 évig ne lehessen tagja, mert mindegyik hozzájárult egytől egyig a mai kialakult helyzethez.”
 • 80. Zso-ka 2009. március 22. 20:21
  „Sok szegény!Azt hiszitek jobb lesz!?Hát már nem emlékeztek,mikor Orbán szabad rablást engedett Torgyánnak,csak azért,hogy kiélhesse hatalomvágyát....ezeknek mikor lesz elég a fosztogatásból?
  Új szereplők kellennek a politika szimpadára!Ezek meg t a k a r o d j a n a k!”
 • 79. Primax 2009. március 22. 20:16
  „A FIDESZ inkább a saját feloszlatását kezdeményezhetné...”
 • 78. Truder 2009. március 22. 18:39
  „Szép álom,szeretném azt hinni,hogy igaz...de ez sajnos nem fog bekövetkezni,mert a hatalomért,és pénzért ezek a saját anyjukat is eladnák!”
 • 77. Muaddib 2009. március 22. 17:46
  „Álmomba elképzeltem hogy az országgyűlés minden tagja egyszerre feláll a parlamentben
  fejéhez fog egy pisztolyt, utolsó nagy zaj és néma csönd.”
 • 76. tibi-a 2009. március 22. 17:40
  „Hétfő, fityesz beadvány,--- esetleges szavazás;
  Eredmény, nem oszlatják fel a parlamentet! ---a saját érdekükben,mivel nem kerülnének a húsos fazék közelébe többet!
  Meg hát még egy évig, micsoda rablást lehet még csinálni.
  Folytatni,--befejezni az egész ország tönkretételét!

  O.V. és a fityesz?--széttárják kezüket,pedig mi mindent megpróbáltunk!
  Ez az 2002-óta ez a szöveg, közben ugyan úgy rabolnak!
  A múltjuk őket is kötelezi,hiszen egy alomból valók!
  Mindegyik komcsi-zsidó elkötelezettségű!
  Ezeknél hitványabb élőlényeket nem produkált a történelem.

  Ki kell menni az utcára és elzavarni az összes gazembert!
  Minden egyéb csak a halálunkhoz vezet.”
 • 75. zeta62 2009. március 22. 17:33
  „Csak halkan jegyzem meg, az elmúlt 20 évben minden aktuális hatalmon lévő először a saját csatlósait ültette a húsosfazék közelébe, és a saját számláira irányította a síbolt lét.
  Nincs kivétel.
  Pártlisták nélküli, közvetlen választást!”
 • 74. comet 2009. március 22. 17:27
  „jó lenne ha mindenki tudná, hogy már régen nem a Fideszről meg a Jobbikról van szó hanem az országról, nevezetesen hogy ezt a szélhámos, élősködő, idegen érdekeket szolgáló MSZP-nek nevezett bagázst hogyan lehet kisöpörni a parlamentből. Az ország ennál mélyebbre már nemigen juthat, ahova ez a senkiházi, önmaguknak millárdokat osztó rablóbanda juttatta. Európa sereghajtója lettünk tömeges elszegényedéssel, éhezéssel, kilátástalansággal. már a gyerekek közt is növekszik az öngyilkosok száma a szegénységtől való félelem miatt.
  Nincs lejjeb, el mozdulni csak felfelé lehet.”
 • 73. zeta62 2009. március 22. 17:11
  „Nem biztos, hogy annak van igaza, aki a leghangosabban, és a legocsmányabb stílusban hőzöng.
  Az a ciki az egész "feloszlatni" cirkuszban, amit most a fidesz benyújt, hogy színház, és semmi másra nem szolgál, mint hogy Vonától akar szavazatokat visszalopni...
  Pár napja, amikor az mdf tette, miért nem szavazta meg? Komolytalan bagázs az is...”
 • 72. Reális 2009. március 22. 17:06
  „A fideszt a jeges veríték veri ki a Jobbik név hallatán!Kövér elvtárs,ugye aki a fletóval együtt kezdte, egyből támadja is a Jobbikot!Ugye azért,mert tőle félnek a legjobban!”
 • 71. edda68 2009. március 22. 16:37
  „Ja és egyvalamire még azért figyeljetek oda,hogy ugy kb 10 év mulva is ez legyen a véleményetek a mostani kormányotokrol!!!!!!!!”
 • 70. edda68 2009. március 22. 16:29
  „értelem::Azt hiszem téged sem hivott ide senki!!De nehogy már megmond nekem hogy mit és hogyan irok, mert ugyan ugy lealacsonyodsz, mint a mostani kormányod!Ahoz meg aztán neked semmi közöd hogy milyen neveltetést kaptam!!Ki vagy te valami komcsi kém??Igy kezdödött anno is hogy kiváncsi vagyok.... aztán mi lett ÁVH stb...Ugy hogy kedves balos barátom nyugiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!”
 • 69. menti 2009. március 22. 16:07
  „most jön majd a meglepetés, a KDNP, mint mór megtette kötelességét, a mór mehet, a fidesz úgy hagyja ott őket a szarban, mint a kisgazdákat, és jön a demokrácia című egypárt rendszer bravó ezt akarjuk?
  KÖVEZZETEK MEG A VÉLEMÉNYEMÉRT, DE NEM ÉRI MEG, MER ÉN ITT KIMEGYEK, MINT ORBÁN AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÜLÉSSZAKÁNAK AZON RÉSZÉBŐL. MIKOR OTT KELLETT VOLNA LENNIE, és ami most történt, már előbb bekövetkezhetett volna”
 • 68. Lovasbandi 2009. március 22. 15:28
  „pancser!

  Arról hogy nekem hol volt a legjobb, gőzöd sincs! Attól még hogy nem utálkozom nekem is meg van a véleményem. Csak ilyen suttyókkal mint te nem érdemes megosztani, akik szerint ha nem velem akkor ellenem lehet csak lenni. Mellesleg a hozzászólásod az értelmi színvonaladat tükrözi!”
 • 67. rebetli 2009. március 22. 14:44
  „NAVRACSICS: BAROM ARCU!!! ÉS A TÖBBI??? NA?”
 • 66. Komissar 2009. március 22. 12:40
  „"De hol az igazi a MAGYAR ..."
  Az az igazi magyar aki képes a másikkal közösen tüzet oltani.
  Addig amíg tüzet kiált, és elfut (kivonul), amikor a többiek keresik a megoldást, a legaljasabb emberek közé sorolandó.”
 • 65. Imcsi 2009. március 22. 10:36
  „62. Sally! Melyik az a 18 és 2 %-os párt?
  Választás pedig mindenképpen lesz, ha lesz jelölt!”
 • 64. pon-pon 2009. március 22. 09:25
  „Mindig csak a háború, csak ezt tudja az irigységtől besárgult társaság. Néztem Fodor nyilatkozatát ott nem hallottam rágalmazást. Talán valamiféle megoldást akarnak kitalálni, nem veszekedni. Itt csak narancsosok kötekednek és látszik a hatalom éhes Viki képe, csak nem fog össze jönni.”
 • 63. értelem 2009. március 22. 08:37
  „Csak tudnám,hogy milyen neveltetést kapott egyik másik hozzászóló!Nem tudnának egy kicsit kultúremberként vitatkozni?edda68 stílusa hm.némi kívánnivalót hagy magaután.Akinek az a véleménynyílvánítás,hogy másokat ebben magakadájoz az vajon miről beszél?Hívta valaki?Érdekes soha nem látni egy "jobb"-oldali tüntetésen,gyűlésen egyetlen "baloldali"-t sem ordítani,transzparesekkel,tojással és kővel,molotovkoktéllal dobálózni.Vajon miért?Milyen kultúráltságról tanúskodik "Ai nem velem van azt meg kell semmisíteni!"?Fasiszták és bolsevikok hangoztatták ezt.Még Kádár is túl tudott lépni ezen."Aki nincs ellenünk az velünk van"Jó lenne ha mindenki a HAZÁJÁÉRT és nem egy másik ember ellen lenne,tenne.Ehhez kellene a vita és politikai kultúra.Egyet azokkal értek,akik egyik jelenlegi politikai formációt sem tartják becsületesnek és tisztességesnek.De hol az igazi a MAGYAR érdekeket elsődlegesnek tartó szervezet?Nem érzelmi,értelmi alapon szerveződő.Nos aki ilyenről tud az jelentkezzen!”
 • 62. Sally 2009. március 22. 08:18
  „Azért az durva lenne, ha egy 18 meg egy 2%-os párt alakítana koalíciót. Ha van Magyarországon demokrácia, akkor választás lesz. De nincs :((((((((”
81 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros lenne kormányfő, de Lendvai szerint szóba se jöhet

Ha felkérést kap rá, Bokros Lajos elvállalná egy válságkormány vezetését - mondta a volt… Tovább olvasom