Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A Fidesz az AB-hez fordul

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló törvény miatt – jelentette be Mikola István szerdán Budapesten. Csalódottak, hogy a köztársasági elnök aláírta a törvényt – mondta sajtótájékoztatóján az Orbán-kormány egészségügyi minisztere. Véleménye szerint Magyarországon nincsenek régiók, csak megyék, ezért nem járható út, hogy a Regionális Egészségügyi Tanácsokban döntsenek a kórházi ágyszámokról, az önkormányzatok feje fölött. Schvarcz Tibor (MSZP) elmondta: az, hogy a köztársasági elnök aláírta mind az öt – egészségüggyel foglalkozó – törvényt, jelzi, hogy Sólyom László „sokkal pozitívabban gondolkodik” a reformokról, mint a Fidesz. Az SZDSZ szerint nem igaz, hogy a Regionális Egészségügyi Tanácsok „a kórházi ágyszámokról az önkormányzatok feje fölött” döntenek, hiszen a tagokat az önkormányzatok delegálják.

Az MSZP 2006-ról

Kovács Tibor, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese szerint az idei évet a politikai áttörés és a politikai tabuk ledőlése jellemezte. A politikus budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kormánykoalíció „kiterítette kártyáit” és ezt várják az ellenzéktől is. Mint kifejtette, Gyurcsány Ferenc bala-

tonőszödi beszédéig a politika abban a hitben élt, hogy teljes őszinteséggel nem lehet sikereket elérni, hanem csak ígéretekkel és szebb jövőkép felmutatásával; a beszéd ezért politikai áttörést jelentett. Ledőlt tabunak a tandíj, illetve a vizitdíj bevezetését nevezte a frakcióvezető-helyettes. A Fidesz úgy gondolja, ha az MSZP továbbra is így folytatja, az jövőre valóban fájni fog az embereknek.

A titkosszolgálatok

átalakításáról


A titkosszolgálatok átalakításáról meg kell állapodni az ellenzékkel – hívta fel a figyelmet az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista alelnöke. Tóth Károly a Népszabadság egyik cikkére utalva arról beszélt a távirati irodának: nem tartja szerencsésnek, hogy a sajtón keresztül hozzák nyilvánosságra a szolgálatok átalakítására vonatkozó elképzeléseket. Az MSZP nemzetbiztonsági munkacsoportja a cikk szerint előkészítetlennek tartja a nemzetbiztonsági szolgálatok összevonásáról szóló kormányzati döntést. „A zárt ülésen hozott állásfoglalás nem a nyilvánosság számára készült, az úgynevezett belső anyag.”

Határon túli magyarok

támogatása


Január elsejétől hatékonyabb támogatási rendszer segíti a határon túli magyarokat, miután átalakul az intézményrendszer – tájékoztatta a kormányszóvivő az MTI-t. „Takarékosabb intézmények és átláthatóbban, egyúttal hatékonyabban működő támogatási rendszer segíti 2007. január 1-jétől a határon túl élő magyarokat” – írta közleményében Danks Emese. A döntés értelmében január 1-jétől megszűnik a Határon Túli Magyarok Hivatala és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal. Mindkét szervezet feladatát a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkársága veszi át. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönrács mögé zárt remények

A fény, a Megváltó születésének ünnepén jobbik énje mutatkozik meg a karácsonyozóknak. De a hatalom… Tovább olvasom