Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

A Fidesz-KDNP EP-képviselői Strasbourgban emlékeztek 1848-ra

Közösen emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői és a külhoni magyar EP-képviselők kedden Strasbourgban.
A képviselőcsoport tájékoztatása szerint a politikusok az EP épületétől a strasbourgi Petőfi Sándor emléktáblához sétáltak, ahol virágokat helyeztek el, és néma főhajtással tisztelegtek a márciusi ifjak emléke előtt.

A megemlékezésen Bocskor Andrea kárpátaljai fideszes EP-képviselő mondott beszédet, párhuzamba állítva a márciusi ifjak és a kárpátaljai magyarok béke- és szabadságszeretetét.

"A márciusi ifjak elszántsága és bátorsága példa értékű volt a későbbi generációknak is. Így az 1956-os forradalmárok, az 1989-es rendszerváltás elindítói is olyan fiatalok voltak, akik szabadságszeretetből tettek azért, hogy Magyarország lerázza a szocialista rendszer béklyóit" - idézte a kárpátaljai politikust a képviselőcsoport közleménye.

A kárpátaljaiak számára az ünnepet is beárnyékolja, hogy Ukrajna súlyos gazdasági válságot él át, és háborúban áll. A valós béke megteremtése, a demokratikus átalakulás, az EU-hoz és értékrendszeréhez való közeledés szolgálná a kárpátaljai magyarság érdekeit - mondta Bocskor Andrea.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benyújtotta a kormány a kéményseprésitörvény-javaslatot

Benyújtotta a kormány kedden a parlamentnek a kéményseprésről szóló új törvényre vonatkozó… Tovább olvasom