Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

A fiatalság a párbeszéd híve

A keresztény fiatalok körében egyre erőteljesebb a párbeszéd igénye. Azt keresik, ami összeköti, nem azt, ami elválasztja őket – ez a soproni nemzetközi ökumenikus diáktalálkozó tapasztalata.
A soproni evangélikus egyházközség adott otthont a Kelet-közép-európai Ökumenikus Diáktalálkozónak. – A házigazdák mellett osztrák, lengyel, cseh, szlovák, s ezúttal ukrán és fehérorosz diákok a világi és az egyházi döntéshozatalról fejtették ki véleményüket – mondta a soproni fórumról az amerikai Rachael Weber, a Keresztény Diákok Világszövetségének közép-európai koordinátora. – Az ötnapos rendezvényen nemzetközi hírű előadókat is köszönthettünk.
Orova Csaba, a Magyar Ökumenikus Diákegyesület elnöke kifejtette: a 2001 óta megrendezendő diáktalálkozó első alkalommal került Sopronba. A helyszínek kiválasztásánál sokat nyomott a latban a város kulturális kisugárzása. Az osztrák egyetemista, Stephan Anzengruber hozzátette: beszélgettek a helyi német nemzetiséggel is, a tapasztalatok kedvezőek.
– Leszűrhető volt, hogy a fiatalok – legyenek katolikusok, evangélikusok, reformátusok vagy ortodoxok – azt keresik, ami összeköti, s nem azt, ami szétválasztja őket – összegzett Szűcs Laura, a diákegyesület választmányi tagja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási csalás

Az egyik biztosító nagyobb értékre elkövetett csalás kísérlete miatt tett feljelentést egy győri és… Tovább olvasom