Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A Feng Shui dísztárgyakról

A feng shuiban a dísztárgyak a kínaiak hite szerint energiát és szerencsét hoznak a házba.

A gazdagság és siker jelképe a hal és a béka. A béka nagyon népszerű állat keleten, mivel vonzza az ezüstöt és az aranyat. Közvetlen a főbejárat közelébe kell tenni, hogy jelezze a ház anyagi fellendülését. Nem szükséges feltűnő helyre tenni. A hallal
biztosíthatjuk családunk anyagi helyzetét. Az élő hal ugyanúgy megfelel mint egy vázára festett hal. Ha lehet ez is a főbejárat közelébe legyen vagy valamely helyiség gazdagság sarkába.
Tehetünk pénzérmével teli fémtálat, fémszobrot, ezüst- vagy aranyszínű képkeretet. Ezek mind a gazdagságot vonzák. A szobai szökőkút a vagyon áramlásának egyik jelképes segítője. Helyezzünk az asztalunkra legalább az egyik oldalán nyitott piramis alakot (a gúla befogadja és megbűvöli az energiát), és tegyük bele a legnagyobb bevételi számlánkat, hogy a tárgy átvehesse a gúla pozitív rezgéseit. A kínaiak igen sok szimbólumot használnak.

A hosszú életet jelképező állatok: teknős, denevér, őz, nyúl és a daru. Az ártó erők ellen védelmet nyújtó állatok: medve, ló, elefánt és a leopárd. A hír és a hírnév fellendítésének egyik bevált módja, ha valamilyen lovat ábrázoló tárgyat vagy képet és néhány szál piros virágot teszünk a szoba hírnév sarkába.

A hírnév területe hagyományosan a tűz helye a gyertyáktól a piramisig és a piros színig. Függesszen föl fémből készült szélcsengőt!

Az önművelés és tudás területének állati jelképe a bagoly. Az ásvány- és kristálygyűjteményünket itt állítsuk ki! Függesszen a falra békességes hangulatú, vizet ábrázoló tájképet. Mindenképpen legyen ebben a térségben egy öblös fémedény. A jelentős és gyakran használt jegyzeteket érdemes benne tárolni. A megvilágosodás érdekében helyezzen el illatos gyertyát vagy füstölőt.

A karrier területe erősen a föld elemhez kötődik. Szinte kívánkozik a térségbe a munkánkat segítő kőszobor. Ezt a területet föllendíti a tükör és az üveg. Segít a tisztánlátásban. Ebbe a sarokba ne nagyon helyezzünk tűz elemű tárgyakat, mert gyors sebességgel változtatják meg a körülöttünk keringő energiák tulajdonságait. Kiégethetjük a terület energiáját. Itt legyünk óvatosak a tűz elemekkel, ne kerüljenek túlsúlyba!

Bármely sarok energiáját erősíthetjük metszett kristálygömbbel. Az ablak elé lógatott kristálygömb elemeire bontja a Nap sugarait és szivárványszínbe vonja a szobát. Minden területen hatékony. Az egészséges növények minden területen megállják a helyüket. A hervadó virágtól azonban rögtön meg kell szabadulni, mert negatív energiát gerjeszt. Nem ajánlott szárított növényt használni, mert ezek már halottak és nem vonzzák az energiát.

A növényekkel töltött illatpárna kitűnően erősíti a szerelem és házasság területét. A rózsát a kínaiak a leghatékonyabb feng shui eszközök egyikének tartják. Tehetünk rózsát ábrázoló képet, festményt is ebbe a sarokba. A rózsa támogatja a szeretetet, a békét, a szexualitást, a szépséget, a biztonságérzetet, az együttműködést. Jó megoldás ezen a területen a szív alakú doboz elhelyezése.

A kapcsolatokat megalapozottabbá tehetik a virágos, leveles díszítésű kerámiák. A szerelmespárt vagy madarakat ábrázoló szobor hatékony segítő. Ha szeretné valamely bensőséges kapcsolatát még tisztábbá és érzékenyebbé tenni, akkor szerepeltesse a víz jelképeit a többi elemmel arányosan. Pl.: kettős ágú kristály vagy üveg gyertyatartóba helyezzen két zöld gyertyát; vagy páros ágú fém gyertyatartóba tegyünk kék színű gyertyákat. A tűz elemmel óvatosan kell bánni, mert elégetheti a szerelmet.

A család területére tegyen sima, kerekded köveket. Ezek a szeretet, a béke és a kedvesség jelképei. A gyerekekkel való jó kapcsolat ápolása érdekében tartson az egész családot ábrázoló, fakeretbe helyezett képet. A családon belül fontos a világos beszéd. Állítson kristályvázát a térségbe annyi szép virággal, ahány családtagunk van. A virágok vizét tartsuk frissen. Tegyünk ebbe a sarokba fémedényt, az egész család jó módjának és gazdagodásának jelképét. Jó ötlet az egyes családtagoknak különböző színű fogadalmi gyertyát felállítani.

A segítőkész emberek, utazás térségbe remekül illik a kerámia szoborcsoport. Alakjai a segítőkész ismerősöket jelképezik. Kisebb csoport növényt tegyen ide, ezek jelenítik meg a segítő szándékú embereket. A tövisek miatt ne kaktuszféléket. A segítőinkkel szót kell értenünk. Az őszinte közlés és a bizalom döntő fontosságú. Ezt segíti a szobai szökőkút vagy egy jókora tükör. A növények felélesztik a sarkokat. Érdemes nagy, széles és kerek levelű növényeket használni (Legalábbis ne a hegyes levelű növények vagy a szúrós kaktuszok uralják a szobát). A kerek levelű növények kedvezőbb chit gerjesztenek.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obszcén feliratok az amerikai külügyminisztérium honlapján

Valószínűleg orosz hackerek törhették fel az amerikai külügyminisztérium… Tovább olvasom