Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A felgyújtott lány szülei beszéltek Muki anyjával

Szembenézett és hosszasan beszélgetett egymással tegnap délután a két éve szörnyű bűncselekmény áldozatául esett Pénzes Henrietta édesanyja és édesapja a lányuk kirablása, megerőszakolása, megölése miatt 15 év börtönre ítélt Muki édesanyjával, Kurai Andrásnéval.
A találkozót a lányuk elvesztésébe belenyugodni nem tudó Pénzesék kezdeményezték, lapunk segített a lebonyolításban.

– Szeretnénk találkozni Muki édesanyjával, segítsen ebben – fordult hozzánk tegnap ezzel a meglepőnek mondható kéréssel Pénzes Sándorné. – Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ő mit tud, mi meg szeretnénk elmondani neki, hogy mi mit hallottunk. Tudja, továbbra sem vagyunk képesek belenyugodni a kislányunk elvesztésébe, az ítélet nem oszlatta el a kételyeinket, sőt! Nem hisszük el, hogy más nem volt ott, amikor lányunkat leöntötték benzinnel és meggyújtották.

Muki édesanyja, Kurai Andrásné, Pénzes Sándor, egy Kurai-rokon és az áldozat édesanyja a drámai beszélgetés közben. furcsának tŰnhet, ám akadt olyan dolog, amiben egyetértettek.
Muki édesanyja, Kurai Andrásné, Pénzes Sándor, egy Kurai-rokon és az áldozat édesanyja a drámai beszélgetés közben. furcsának tŰnhet, ám akadt olyan dolog, amiben egyetértettek.


Pénzes Sándor szerint valaki csak tudhat valamit! Sok mindent hallottak, egy asszony azt javasolta, ezeket mondják el Muki anyjának, hátha... Ezért szerettek volna vele találkozni.

Négy nap híján két éve, 2006. július 19-éről 20-ára virradó éjjel történt az utóbbi évek egyik legszörnyűbb, legkegyetlenebb bűncselekménye: a magyarcsanádi Pénzes Henriettát Makótól néhány kilométerre, a királyhegyesi úton megerőszakolták, kirabolták, majd leöntötték benzinnel és felgyújtották. A 18 éves lány olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy három héttel később meghalt.

Első fokon a Csongrád Megyei Főügyészség, másodfokon a Fellebbviteli Főügyészség is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves, makói K. Andrást vádolta meg a közvéleményt is sokkoló, a vádirat szerint különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel. A Muki néven is ismert vádlottat 2007. július 16-án első fokon a Csongrád Megyei Bíróság 14, tavaly november 7-én másodfokon a Szegedi Ítélőtábla a maximálisan kiszabható 15 év szabadságvesztésre ítélte.

Az áldozat szülei, Pénzes Sándor és Pénzes Sándorné, valamint az elítélt Muki édesanyja, Kurai Andrásné, Juca mama a büntetőeljárás kezdete óta, sőt még befejezése után is azt mondta, az alacsony termetű, vékony testalkatú fiú egyedül nem követhette el a bűncselekményt. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság szerint azonban csak egyetlen tettes van: akit elítéltek.

Pénzes Sándor és Pénzes Sándorné tegnap délután két órakor találkozott Kurai Andrásnéval Kuraiék makói házában. Előtte még soha nem néztek egymás szemébe, nem fogtak kezet, nem beszéltek. Pénzesék nem akartak nyilvános helyen beszélni lányuk tragédiájáról, közbenjárásunkra Juca ajánlotta fel, hogy akkor találkozzanak náluk.

– Csak azt kérem, őszintén mondja el, hogy mit tud, mit hallott! – kérte Pénzes Sándorné Juca mamát, miután a kölcsönös bemutatkozás után beléptek az asszony házába, és leültek.

A gyilkosság miatt elítélt Muki édesanyja, Kurai Andrásné (jobbról) és az áldozat édesanyja, Pénzes Sándorné kezet fognak, és bemutatkoznak egymásnak. A háttérben Pénzes Sándor.
A gyilkosság miatt elítélt Muki édesanyja, Kurai Andrásné (jobbról) és az áldozat édesanyja, Pénzes Sándorné kezet fognak, és bemutatkoznak egymásnak. A háttérben Pénzes Sándor.


Az áldozat és a gyilkosság miatt elítélt fiú anyja hosszasan nézte egymást, Pénzes Henrietta édesapja tőlük kissé távolabb ült le. A két nő egymás szemébe nézett. Egyikük sem kapta el a tekintetét. Kurainé gyorsan egymásután többször is elismételte, hogy higgyék el neki, Henit nem a fia öntötte le benzinnel, és nem ő gyújtotta fel.

– Az én fiam bűnös, mert ott volt, mert megvette a benzint! De nem gyilkos! Megfenyegették! Ő csak egy kerékpártolvaj – kezdte Juca mama.

Kurainé ezután kíméletlen őszinteséggel, részletesen elmondta, hogy 2006. július 19-én este vagy inkább éjjel pontosan mikor jött el hozzájuk Pénzes Henrietta a barátjával, S. Norberttel, ki volt még ott rajtuk kívül, mit akartak, mit beszéltek egymással, mikor ért haza a fia, és Muki mit mesélt neki később a 19-éről 20-ára virradó éjszakáról.

Makó Honvéd városrészében villámgyorsan elterjedhetett, hogy a magyarcsanádi Pénzes Henrietta szülei Kuraiéknál vannak, ugyanis egyre több rokon, szomszéd, ismerős jelent meg a házban. Szinte mindenki mondott valamit.

Kurai Andrásné megkérte unokatestvérét, hogy főzzön kávét, és kínálja meg Pénzeséket.

Ezután ugyancsak kíméletlen őszinteséggel Pénzesék kérdezgették Juca mamát. Főleg Heni édesanyja. Pénzes Sándorné egy férfi becenevét említve elmondta, azt is hallotta, hogy az említett férfinak és 18 éves fiának köze lehet Henrietta halálához. Megkérdezte, ismerik-e a férfit. Mindenki bólogatott. Kiderült, a férfi Kuraiék rokona, és nincs 18 éves fia.

– Valami hajtott bennünket, muszáj volt beszélnünk Muki anyjával – mondta már kinn az utcán Pénzesné.

A házaspár azzal köszönt el az őket kikísérő Kurainétól, hogy talán egyszer ki fog derülni az igazság, megtudják, hogy pontosan mi és miért történt a lányukkal, és hogy kik voltak a tettesek.

– Mert addig nem lesz egyetlen nyugodt napunk sem! – mondta Pénzes Sándor.

Magán- és családi nyomozás

Pénzesék néhány hónapja magánnyomozóhoz fordultak. Egy neves, már nyugdíjas szegedi rendőrtiszt, dr. Kószó Zoltán segítségét kérték, aki semmit nem ígért nekik, illetve csak annyit, hogy minden információt megoszt velük. A volt nyomozó még nem fejezte be a kutatást, például szeretne találkozni a büntetését a kecskeméti börtönben töltő K. Andrással. Tőle függetlenül Pénzes Sándorék is kérdezősködtek, hozzájuk hasonlóan Juca mama is. Az áldozat és a gyilkosság miatt elítélt fiú szülei is találkoztak olyan emberekkel, akik azt mondták nekik, tudják, hogy nem Muki öntötte le Pénzes Henriettát benzinnel, és nem ő gyújtotta fel a lányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középpontban: visszajönnek a három méteres UFO-k?

Az 54 éves Pier Fortunato Zanfretta volt rendőr főszereplője, ugyanakkor áldozata is egy… Tovább olvasom