Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A fejlesztési tárca kezdeményezi az internetes KRESZ-távoktatás bevezetését

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezi, hogy július 1-jén ne lépjen hatályba az előző kormány egy, az internetes KRESZ-távoktatást előíró rendelete. Megfelelő előkészítés után az új, kiforrottabb rendszer 2011. január 1-jétől működne.

Az NFM közleményben tájékoztatta az MTI-t szerdán arról, hogy július 1-jén hatályba lépő szabályok elhalasztását kezdeményezi, mert az érintett vállalkozások és a szakhatóság még nem készültek fel az internetes KRESZ-távoktatást előíró jogszabály teljes körű alkalmazására.

Több szakmai érdekképviselet is tiltakozott az erőltetett ütemű bevezetés miatt - teszi hozzá.

A szaktárca közleménye leszögezi: a távoktatást, mint eszközt a minisztérium nem veti el, sőt megfelelő előkészítés után támogatja annak bevezetését, alkalmazását azonban a korábban elmaradt széleskörű szakmai egyeztetéseket követően, így az érintettek számára elfogadható módon és teljesíthető feltételekkel tartja indokoltnak.

A fejlesztési tárca szerint halasztás esetén az új, kiforrottabb rendszer 2011. január 1-jétől működhetne.

A Népszava szerdán számolt be arról, hogy értesülése szerint a kormány - az autósiskolák nyomására - várhatóan visszavonja azt a kormányrendeletet, amely új elemként engedélyezte volna az elméleti járművezető-képzésben az interneten keresztüli távoktatást.

Az iskolák engedélye kiadható lett volna külön csak az elméleti és csak a gyakorlati oktatásra, továbbá az eddigi regionális helyett az egész ország területére kiterjesztette volna az autósiskolák működési engedélyét. A kormányrendelet július elsején lépett volna hatályba.

Az autósiskolák a közelmúltban kezdeményezték a nemzeti fejlesztési miniszternél a május 13-án kihirdetett rendelet visszavonását - emlékeztet a lap, amely szerint a tárca illetékes főosztálya is elhibázottnak, szakmailag kiforratlannak tartja a rendeletet, ezért nem tartja presztízsveszteségnek a visszavonását.

Olvasóink írták

 • 3. hehe08 2010. június 25. 10:27
  „az ilyen klassz ötlet kitalálója remélem a neten szaporodik.....”
 • 2. Mankapunka 2010. június 23. 22:39
  „barkasz

  Van már szimulátor,úgyhogy oda is eljutnak egyszer,hogy mindenkinek ott vizsgázzon.

  Már most is a GKI-s képzésen kell szimulátoron "vezetni".”
 • 1. piroskaésabarkasz 2010. június 23. 21:13
  „Reméljük ,hogy a vezetés már az utakon lesz...Nem a neten.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzijátékpénz az árvízkárosultaknak - jövő héten tárgyalják

Megfontolja a kormány azt a kezdeményezést, amely a napokban indult a Facebook közösségi portálon,… Tovább olvasom