Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A fájlcserélők mellé állt az Európai Bíróság

Az Európai Bíróság állásfoglalása szerint a lemezkiadók és a filmstúdiók, illetve az őket képviselő szervezetek nem követelhetik az internetszolgáltatóktól az illegális fájlcserével gyanúsított előfizetők adatainak kiadását.
Mint Juliane Kokott főtanácsnok rámutatott: az európai jog – bár büntetőügyekben előírja – polgári ügyekben határozottan nem támogatja az internetes forgalomra vonatkozó személyes adatok átadását.

Az állásfoglalást – amint az AP híradásából kiderül – egy spanyol bíróság kérte Luxembourgtól, miután egy helyi érdekvédelmi szervezet, a Promusicae pert indított a legnagyobb spanyol internetszolgáltató, a Telefónica ellen, mivel az megtagadta a fájlcsere gyanújába keveredett előfizetők nevének és címének kiadását. A kérdéses ügyfelek szerzői jog által védett zeneszámokat osztottak meg a Kazaa fájlcserélő hálózaton.

Az ügyet tárgyaló spanyol bíróság az Európai Bírósághoz fordult jogi tanácsért. A Luxembourgban székelő testület Kokott véleménye alapján fogalmazza majd meg állásfoglalását, amely aztán nemcsak a spanyol bíróságon, de az EU 27 tagországában is iránymutató lesz. A Telefónica egyébként azzal érvelt, hogy a törvény személyes adatok kiadását kizárólag bűntetőügyekben, valamint a köz- vagy nemzetbiztonságot érintő esetekben engedi meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ember égett bent egy autóban az M3-as autópályán

Két gépkocsi ütközött az M3-as autópályán Görbeháza felé, a 104-es kilométernél, a Miskolc felé… Tovább olvasom