Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

A faipari kar első hallgatója volt

Az 1957-ben indult faipari kar első hallgatója volt, majd négy évtizeddel később dékánként létrehozta az Alkalmazott Művészeti Intézetet, a gazdasági informatikus képzést, valamint a könnyűipari szakot. Boronkai László tisztikeresztet vehetett át.
Szó szerint mindenkit ismert a Nyugat-Magyarországi Egyetem faipari karán megfordult hallgatók, illetve oktatók közül Boronkai László. A nyugalmazott egyetemi oktató ugyanis tagja volt a faipari kar első évfolyamának, majd ennek elvégzése után negyven évig oktatott itt. Sőt, 1995–2001-ig mint dékán vezette a kart.
– Mozgalmasra sikerült az aktív munkásságom utolsó évtizede – mondja büszkén Boronkai László, aki a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át március 15. alkalmából. – 1995-ben indítottuk útjára az Alkalmazott Művészeti Intézetet, emellett létrehoztuk a gazdasági informatikus képzést, illetve a könnyűipari szakot. Valahol büszke is vagyok erre, hiszen egy új intézet születésében részt venni, majd a tudást átadni az utókornak nagy felelősség, de jóleső érzés is egyben.
Boronkai Lászlóra, aki életének nagy részét az egyetem falai között töltötte, idén januárban „rászakadt” a szabadság, ugyanis nyugdíjba vonult. – Még nem gondolkoztam el azon, hogy mit csináljak. Most, hogy beköszöntött a jó idő, a kertben tevékenykedem, és persze bepótolom az elmaradt olvasmányokat. Úgy érzem, van még bennem annyi szellemi és testi erő, hogy ne csak a szobámban üljek és unatkozzam. Utolsó egyetemi éveim alatt megírtam a jegyzeteimet, s ezzel tudásomat átadtam az utókornak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárs György Péter: Pszicho – Ana – Logosz

Tovább olvasom