Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

A fagyok után kezdődnek a munkák

Mikor lép be már Gönyű is az unióba? Se szennyvíz, se utak nincsenek. Ami van: súlyadó, telekadó, iparűzési adó, plusz lengéscsillapító és csapágycsere. Tudom, ennek a kevésnek is örülni kell.

– Annak ellenére, hogy Gönyű önhibáján kívül forráshiányos település, tavaly 45 milliót költöttünk útfelújításra; ebben benne van két kilométernyi út aszfaltozása, valamint csomópontépítés is – tudtuk meg Törzsök Gyula polgármestertől. Idén többek között a Deák Ferenc utca csaknem teljes felújítása, valamint a Kollárszky utca rendbetétele kerül sorra, a munkákat azonban csak az utolsó fagyok elmúltával lehet elkezdeni. A hőmérséklettől nem függő munkálatokat, így az Árpád, a Kollárszky és a Jókai utca egy részénél a mélyen fekvő területek feltöltését már a napokban elkezdik. Törzsök Gyula szerint a csapadékvíz-elvezető árkok betemetésével sokszor éppen a lakók nehezítik meg a felújításokat, ahol ugyanis nincs megoldva a vízelvezetés, az utat sem lehet felújítani, hiszen az első télen felfagyna.
Bár útfelújításra, akárcsak más településeken, korlátozott összeg áll rendelkezésre, a szennyvízelvezetés problémája hamarosan megoldódhat, Gönyű ugyanis – Győrrel, Tényővel, Győrszemerével és Nagyszentjánossal közösen – hamarosan európai uniós támogatáshoz juthat. Az öt település összesen mintegy 24 milliárd forintra pályázott, ebből több mint kétmilliárd jutna a gönyűi fejlesztésre, amely megoldaná a község gondjait. Bár Gönyű az elmúlt öt évben hiába pályázott nagyobb összegre, a polgármester szerint idén az „ötök” pályázata a legesélyesebbek között van. Ha nyernek, 2007-ben elkezdődhet a szennyvízelvezetés tényleges megoldása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.01.

Tovább olvasom