Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A drága euró sem riasztja el a magyar vevőket

Folytatás az 1. oldalról.

A Kisalföld által megkérdezett üzletek vezetői nem érzik, hogy a forint gyengülése miatt kevesebb magyar járna át Parndorfba. Evelyn Grud, az egyik – magyarok által előszeretettel látogatott – sportbolt vezetője szerint egyáltalán nem csökkent a forgalom az elmúlt időszakban. A vásárlók mintegy tizenöt százaléka hazánkbeli, akik a folyamatos leárazások és akciók miatt jönnek ide. Az üzletvezető úgy véli: a forint gyengülése ellenére továbbra is megéri a magyaroknak itt vásárolni.
Hasonlóan vélekedik Thomas Geyer is, az egyik világmárkát értékesítő ruhaüzlet vezetője. Mint mondja, ilyenkor nyáron a szabadságolások miatt mindig kisebb a forgalom, ennek nem a forint gyengülése az oka. A fiatalember szerint a jelentős szezonális leárazások miatt továbbra is megéri átjönni a magyaroknak, függetlenül attól, hogy mennyit kell fizetniük az euróért.
Havnold Heinrich, az egyik farmerüzlet tulajdonosa szintén nem érzi forgalmán a forint gyengülését. Szerinte a kedvező árak miatt továbbra is jönnek majd a magyarok, akik egyébként a vásárlók ötödét-negyedét teszik ki az üzletben. Általában a magyarországi nemzeti ünnepek alkalmával, illetve karácsony előtt érkeznek tömegesen. A megkérdezett üzletvezetők egyike sem tapasztalta a magyarok elmaradozását a forint gyengülése miatt. Volt olyan üzlet, ahol azt mondták, Magyarország és Szlovákia uniós csatlakozását követően a szlovákokkal ellentétben a magyar vevők száma nem csökkent, annak ellenére, hogy már nem tudták visszaigényelni a forgalmi adót (Mehrwertsteuer).

Magasabb törlesztőrészletek

Míg a forint „mélyrepülése” a bevásárlóturistákra nincs különösebb hatással, addig a devizaalapú hitelre autót vásárlókat drasztikusan érintette az árfolyamváltozás. Például egy 22.700 forintos havi gépkocsi-törlesztőrészlet esetén a negyedévenkénti árfolyamváltozás miatt kiegészítésként korábban 3400 forintot kellett fizetni, a legutóbb viszont ez az összeg már csaknem a duplájára emelkedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori… Tovább olvasom