Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A Dózsa rakpart még mindig gond

A Dózsa rakparton élők nevében kérem az illetékeseket, tegyenek végre valamit, amíg nem késő. Lassan lehetetlen lesz a hídról jobbra kanyarodni a parkoló autóktól, és szemből is jönnek. Erre még soha nem volt ellenőrzés, büntetés. Talán messze van a várost? Hol a kerékbilincs?

Egy kört már futottunk ez ügyben, tavaly októberben Prédl Antal, a győri önkormányzat útkezelő szervezetének helyettes vezetője azt nyilatkozta egy hasonló SMS-re reagálva: jelenleg is vannak parkolást tiltó táblák a Dózsa György rakparton a Kossuth híd közelében, amelyeket éppen a piacnapok nagyobb forgalma miatt helyeztek ki több évvel ezelőtt. Az olvasóknak azt tanácsolta a szakember, ha vannak még ilyen igények, azokat az útkezelő szervezetnek jelezzék.
De a mostani panaszból is kitűnik, hogy nem a táblák (hiánya) okozza a gondot, hanem az, hogy a tiltást nem veszik komolyan az autósok. Aki arra él, az pontosan tudja, hogy már nem csupán a piacnapok „veszélyesek”, hanem a hétköznapok is, amikor szintúgy tele a rakpart autókkal. Az is tény, sokan azért állnak meg itt, mert máshol nem találnak parkolót maguknak.
A közútkezelő szakembere elmondta azt is: korábban már megvizsgálták, hogyan lehetne a rakpartot és az Ady Endre utcát csillapított forgalmi övezetté tenni. Ez 30 kilométer per órás sebességkorlátozást, pódiumok, középszigetek kiépítését, a gyalogosforgalom kiemelt kezelését jelentené. Erről a lakosságot is megkérdezték, a kérdőíveket annak idején viszonylag sokan visszaküldték. A beruházás azonban több tízmillió forintba kerülne, úgyhogy a megvalósítás ismét pénzkérdés.
Ami a kerékbilincset illeti: az önkormányzati rendelet kimondja, forgalmat akadályozó járműre nem lehet rátenni kerékbilincset, ez tehát nem megoldás. Maradna a járműelszállítás. Azt is tudjuk persze, hogy ez a feltételes mód a Révfaluban lakók, illetve az arra közlekedők problémáját nem oldja meg. Szigorúbb ellenőrzéssel – ami viszont már a rendőrségre tartozik – lehetne mérsékelni a problémát. A következő SMS-ig kiderül, sikerült-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozihalál még nem fenyeget

Évek óta egyre kevesebben járnak moziba hazánkban – akárcsak a világon mindenhol. A… Tovább olvasom