Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A DK bírósághoz fordul Lázár János londoni utazása miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) bírósághoz fordul annak érdekében, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és miniszterjelölt köteles legyen beszámolni londoni utazásának részleteiről.
Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: meggyőződése, hogy a kormánypárti politikus nem bújhat ki a válaszadás alól. Több verziót is felvázolt annak szemléltetésére, hogy ha Lázár János a titkosszolgálatok politikai vezetőjeként vagy például a brit és a magyar kormányfő között tervezett találkozó részleteinek előkészítésére utazott, akkor legitim lehet a költségtérítése.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kétmillió forintos szállodaszámla nem tűnik reálisnak, ez a közpénzekkel visszaélés gyanúját veti fel.

A DK-s politikus "legvadabb verzióként" nevezte meg, hogy Lázár János esetleg magánúton vett részt, abban az esetben álláspontja szerint az sem fedné el a súlyos visszaélést, hogy visszafizette a költségtérítést.

Egy múlt keddi bírósági tárgyaláson kiderült, "közel kétmillió forintba került a szállás Lázár Jánosnak és egy munkatársának három utazáson, összesen hét nap alatt". A bíró a tárgyaláson részítéletet is hozott, kimondta, hogy a két útról a Miniszterelnökségnek részletesebb tájékoztatást kell adnia. A nem jogerős döntés ismertetése után Lázár János jelezte, hogy lemond a "törvényben biztosított utazási költségtérítéseiről", és a három utazáson felhasznált kétmillió forintot a költségvetés "rendelkezésére bocsátja".

Lázár János szerdán azt mondta: azért fizette vissza három utazásának kétmillió forintos költségét, mert el akarta kerülni, hogy nyilvánosságra kerüljön azok neve, akikkel külföldi utazásai alatt találkozott. Hozzátette, az ország érdeke, hogy ezeknek a tárgyalásoknak a részletei ne kerüljenek nyilvánosságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

177 településen építenek ki kamerarendszert

Több borsodi település, Budapest VIII. kerülete és Gyula városa is a támogatottak között van. Tovább olvasom