Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

A díszberuházások kora lejárt a régióban

A regionális fejlesztési tanács elnöke szerint a gazdaság, a turizmus és a városfejlesztés körében érkezhetnek uniós pályázati pénzek Kapuvárra. Dr. Molnár Csaba Hámori György polgármesterrel tárgyalt a kisváros lehetQségeirQl.
– A legfontosabb az, hogy pártpolitikától függetlenül tárgyalhassunk szqkebb régiónk fejlesztésérQl – jelentette ki kapuvári tárgyalásain dr. Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Hámori György polgármesterrel a kisváros kitörési lehetQségeirQl beszéltek.
Az elnök szerint a gazdaság, a turizmus és a városfejlesztés témakörében érkezhetnek eredményes pályázatok az uniós támogatások elnyerésére. – Csak olyan pályázatokat támogatunk, melyek visszahozzák a befektetett pénzt és hasznot is realizálnak – mondta dr. Molnár Csaba. Úgy véli, a díszberuházások és a megaprojektek kora a régióban lejárt. Véleménye szerint nincs elQre meghatározva, hogy egy-egy városnak mennyi uniós pénz jut, jól elQkészített pályázatokkal nyerhetnek a városok és a vállalkozók. Az elnök hangsúlyozta: Kapuváron a turizmus fejlesztése elsQbbséget élvez, melyhez elQnyös feltételeket teremthet majd az új 85-ös fQút közelsége.

– Ha nem is érint bennünket az új gyorsforgalmi út, közelsége elQnyként is értékelhetQ, hiszen a vállalkozásokat vonzza, ám a turistákat sem riasztja el a megnövekedett forgalom – tette hozzá Hámori György polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

a legjobb soproni atléták távoztak

Jelentősen meggyengült, legsikeresebb atlétáit veszítette el a Soproni Atlétikai Club. A két… Tovább olvasom