Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A deszki ikerlányok még a boltba is ritkán mennek egyedül

A deszki ikerpár, Szarvas Mariann és Szarvas Adrien tagja az iwiw ikerklubjának. Azonkívül, hogy az élet minden területén együtt állják meg a helyüket, igyekeznek más ikerpárokat is megismerni. Készülnek a július 28-ára szervezett szigethalmi, nyolcadik országos ikertalálkozóra is.
– Még soha nem vettünk részt ikertalálkozón, de az idén szeretnénk eljutni Szigethalomra. A sok érdekes program felkeltette az érdeklődésünket: lesz ikeractivity, bográcsfőző verseny, bábszínház, koncertek és kézműves-foglalkozások. A nap csúcspontjaként pedig megrendezik az egyetlen hivatalos magyarországi ikerszépségversenyt – magyarázta Szarvas Mariann, aki első ránézésre tökéletesen egyforma a testvérével. Mégis, ha alaposan megfigyeljük őket, észrevehetjük: Adriennek kicsit kerekebb az arca, hiszen hat kilóval több, mint testvére.
Nem olyan régen felvették őket az iwiwen lévő Ikrek Klubjába is. Jó dolognak tartják, hiszen így megismerhetnek magukhoz hasonló, más városokban élő testvérpárokat.

Mesterséges megtermékenyítés

Azokban a családokban, ahol korábban már volt többször ikerszülés, nagyobb az esélye, hogy újra megtörténik. A meddő házaspároknál pedig gyakran mesterséges megtermékenyítés következtében születnek ikrek. Az ő esetükben van a legnagyobb esélye a hármas, esetleg négyes ikrek születésének.
Katona Márta, az újszülött intenzív osztály vezetője azonban aggodalmát fejezte ki a lombikbébiprogram miatt, mivel a többes ikerterhességek kockázattal járhatnak. Az így született gyermekeknél nagyobb a valószínűsége, hogy 1000 gramm alatt jönnek világra, ami megnövelheti a súlyos betegségek előfordulásának valószínűségét.

Elmondták, ők mindent együtt csinálnak. Még a boltba is csak ritkán mennek egyedül. Reggelente egyforma ruhába öltöznek, és általában ugyanolyan frizurát hordanak. A 22 éves lányok elárulták, nem volt ez mindig így: – Gyerekkorunkban a szüleink különböző ruhákat adtak ránk, két-három éve jöttünk rá, milyen jó érzés egyformának lenni. Adrien azt is bevallotta, egyszer a gimnáziumban előfordult, hogy kihasználták ikerségüket: kémiából Mariann helyett ő ment ki felelni.

Jelenleg az SZTE Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Főiskolai karára járnak, jövőre diplomáznak. – Már az általános iskolában is hasonlóak voltak a jegyeink, de az idén mindkettőnknek 4,23 lett az átlaga – büszkélkedett Adrien, akitől azt is megtudtuk, közös szagdolgozatot ír testvérével. Minden vizsgán együtt kell megjelenniük, mert tanáraik úgy gondolják, így elkerülhető, hogy trükközzenek.

Azt is elmondták, köztük soha nem volt versengés. – A fiúkkal kapcsolatban például különbözik az ízlésünk – magyarázták a lányok, miközben kérdésünkre, milyen típusúak tetszenek nekik, a következőt válaszolták mindketten: legyen barna hajú, barna szemű és alacsony.

Az ikrek közt nagy az egyetértés, ám apró különbségek azért akadnak. Mariann például irányító típus, Adrien pedig hamarabb felidegesíti magát.

Arra az egyszerűnek kérdésre pedig, hogy milyen az ikerlét, így válaszoltak: – Van egy 24 éves nővérünk, akit nagyon szeretünk, kettőnk közt mégis több van, mint testvéri kapcsolat, ezt ő is tudja, és egyáltalán nem haragszik miatta. Mi nem létezünk egymás nélkül. Mindig mindent tudunk a másikról, és akármit megbeszélhetünk. És bár vannak barátaink, egymásnál jobb barátra sosem lelhetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ember égett bent egy autóban az M3-as autópályán

Két gépkocsi ütközött az M3-as autópályán Görbeháza felé, a 104-es kilométernél, a Miskolc felé… Tovább olvasom