Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

A Délmagyarország Presztízs-díj alapítói az elismerésről

A Lapcom Kft. Délmagyarország Presztízs-díját négy évvel ezelőtt négy gazdasági társaság, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította azért, hogy a helyi gazdaságban elért sikereket helyben ismerjék el egy rangos kitüntetéssel.
A Lapcom Kft. Délmagyarország Presztízs-díját négy évvel ezelőtt négy gazdasági társaság, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította azért, hogy a helyi gazdaságban elért sikereket helyben ismerjék el egy rangos kitüntetéssel. A negyedik Presztízs-pályázat meghirdetésének időszakában arra voltunk kíváncsiak, az alapítók szerint beváltotta-e díj a hozzá fűzött reményeket.

A Délmagyarország Presztízs-díjat négy évvel ezelőtt a lapjainkat kiadó Lapcom Kft., a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a KÉSZ Kft., az Allianz Hungária Zrt. és a Masterfoods Kft. alapította. Azóta három pályázaton, három díjátadó gálán vagyunk túl, két héttel ezelőtt pedig kiírtuk az idei, sorrendben a negyedik Presztízs-díj pályázatokat.
Szeri István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a díj nagyon rövid idő alatt rangos elismeréssé vált, „beágyazódott" a helyi gazdasági életbe, ösztönzi a vállalkozásokat, üzletembereket a megmérettetésre.

A kamara annak idején azért csatlakozott alapítóként a díjhoz, mert az kifejezetten a gazdasági élet szereplőinek szólt, s egy gazdasági köztestületnek – fogalmazott Szeri – egy ilyen elismerés mellé kell állnia. Ráadásul a kamarai életben már volt is ennek előzménye, hiszen a Lapcom Kft. győri Presztízs-díjának egyik alapítója az ottani megyei kereskedelmi és iparkamara volt. Az elnök hozzátette: a Presztízs-díj nem konkurenciája a CSMKIK Csongrád Megye Gazdaságáért díjainak „Minél több a gazdasági élet szereplőinek szóló díj, annál jobb, hiszen jelenleg nagyon kevés van belőlük. Az állami kitüntetések 90 százalékát tudósok, művészek kapják" – mondta Szeri István.

Nemes Gyula, az Allianz Hungária Zrt. Dél-alföldi Igazgatóságának területi igazgatója azt mondta el – visszatekintve a 2004-es kezdetekre –, hogy számukra a meghirdetett díj szándékai voltak szimpatikusak, mert ugyanúgy a minőség állt a középpontban, mint náluk. Az Allianz ugyanis minőségi szinten szolgálja ki az ügyfeleket. „Az eltelt időszak a díj sikerét, életrevalóságát bizonyítja, mi, alapítók pedig látjuk, hogy a pályázók milyen komoly anyagokat adnak be és mekkora energiákat mozgatnak meg a siker érdekében" – mondta. A díjátadó ceremóniát pedig szerinte oly mértékben kezeli kimagaslóan a Délmagyarország Kiadó, ami példa nélküli és párját ritkítja országos szinten is.

A KÉSZ cégcsoport úgy gondolta, hogy a város és a térség egyik legnagyobb társaságaként szerepet kell vállalnia egy olyan kezdeményezésben, mint a Presztízs-díj – nyilatkozta Varga Mihály, a KÉSZ Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Úgy hisszük, hogy a KÉSZ által elért eredmények, értékrendek példaként szolgálhatnak más vállalkozásoknak, a Presztízs-díjra jelentkezőknek." A sikeres vállalkozások elismerése a helyi gazdaság fejlesztésében közvetett hasznot hoz. A KÉSZ alapítóként látja, komoly az érdeklődés a vállalkozások részéről, mind többen érzik magukat alkalmasnak arra, hogy megpályázzák a már nívót jelentő díjat, amely következetes építéssel márkává érhet. A feltételek szigorán viszont nem szabad enyhíteni, a magas elvárásokból nem szabad visszavenni. Varga Mihály szerint tovább lehetne fejleszteni a Presztízs-programot, például a díjátadás mellé regionális szintű gazdasági konferenciát kellene szervezni.

A Masterfoods Kft. a dél-alföldi régió nagyvállalataként presztízsértékűnek tekinti a Presztízs-díj létrehozását, ezért 2004-ben fontosnak tartotta, hogy alapítóként csatlakozzon a kezdeményezéshez – mondta Fekete László személyzeti igazgató. Szerinte bevált az eszme, bevált a minősítés, a pályáztatás rendszere. „A cég vezetése érez egy kis lelkiismeret-furdalást – tette hozzá –, mert az üzleti elfoglaltságok miatt kisebb aktivitással veszünk részt a szervezésben, értékelésben. De követjük az eseményeket, látjuk a fogadtatást, és egyértelműen ki kell jelentenünk, hogy a kezdeményezés bevált." Fekete László hangsúlyozta, mennyire fontos hagyományt teremteni, erősíteni azt a gazdasági élet szereplőiben, hogy van súlya a dél-alföldi régiónak és Csongrád megyének. Nemcsak a negatívumokat kell ismételgetni, hanem egyre inkább rá kell mutatni a pozitív jelenségekre – mondta befejezésképpen a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó és tíz baleset az M5-ösön

A hajnali bombariadó után sorozatos balesetek lassítják a forgalmat az M5-ös autópályán. Néhány órán… Tovább olvasom