Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

A dél-koreai beszállítók perlik a szlovák államot

Beváltották fenyegetésüket a dél-koreai Hyundai-Kia beszállítói, és beperelik a szlovák államot az elmaradt támogatás miatt. Szlovákia annak idején jelentős támogatás ígéretével csalogatta az országba a befektetőt.
Az észak-szlovákiai Zsolna mellett épülő autógyár kilenc, elsősorban dél-koreai beszállítói cége nemzetközi döntőbíróság elé viszi, hogy a szlovák kormány nemet mondott a 700 millió koronás, mintegy 5 milliárd forintos követelésükre. Az összeg felét közvetlen pénzinjekció formájában kérik, s korábbi ígéretekre, s az időközben menesztett gazdasági miniszterrel kötött egyezségre hivatkoznak.

A Dzurinda-kabinet többször is foglalkozott a rendkívül megdrágult dél-koreai beruházással. A két évvel ezelőtt megkötött szerződésben foglaltakat már meghaladta a kormány-támogatás. Erre mondta a gazdasági tárca új vezetője, hogy "a továbbiakban nem fogjuk megvásárolni a beruházásokat".

A dél-koreai Hyundai első európai üzemének szerelőcsarnokaiban évente 300 ezer autó készül, az első gépkocsinak már idén évvégén el kellene hagynia a gyárat, az építkezés azonban késik. Nagyrészt amiatt, hogy a pozsonyi kormány képtelen volt határidőre felvásárolni az építkezési telkeket. Kérdéses tehát, hogy a gyáravató eredeti határidejét tudják-e tartani.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új műszer a női klinikának

Magánszemélyek és cégek adományaiból vásárolt a Szív a Szívért Alapítvány egy olyan műszert a női… Tovább olvasom