Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

A Deák Tér Fórum nem adja fel

A Deák tér jelenlegi programja megváltoztatható, a jövőben a lakosság véleményét közügyekben nem lehet mellőzni, a legfontosabb pedig, hogy az emberek a Deák Tér Fórum, illetve az én álláspontommal értenek egyet – értékelte a helyzetet Perkovátz Tamás, miután összegezték a Deák tér felújításával kapcsolatos szavazatokat.
Az előzetes terveknek megfelelően hétfőn bontották ki azt az urnát, amelybe a lakosság a szavazatait dobta. – A végeredmény: összesen 4349-en szavaztak. Az igenek, vagyis a mellettünk szavazók száma névvel 2481, név nélkül 1106. Azok, akik a városvezetés terveit támogatják, 509-en szavaztak. Közülük 76-an névvel, 433-an pedig névtelenül. Összesen 253 érvénytelen szavazat volt – mondotta Perkovátz Tamás. – Az eredmény minket is meglepett, mert a választópolgárok tíz százaléka mondott véleményt. Ami elgondolkodtató, a városvezetés véleményével ellentétes álláspontot képvisel az összes érvényes szavazatot leadók 60,5 százaléka, névvel, lakcímmel. A névvel, de nemmel szavazók csupán 1,8 százalékot képviselnek. A szakértők szerint – miután mindenki szabad elhatározásából nyilvánított véleményt – ez azt jelenti, hogy a lakosság több mint nyolcvan százaléka velünk ért egyet, és nem óhajtja a városvezetés által tervezett felújítást. Az adatok ismeretében néhány nap múlva nyilvánosságra hozzuk további lépéseinket. Mi azt szeretnénk, hogy a városnak tetsző megoldás valósuljon meg. Hangsúlyosan a turisztikai centrummal nem értünk egyet, éppúgy, mint a politikai szerepet vállalni akaró civil szervezetek. Több levelet is bedobtak a szavazóládába, szám szerint hatvankettőt, de ezeket még nem értékeltük ki. Egyet azonban a polgármesternek írtak, ezt természetesen továbbítjuk. A szavazatokat közjegyzői letétbe helyezzük.
Perkovátz Tamás arra a kérdésre, hogy a védegylet és a Szövetség Sopronért Egyesület az önkormányzattal hétfőn aláírt megállapodással gyakorlatilag kihátrált a Deák Tér Fórum mögül, azt válaszolta: véleménye szerint nem.
– Mi arra kaptunk mandátumot – folytatta –, hogy ne álljunk meg, nincs erkölcsi alapunk abbahagyni, hiszen nagyon sokan arra ösztönöznek bennünket, hogy képviseljük álláspontjukat. Ezért nekünk kötelességünk tovább dolgozni, és megkísérelni, hogy az eddigi kompromisszumokon túl, további eredményt érjünk el, nevezetesen például, hogy ne épüljön meg a turisztikai centrum, amely nincs is benn a sokat emlegetett 600 millió forintos projektben, viszont szülessen újjá a szökőkút. Még sok lehetőség áll előttünk, de hogy pontosan mik ezek, azokat ügyvédek bevonásával vizsgáljuk.

Nem veszik figyelembe

Kalmár István alpolgármester szerint a városvezetésnek semmilyen szinten nem szabad figyelembe venni a szavazás eredményét, ugyanis a kérdések szakmailag megalapozatlanok és manipulatívak voltak. – Azok, akik az emberek között mozognak, tudják, a város lakosságának többsége azt szeretné, ha végre megújulna a Deák tér és lezárulnának a viták – mondotta az alpolgármester. – Mi elmentünk addig, amíg elmehettünk és jó kompromisszumokat kötöttünk. Ezt bizonyítja a védegylettel és a Szövetség Sopronért Egyesülettel aláírt megállapodás is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom