Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A Cuha-vasút ünnepe

A bakonyi, Cuha-völgyi vasútvonal megmaradását ünnepelték Zircen szombaton. A beszédeket követően a jelenlévők megkoszorúzták a Széchenyiemlékfát, majd a völgybe utaztak.

A Cuha-völgyi vasútvonal harmadszori megmenekülését ünnepelték a zirci állomáson a vonal fennmaradásáért küzdők szombaton délelőtt.

– Reméljük, hogy nemcsak jelene, de jövője is lesz ennek a vonalnak. A Cuha-völgyi szakasz ideiglenes műemlékvédelmet kapott, azt azonban el kell érni, hogy ez végleges legyen – mondta beszédében a város polgármestere, Ottó Péter. A megemlékezésen Navracsics Tibor, a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje visszatekintett a Győr és Veszprém közötti vonal száztizennégy éves múltjára. Hangsúlyozta, 1896-ban is bíztak magukban és a jövőben az emberek.

Sokan vonattal érkeztek Győrből a vasútmegmentő ünnepségre. Fotó: H. B. E.
Sokan vonattal érkeztek Győrből a vasútmegmentő ünnepségre. Fotó: H. B. E.

– A vasút több, mint vas, beton, vasúti kocsik és mozdonyok. Inkább olyasmi, ami a térség, a nemzet önazonosságához tartozik – mondta többek között.

A számos hozzászólás után a jelenlévők megkoszorúzták a vasút megmaradása alkalmából, Széchenyi István emlékére ültetett emlékfát. Ezt követően vonatra szálltak, a Cuha-völgybe utaztak, és Vinye megállóhelyen is tartottak megemlékezést.


Marad a vasútvonal?

A MÁV mindent megtett, hogy megőrizze a vasúti pálya és a műszaki berendezések állapotát azon a 29 szárnyvonalon, ahol tavaly óta szünetel a személyszállítás – mondta a társaság szóvivője tegnap Budapesten. Szerinte nincs technikai akadálya, hogy például a Győr–Veszprém vonalon ismét személyvonatok közlekedjenek.

Olvasóink írták

  • 1. Goldmund 2010. május 04. 12:11
    „Az utolsó, szürke mezőben levő szöveg meghökkentett.
    A Győr-Veszprém vonalon jelenleg is van személyszállítás. Vagy a MÁV vezetői erről nem is tudnak?
    :-))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy autó Füzesabonynál

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M3-as autópályán Füzesabony és Mezőkövesd között; a… Tovább olvasom