Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A csupa mosoly gézengúz: Tisza Bálint

Nem szeret szót fogadni, csintalanságaiért cserébe viszont állandóan mosolyog tavalyi babaszépségversenyünk Gézengúz kategóriájának nyertese. Tisza Bálint imádja a műszaki dolgokat, ezért talán nem is találhattunk volna számára örömtelibb ajándékot, mint az akkumulátoros kismotort, melyet bájos arcával megnyert.
A gézengúzok között legbájosabb Tisza Bálint szüleivel. Fotó: Frank Yvette
Egy csupa mosoly szegedi kisfiú lett 2006-os babafotózásunk Gézengúz kategóriájának nyertese. A februárban harmadik életévét betöltő Tisza Bálintot szinte csak vidámnak lehet látni: karácsony előtti díjátadó ünnepségünkön is jókedvűen rohangált a többi csöppséggel. Pedig szülei szerint akkor nem is volt éppen jó passzban, hiszen egy kis betegséggel küzdött. Ez azonban egyáltalán nem látszott rajta, kétségtelenül ő volt a legüdébb színfoltja a gyerekseregnek.

Bálint már a 2005-ös babafotózásunkon is részt vett, akkor azonban nem sikerült még csak helyezést sem elérnie. Nagy meglepetés volt tehát, hogy 2006-ban a korosztályában őt találták olvasóink a legbájosabbnak.

– Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattunk volna – mondogatták a szülők. A szélesebb családban ráadásul nem ő volt az egyetlen díjazott: unokatestvére, Csányi Mátyás Zsolt második lett a Picur kategóriában. A két kisfiú együtt vett részt a fotózáson, és a díjátadón is főleg egymással játszottak. Jól példázta ezt, hogy bár mindketten kaptak egy-egy akkumulátoros kismotort, úgy látták, egy járgányon ketten ülni sokkal izgalmasabb.

A mosolygós Bálint egyébként szülei szerint nem olyan „mintagyerek", mint amilyennek elsőre tűnik. – Nagyon határozott egyéniség, nem igazán szeret szót fogadni – mesélte az édesanya, Tiszáné Csányi Tünde. – Csak a bölcsiben – tette hozzá az édesapa, Tisza Roland. – Ott még enni is hajlandó.

A csintalankodáson kívül van még, ami legalább ugyanennyire leköti Bálintot: a műszaki dolgok. Karácsonyra például babalaptopot kapott, de minden érdekli, amit szét lehet szerelni vagy működés közben lehet tanulmányozni. Imád autót vezetni is – természetesen egyelőre csak apukája ölében ülve. Nyeremény kismotorját azonban már egyedül is navigálhatja, ami máris profi módon megy neki: pár perccel azután, hogy átvehette tőlünk ajándékát, máris azzal ment mindenhová – még a csoportkép elkészítésének helyszínére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom