Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

A csatár - lengyel könyv Orbán Viktorról

A csatár - elbeszélés Orbán Viktorról címmel könyv jelenik meg a miniszterelnökről Lengyelországban Igor Janke független újságíró tollából. A bemutatót december 3-ára tervezik.
A két éve Magyarországgal foglalkozó politikai kommentátor a salon24.pl portálon olvasható blogjában jelentette be, hogy az év elején szerződést kötött a könyvre a Demart kiadóval. Előrebocsátotta, hogy a könyv létrejöttének hátterét még a bemutató előtt megosztja az olvasóközönséggel.

A kiadó honlapján olvasható rövid beharangozó szerint az ismert újságíró "hús-vér emberként mutatja be Orbánt, érzelmeivel, szimpátiáival". A könyv az "egész Európa figyelmét magára terelő érdekes, kemény, néha cinikus politikus és kedves ötgyerekes apa" történetét vázolja fel, és rámutat a Magyarországon létező törésvonalakra és azok gyökereire is.

A szerző a könyvet személyes, szubjektív elbeszélésnek nevezi, amelyben a magyar miniszterelnök életútjának és politikai karrierjének a lengyelek számára érdekes, inspiráló mozzanatait mutatja be.

Janke leszögezi: Orbán Viktor, akit "egész politikai karrierje során egy konkrét cél vezetett", nem nevezhető közönséges politikusnak. Kivételesnek nevezte, hogy a kormányfő, aki "nagy sikereket és drámai kudarcokat is megélt", kitartó munkával létrehozta a Fidesz "intellektuális, anyagi és eszmei hátterét".

A szerző azt is hangsúlyozza, hogy munkájában a kritikus hangnem is helyet kap, hiszen igyekszik rámutatni a politikus által elkövetett hibákra. Kiemeli, hogy anyaggyűjtéskor a kormányfőn és munkatársain kívül opponenseivel, sőt ellenségeivel is beszélt.

Igor Janke független újságíró, politikai kommentátor, a független publicisztikai salon24.pl portál vezetője. A konzervatív Rzeczpospolita című napilapban, illetve az Uwazam Rze című hetilapban is publikál.

Olvasóink írták

  • 2. embertelen 2012. október 10. 17:27
    „Végre egy könyv a diktátorjelöltről. Azt javaslom, hogy minden fideszes szavazó vegye meg a könyvet! Ez lelkiismereti kérdés.”
  • 1. kerteszb 2012. október 10. 14:10
    „Az agyevő vírus a lengyeleknél is terjed.... persze az alcím lehetne az is: "Az öngólrekorder".”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy gyalogátkelőn elgázolt nő Békésben

A kórházba szállítás után meghalt egy 78 éves nő, akit egy gyalogátkelőn ütött el egy autós kedd délután Tótkomlóson. Tovább olvasom