Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A család és a barátok közös emlékezést tartanak

Szerelme, családja és barátai" szombat este nyolc órára, egy szál gyertyával várják a Parlament előtti rakparton azokat, akik szeretnének megemlékezni Daróczi Dávidról.
A volt kormányszóvivő szombatra virradóra önkezével vetett véget életének. A közös emlékezést szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Daróczi Dávid temetéséről családja később intézkedik.

Mint írják, a sajtó érdeklődését megértve és elfogadva - az újságíróktól megértését kérnek, és azt, hogy ne gyártsanak teóriákat, hanem az emlékezésben segítsenek.

"Emlékezni a fiúra, a testvérre, a szerető társra, a barátra, a kollégára, az emberre". Fájdalmunkban osztozó ismerősöket és ismeretleneket tisztelettel arra kérünk, az életére emlékezzenek - írják a közleményben. A közleményben úgy fogalmaznak: hiába is próbálnák, nem tudják szavakba önteni azt, amit éreznek: a fájdalmat, amit Daróczi Dávid hiánya már most jelent nekik, rokonainak, szerelmének, barátainak, szeretteinek, kollegáinak, ismerőseinek.

"Emlékezünk, érzéseinkkel küzdünk - és hallgatunk, mert a szavakat most nem találjuk. Gyászunk megoszthatatlanul a sajátunk" - áll a dokumentumban, amelyet úgy írtak alá, hogy "Daróczi Dávid szerelme, családja, barátai". A közlemény írói megértik, hogy velük együtt ismerősök és ismeretlenek kérdezik, miért dobta el magától az életét egy sikeres, tehetséges, ereje teljében lévő fiatalember.

"Van, akinek az a munkája, hogy ezt megkérdezze, sokakat, nagyon sokakat az együttérzés vezérel. Nincsenek válaszaink, mert nincsenek válaszok" - olvasható a kommünikében. A dokumentumban az is szerepel, hogy Daróczi Dávid mellett sokan voltak életében, volt, aki szerelemmel, voltak, akik barátként szerették. "A küzdelmet befejezte, elment. Mi, akiket itt hagyott, akiknek nagyon hiányzik, reméljük, hogy háborgó lelke holtában nyugalmat talál" - fogalmaznak.

A közlemény írói jelezték: este nyolc órától a Parlament előtt, a pesti alsó rakparton egy szál gyertyával várják azokat, akik szeretnének megemlékezni róla. A 37 éves korában elhunyt Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószercsempészt fogtak a határőrök Hercegszántónál

Kábítószert próbált Szerbiából Magyarországra csempészni egy férfi, akit pénteken fogtak el a… Tovább olvasom