Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A Comenius-programmal Norvégiában

A közelmúltban a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola 14 diákja pedagógusok kíséretével 1 hetes projekttalálkozóra utazott a partnerintézménybe, Trondheimbe.

Az utazáson angol nyelvet tanuló diákok vehettek részt. A gyerekek jól kamatoztathatták nyelvtudásukat, hiszen a norvég iskolában is idegen nyelvként tanítják az angolt. A magyar gyerekeket norvég családok látták vendégül.
A tanulók két napot töltöttek a partneriskolában. Együtt tanultak, sportoltak a vendéglátó gyerekekkel, uszodába mentek, láthatták, hogyan telik egy norvég iskolás élete a mindennapokban. Három diák nagy sikerű előadást tartott a helyi pedagógiai főiskolán Sopronról, a Lackner-iskoláról és a magyar iskolarendszerről.
A pedagógusok a szakmai programok és a személyes beszélgetések során megismerték a norvég oktatás rendszerét, metodikáját, követelményrendszerét, szakmai, módszertani ismeretekkel gyarapodtak.
Az iskolai programokon túl a csoport tagjai megtekintették a környék nevezetességeit, s hajókirándulást tettek a Norvég-tengeren. A vendéglátók szerint olyan helyeken, szigeteken is jártak, ahol magyar ember valószínűleg még sohasem fordult meg.
Az utolsó napon a magyar csoport is részt vett a norvég nemzeti ünnep rendezvényein, ahol kitüntetett figyelemben részesült a rendezvény szervezőinek részéről.
A soproni iskola küldöttsége felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért haza.
A Lackner-iskola pedagógusai és diákjai, Sopron

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom