Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A civilek teszik a dolgukat

A Kisalföld civil szervezetek vezetőit kérdezte: mit várnak az idei esztendőtől? Szakmai munkájuk színvonalát mindannyian tartani szeretnék, de ebben az anyagiak is szerepet játszanak majd.
Anyagi szempontból nehezebb évre számítanak a Kisalföld által megkérdezett rábaközi civil szervezetek vezetői. Emellett persze ígérik: eleget tesznek önként vállalt kötelezettségeiknek. A máltai csoport vezetője szerint például egyre többen lesznek azok, akik segítségre szorulnak és kevesebben, akik adni is tudnak. A bágyogszováti polgárőrelnök a besurranásos lopások számának emelkedésére számít.
Fejes Sándorné, a csornai Reménysugár Egyesület elnöke: – Bízom benne, hogy az egyesület zavartalanul működhet idén is. Ehhez szükséges, hogy jó szándékú emberek segítsék munkánkat és támogatást kapjunk. Ezt várjuk az önkormányzattól és a pályázatoktól. Idén a kétheti rendszeres foglalkozások helyett a szabadidős programokra helyezzük a hangsúlyt: még több kirándulást, sporteseményt szervezünk. Célunk, hogy tagjainknak értelmes és hasznos elfoglaltságot találjunk, lehetőségeket adjunk nekik és előttük is kitáruljon a világ.
Varga József, a Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportjának vezetője: – Lehetőségeinkhez mérten idén is odafigyelünk a rászorulókra, betegekre, idősekre és az intézményekre. Persze, nehezebb évre számítok 2007-ben, hiszen a megszorítások bennünket is érintenek. Egyre többen szorulnak rá a segítségre, a támogatásra, az adakozók „kedve” viszont anyagi okok miatt csökken. Az emberek kétszer is meggondolják, átszámolják, hogy tudnak-e másokon segíteni. Ezt egyébként már most, az év végi adománygyűjtéskor is éreztük. Egyre többen lesznek azok, akiknek sorsa kilátástalanná válik és már vidékről is egyre többen jelentkeznek nálunk a támogatásra számítók.
Takácsné Szakács Ilona, a Vöröskereszt kapuvári területi szervezetének vezetője: – Bízunk benne, hogy egy kicsit jobb lesz a 2007-es esztendő, bár a kilátások sajnos nem ezt jelzik. Komoly gondot jelent nekünk a költségek kitermelése, és ha ezek nőnek, az súlyos teher lesz a szervezetnek. Mindezek ellenére a szokásos programjainkat megtartjuk. Továbbra is várjuk a terület véradóit és minden támogatást szívesen fogadunk, hiszen sokan rászorulnak a segítségre.
Családi János, a Csornai Sportegyesület elnöke: – A labdarúgó- és kézilabda-utánpótlás az átalakított új rendszerben várhatóan jobban működik. Hosszabb távon ebből mind az egyesület, mind a sportolók profitálhatnak. Bízom benne, hogy a támogatóktól, az önkormányzattól és a többi szponzortól kapunk annyi támogatást, amivel működésünket biztosítani tudjuk. Természetesen a kisebb szakosztályokra idén is odafigyelünk, munkájukat segítjük. Végül bízunk, hogy a felnőtt labdarúgócsapatunk a következő szezonban is NB III-as lesz.
Tóth Zoltán, a bágyogszováti polgárőrség elnöke: – Mint polgárőrvezető nyugalmat várok 2007-től. Mégis számítok arra, hogy az anyagi helyzet romlásával megnő a bűncselekmények száma, főleg az átutazó bűnözés erősödik, a besurranások szaporodnak meg. A polgárőrtársakkal az éjszakai mellett megszerveztük a nappali szolgálatot is, azaz állandó ügyeleteseink vannak. Az egyesület továbbra is működik, tesszük a dolgunkat és vigyázzuk a falu közbiztonságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit szól az enyhe télhez?

Tovább olvasom