Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A cipődivat és a józan ész

A hölgyek többsége nem kevés lábbeligyűjtemény büszke birtokosa. A gyengébb nem képviselői közül sokan kimeríthetetlen vágyat éreznek, ha meglátnak egy számukra vonzó, tetszetős cipőt. E vásárlási láz aztán időről-időre újra és újra magával ragadja a hölgyeket, hogy aztán ismét újabb darabokkal gazdagodhassanak a felfedező útjuk végeztével.
Az egyre gyorsabban változó ruha- és cipődivat pedig tökéletes alapot szolgáltat ahhoz, hogy szezononként minél több újdonsággal lephessék meg magukat.

A lábbeli kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont a kényelem. Lehet bármily csodaszép is az adott cipő, ha ennek az elvárásnak nem felel meg, számunkra nem testesíti meg az optimális darabot. A két örök szín a fekete és a barna. Az ezekben pompázó modellek a női ruhatár elengedhetetlen darabjai, hiszen a legtöbb öltözékkel színben tökéletesen harmonizálnak.

Sok esetben kérdéses, milyen magas is legyen a cipő sarka. A sarok magasságát körömcipő esetén alapvetően a szoknya hossza és az anyaga határozza meg. Vastag szövetszoknyához például nem való a hegyes orrú, vékony sarkú báli topánka, helyette kerek orrú, vastagabb sarokkal rendelkező cipő illik. Rövid szoknyához viselhető magas sarkú cipő s a napjainkban divatos hosszú szárú csizma is egyaránt. Nadrághoz tulajdonképpen laposabb és magasabb sarkú cipő avagy csizma a divat. A hosszú szárú lábbelik viselésekor alapszabály, hogy a cipő (vagy csizma) felső peremét minden esetben takarja el a fölötte viselt szoknya avagy nadrág. A sarok méretének kiválasztásánál természetesen az sem utolsó szempont, hogy mennyire tudunk magabiztosan járni-kelni a kiválasztott darabban.

Egy botladozó hölgy látványát ugyanis még a legelegánsabb ruhaviselet sem ellensúlyozza. A hideg évszakban viselt cipők felsőrésze vastagabb bőrből készül. Könnyen tisztán tartható, s ha minőségi a bőr, akkor évek elteltével sem hat kopottasnak. A cipő nagyságánál a méret ad számunkra információt.

Azonban ne hagyatkozzunk teljes mértékben a lábbelin szereplő számozásra, hiszen sok esetben a fazon és az eltérő méretezés is befolyásolhatja, hogy hányas cipő éppen az optimális.

A cipő vásárlását követően aranyszabály, hogy az újonnan beszerzett darabot először csak rövidebb útra viseljük. S ha már valóban kényelmessé vált az új lábbeli, bátran hordható hosszabb időre is. Akár egy újabb bevásárlókörútra…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan aszfaltoznak

– Ha az időjárás engedi, hamarosan megtörténik az aszfaltozás a Dunakapu tér és a Teleki… Tovább olvasom