Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

´A cigányoknak is tenni kell a beilleszkedésért´

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban.


A szegénység nem hagyomány, hanem állapot, amelyből mindenki ki akar kerülni - szögezte le a néppárti uniós képviselőcsoporthoz tartozó, fideszes politikus, az Európai Parlament egyetlen roma tagja. "Másrészről az integráció nehéz, hosszú folyamat, amelynek két oldala van" - tette hozzá a Der Standardnak nyilatkozva.

A képviselő úgy vélekedett, a sikerért a felelősség tíz százalékban terheli az Európai Uniót, húsz-húsz százalékban a kormányokat és a helyi hatóságokat, és felerészben magukat a romákat. "Ezért kell legyőznünk a reménytelenségből eredő apátiát" - jelentette ki.

Járóka a készülő európai romastratégiáról többek között elmondta, hogy az egy újfajta ellenőrzési mechanizmust tartalmaz. Az Európai Bizottság és az Európai Alapjogi Ügynökség közvetlenül beterjesztésük után értékeli a nemzeti romastratégiákat, egységes és összehasonlítható mutatók alapján, s a későbbiekben évente jelentést tesznek a végrehajtásról a többi uniós intézménynek. Ezzel a módszerrel elérhető, hogy a nemzeti akciótervek összehangoltak legyenek és hogy a kormányok cselekvésre kényszerüljenek - mondta a képviselő. Járóka Lívia szerint egy sokoldalú és hosszútávú stratégia jöhet létre.

Az európai szintű romastratégia a magyar uniós elnökségi félév egyik fő célkitűzése. Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára szerdán Párizsban az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett, kilencvenkilenc százalékban biztos, hogy a tagállamok állam- és kormányfői a félévet lezáró június 24-i értekezletükön elfogadják a keretstratégiát.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. genius32 2011. június 19. 18:08
  „Sanyi32... ha nem értesz egyet... annak oka is van és gondolom van rá magyarázatod... elolvasnám...
  mert amiket leírtál nem ehhez a cikkhez valók....
  úgy látszik te boldogan élnél egy korrupció mentes országban, ahol te halálra dolgozod magad és minden szuper, de elviseled, hogy közben sok ezer romát is eltartasz a tisztességesen megkeresett fizetésedből, akkor hajrá....”
 • 57. Sanyi32 2011. június 19. 08:55
  „Nem értek egyet senkivel... A magyar linkekről egy betű nem volt! Pedig azokból is van 2-3 millió...
  Itt vannak a magyar vállalkozóink, akik úgy foglalkoztatnak mint "Rodollfó". Nem bejelentve, vagy részleges bejelentés, folyamatos zsebbe fizetés történik. (hatalamas tömeg)
  Korrupció melegágya vagyunk! A világon itt a legdrágább az állam... (Vajon miért?) Az autópálya Nálunk másfélszeres pénzbe kerül mint a Horvátoknál... Az orvosaink elvárják a 100.000-ket a zsebükbe...(anélkül megdögölhetsz)
  És,ami legjobban idegesít?! Amikor kimész külföldre melózni, az első aki jólátveri a fejed MAGYAR!

  eZ A helyzet! Nem köpködni kellene a romákat, hanem magunkba nézni. Csak egy mini részletet mutattam magunkból, és mindenki tudja hogy ezek igazak...”
 • 56. verembele 2011. június 18. 11:13
  „Tisztelettel:
  Néked dupla ÜDV.: 4 . SchmeidlPéter 2011.06.17. 12:00
  Mered vállalni nyíltan, névvel, az írásodat.
  Mi.. többen csak álnevek használatával írunk.
  Becsületes "Magyar" vagy.
  Üdv.”
 • 55. verembele 2011. június 18. 10:11
  „TISZTELETTEL:
  ELÉRTÜNK A "CSÚCSPONTRA"
  Megállapítottuk, hogy ezek nem"Emberek"
  Akkor oda velük ahova a "NEM EMBEREKET" munkára fogják, nálunk "Demokratikusabb" országokban. (Pl. USA egyes Államai.) ha éppen ki nem végzik Őket.
  Azért Recsken talán még van réz...úgy 1 -2 ezer mélyen....Lehet nekik dolgozni...
  Üdv.”
 • 54. genius32 2011. június 18. 08:49
  „Abszolút antiszociálisak... Persze tisztelet a kivételnek, mert kevesen bár, de vannak akik elfogadják a társadalmi normákat... Mondjuk ők sem 100 %-osan, mert a minden nap munkába járó romákban is benne van az, hogy bármi összetűzés van, rögtön a diszkriminációval jönnek.. akkor is, ha még véletlenül se ezzel kapcsolatos egy vita... e mögé bújnak ha nincs igazuk...
  A cikkben az elszegényedett romákról beszél a hölgy... De engem pl sokkal inkább zavar a segéllyel elárasztott már-már milliomos romák jelenléte.. Míg én hajnalban kelek és megyek dolgozni nap mint nap, míg a párom másodállásokba kényszerül a lakáshitel és a magas rezsi miatt, addig ŐK térdig állnak lent az utcán a szotyi héjban, bömböltetik a zenét akár este 10-kor is a hodály kocsijukból, taxival furikáznak, sivítoznak, őrjöngenek tekintet nélkül a többi emberre... Na velük szerintem több a gond....”
 • 53. neduddgi 2011. június 18. 08:39
  „Összegezve a 42 hozzászólást:minden úgy látjuk,nem akarnak beilleszkedni! Nem éri meg nekik és a szokásaik nem engedik.
  Innentől kezdve a MEGOLDÁSRA kérünk cikkeket,javaslatokat.”
 • 52. Lone_wolf.. 2011. június 18. 08:19
  „Csoda hogy hozzá lehet egyáltalán szólni ehhez.”
 • 51. senkialadár 2011. június 17. 23:37
  „amikor valamit sunyiskodnak,esetleg statisztikát nézzük akkor nincs cigánybűnözés,nincsenek cigányok nincs megkülönböztetés ember és ember között, amikor sajnálni meg támogatni kell őket akkor mindjárt vannak cigányok,akik ki vannak rekesztve és el vannak nyomva,sőt még annak idején annyira rasszisták voltunk hogy még iskolába se engedtük őket járni hogy emberek legyenek belőlük,nem ugyan olyan esélyekkel indultak 6 évesen az általánosba mint te vagy én.”
 • 50. vadgesztenye 2011. június 17. 23:08
  „Kedves Lívia ! ezt a romákban is tudatosítani kellene.”
 • 49. Filtec 2011. június 17. 22:17
  „Ha eladunk egy lakást, könyörgök, ne romának!!!
  Ennyi puca legyen már bennünk!”
 • 48. zoltania2 2011. június 17. 22:06
  „O.V.vegye az összeset a nevére és költözzön össze velük egy tízemeletesbe.mondjuk a pusztába.”
 • 47. horgászsporttárs 2011. június 17. 22:03
  „Azt mindig tudta az állam hogy a magyart hogy kell megadóztatni. Kérdem én:a sok BMW-s meg kilós fuxos cigány tudja-e mi az az adó?”
 • 46. geza11 2011. június 17. 21:57
  „Az évtizedek során elherdált segélyek,támogatások TIZEDÉBŐL megmenthetők lettek volna a hitelesek,
  a rendvédelmisek nyugdíjai az önkormányzatok stb...stb...”
 • 45. Rinpócse 2011. június 17. 20:48
  „34,igazad van,támogatjuk őket,segélyt kapnak,terepjárókkal járnak,nekünk meg megélhetési gondjaink vannak,43 év munka után vagy kapunk nyugdíjat,vagy csak járulékot,szomorú,kiröhögnek bennünket,meg még félhetünk is tőlük”
 • 44. kenderice 2011. június 17. 20:42
  „Hát ez a Járóka biztos rásszista, én ahányszor megírtam ezt, a Kisalföld mindig kimoderált mint fajgyűlölőt!”
 • 43. Csetneky 2011. június 17. 20:35
  „fcsopron60!

  Nem tudom, milyen ebeid vannak, de ha szükséges, cseréld őket rotweilerre, dobermanra vagy akár pit-bullra. Kicsi a valószínűsége, hogy a derék cigányok azokat is megfélemlítenék. Meg a kutyák jelenlétében szerintem verekedni sem akarnak majd.

  Én az egészben csak azt nem értem, honnan a pokolból került ide ez a rengeteg cigány az utóbbi időben? Ki intézi, engedélyezi, támogatja ezt és miért? Tenni kell valamit sürgősen - amíg még lehet - ha nem akarunk Sopronban is Gyöngyöspatát!”
 • 42. fcsopron60 2011. június 17. 20:18
  „Be illeszkedés hova?
  3 éve költözött házunkba roma család,minden honapban feljelent kétszer.Hozzá teszem jogtalanul.
  Van 2 kutyám mikor ide költöztek tudták,hogy van. Most meg kitalálnak olyanokat rájuk támadnak a kutyák.
  ki hívták rám a rendörséget nem egyszer a rendörség megnézte a kutyákat és meg állapitották nem támados kutyák.Mégis a polgármester hivatal megbüntetett 10.000 ft ra.Mikor be hívtak meg hallgatásra minden félét kitaláltak én mondtam nem igaz.Erre elkérték az igazolványukat és figyelmeztetés ellenére el távoztak tudata velük a jegyzökönyv felvevö semmis lessz a feljelentés bele is írta a jegyzökönyv flevevö ,hogy töbszöri figyelmeztetésre eltávoztak és nem tekinthetö feljelentésnek 2 nap mulva ki küldtek 10.000 ft pénzt bírságot nincs feljelentö mégis ki küldték a csekket ha nem fizezem be akkor 2 nap kényszer munka ezt csinálják a romák,de azt is hanssujozzák addig nem nyugszanak mig a dögjeimet el nem viszi a sintér,Meg sokszor meg fenyegettek,hogy megvernek. Ha valaki tud segitsen ez ügyben.Meg félemlittenek kutyáimat folyamatosan hergelik.Ordibálnak csapkodják a kaput.Hiába jelentettem be a polgármester hivatalba nem tesznek semmit.Több 100.000 ft -al tartoznak lakbér elmaradés közüzem tartozás.De hozzá teszem se a nö se a férje nem dolgozik,3 gyerekük van csak azt nem tudom miböl tartsák el.210 nm lakásban laknak,Hát ennyit a be illszkedésröl”
 • 41. spiderz 2011. június 17. 19:25
  „A beilleszkedésért 100%-ban ők a felelősek, hogy idáig jutottunk, azért viszont eddigi szeretett kormányaink, meg "a párt". Nem kell szórni két marékkal a segílykét, fel kell számolni a városképeket elrontó putrikat mint Franciaországban, meg kell vonni a kiskapuk nyílásain adható támogatásokat. Ezen felül illene megvizsgálni a különböző "roma" szervezeteket, és az általuk felvett milliókat-milliárdokat. Ami pénzt ez az ország eltapsolt már rájuk eredménytelenül, annyiból építhettek volna maguknak sajátot, máshol. De ennek a zsének is bottal üthetjük.... Megvonni mindent, és meglátjátok, küldeni sem kell őket! Már elég az állandó kettős mércézésből, a hátrányos helyzetből, a mélyszegénységükből, meg úgy általában az egészből.

  Ebbe a pohárba lassan nem fér több dezsvírek!”
 • 40. drKotász 2011. június 17. 19:17
  „´A cigányoknak is tenni kell a beilleszkedésért´
  <moderálva> nem is akarnak beilleszkedni, mikor fogjátok már fel.”
 • 39. admen 2011. június 17. 18:53
  „A sikerért 100%-ban a romák a felellősek, mert aki ki akart közölük emelkedni tanulással,munkával, az meg is tette, bár ez lassú, és nehéz boldogulás.
  Sajna 90%-uk az egyszerűbb utat választja: bodzaszedés, uzsora, futtatás...,s ez az ő hibájuk, nem a hivatalé, meg a környezetüké, ők nem akarnak normálisan élni.pl. 2011.06.11. szombat reggel fél 7 körül cigányasszony rágyújt a győri vásárcsarnok közepén, s dohányozva vásárolgat a földszinten, s közben egy megpakolt kiskocsit húz utána, egy hajléktalanforma szolgaféle....”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanárok ezrei maradnak fizetés nélkül a nyáron

A fenntartók olyan határozott idejű szerződéssel alkalmazzák őket, amely a tanév végén lejár.
Tovább olvasom