Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

˝A cigánybűnözők helyett az áldozatokat háborgatták˝ - a rendőrség cáfol

A PMRFK szerint valótlanságokat állított Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a szigethalmi késelés helyszínén történt rendőri intézkedésekkel kapcsolatban.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szerint valótlanságokat állított Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő a szigethalmi késelés helyszínén történt rendőri intézkedésekkel kapcsolatban pénteki sajtótájékoztatóján.

A főkapitányság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: nem igaz, hogy az egyik áldozatot azután késelték volna meg, hogy a rendőrség a helyszínre érkezett.

A PMRFK az ellenzéki politikus azon kijelentésére reagált így, amely szerint felháborító volt a rendőri intézkedés a szilveszteri esetnél. Az egyik áldozatot akkor késelték meg, amikor egy rendőr már a helyszínen tartózkodott, aki azonban "a magyar áldozatokat vegzálta a cigánybűnözők helyett", és csak "hosszas győzködés után hívott erősítést" - jelentette ki Mirkóczki Ádám. A képviselő a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az is a magyar igazságszolgáltatást minősíti, hogy a negyven támadó közül csak egyet állítottak elő.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság leszögezte: a rendőri intézkedések bevezetése után a szórakozóhelyen támadás, atrocitás senkit nem ért, és valótlan az az állítás is, hogy az ott intézkedő rendőr csak hosszas győzködés után hívott volna erősítést. A valóság ezzel szemben az, hogy az intézkedést megfelelő létszámú rendőri erő hajtotta végre, a bűncselekmény ismertté válása után késedelem nélkül. A rendőrök elsődleges feladata az életmentés, a vagyonbiztonság fenntartása volt, miközben a sérültek orvosi ellátása folyamatosan zajlott - írták.

Hozzátették: a helyszínen csak egy 17 éves szigethalmi lakossal szemben merült fel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, őt őrizetbe vették, majd később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Vele szemben a PMRFK bűnügyi osztálya emberölés kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Az ügy másik sértettjének a támadójára vonatkozóan a helyszínen adat nem merült fel, a támadó személyének azonosítása folyamatban van - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a PMRFK Szigethalom térségében fokozott ellenőrzést tart, a konkrét ügyben pedig folyamatosan nyomoznak, tanúkat hallgatnak ki a körülmények pontos tisztázása és a bűncselekmény valamennyi elkövetőjének azonosítása érdekében.

A büntetőeljárásokat a jövőben sem sajtótájékoztatókon elhangzottakra alapozva, hanem az eljárásjogi szabályok előírásai szerint, a törvényesség messzemenő figyelembe vételével kívánja folytatni a rendőrség - szögezte le a PMRFK.

A Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a párt szerint a szilveszter éjjelén Szigethalmon történt késelés tulajdonképpen egy lincselési kísérlet volt, ami a "cigányterror legtipikusabb és legaljasabb" esete. Mirkóczki Ádám bejelentette: a közeljövőben demonstrációt szerveznek Szigethalomra, hogy megmutassák: a magyar társadalom nem fél, és a Jobbik fellép a "cigánybűnözés" ellen.

Egy szigethalmi sörözőben január elsején hajnalban torkollott késelésbe egy két társaság között, eddig tisztázatlan körülmények között kirobbant vita. Két sportolót értek szúrások, egyikük jelenleg is a fővárosi Merényi Kórház intenzív osztályán fekszik. A rendőrség egyelőre egy támadót, a 17 éves J. Jánost gyanúsította meg emberölési kísérlettel (őt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság).

Olvasóink írták

 • 19. háté 2013. január 07. 20:32
  „Most akkor ki a hülye-idióta? -jobbik vagy sintérék?
  Javítóintézet helyett mégis börtönben tölti az előzetest a szigethalmi szurkáló!”
 • 18. Pretorianus 2013. január 06. 22:37
  „14. pancser 2013.01.05. 21:47
  Lásd a 13. hozzászólást,mindent elmond, nincs új a nap alatt...”
 • 17. pancser 2013. január 06. 10:14
  „15. Pancserr 2013.01.06. 00:04
  Akkor téged a szag után könnyű megtalálni!”
 • 16. Mankapanka 2013. január 06. 00:07
  „Egyik nagy gondja a Jobbiknak, hogy egy agyonvert lóval akarnak szekeret vontatni. Jelen esetben az agyonvert ló a rendőrség, és ők verték agyon. Aztán sírnak, hogy nem húz szegény pára... Aztán mint az Indul a bakterház c. filmben, már a bőrét is le akarnák nyúzni. Közben csendőrért kiáltanak. A kérdésem az, hogy a csendőr a jelenlegi jogszabályok alapján intézkedik majd? Mert akkor az agyonvert ló esete forog fenn. Ha meg a csendőrtörvények szerint, akkor az alapján a jelenlegi rendőr is képes lenne megoldani a problémát. Ja, hogy eddig nem terjed a tudománya az árpád sávos barátoknak?! Az legyen az ő gondjuk, kiabáljanak és gyűlölködjenek! Ahhoz talán még értenek!!!”
 • 15. Pancserr 2013. január 06. 00:04
  „Az alsóneműjeimet meg addig használom, míg hátul barna, elö megl sárga nem lesz :)”
 • 14. pancser 2013. január 05. 21:47
  „13. Pretorianus 2013.01.05. 18:48
  Kellemetlen lehet a jobbikbűnözés fogalma tudom, feszegeted a határokat. A mindenki alatt magadat érted, 6 ..... vagy tudom, amúgy a 6-os szám a gonoszra utal. Vágod már a Jobbik centijét? Azt akarod mondani ti képviselitek a magyarságot? Na ne már!
  Teljes egészében hitelképes vagyok amit te, ti nem mondhattok el magatokról. Mondj egy országot Európában csak egyet ahol van hiteletek! Nincs ilyen. a barátaitokat ismerjük Irán és köre, Hugó Chavez, esetleg még az emberevő bordás krokodil...”
 • 13. Pretorianus 2013. január 05. 18:48
  „8. pancser 2013.01.05. 00:03
  Csicska, rólad nem lehet újat mondani... Diktátori hajlamokkal rendelkező, fenyegetőző, IGAZÁN a magyarság ellen dolgozó rasszista szélkakas vagy! Ezt mindenki látja, neked itt már hiteled nincs,és a szavad sem számít... :) Úgyhogy Jobbikozhatsz, rasszistázhatsz és nácizhatsz, elmebetegektől nem várjuk el, hogy józanul írjanak. :)))
  Úgyhogy hajrá! :)”
 • 12. pancser 2013. január 05. 13:30
  „11. Pancserr 2013.01.05. 11:51
  Te egy rikácsoló, cserregő repképtelen papagáj vagy, kevés köbcentivel a csőre mögött. Rasszizmusra azért telik, képtelenek vagytok felfogni ami körülöttetek zajlik. Ismered az a szót, hogy jobbikbűnözés? A szó eredete utánatok szabadon, azt jelenti aki fajgyűlölő dumákat enged meg, szóban, tettben, írásban bántja a nekik nem tetsző állampolgárokat külső jegyek alapján”
 • 11. Pancserr 2013. január 05. 11:51
  „Igazi pancser vagyok. Úgy váltogatom a nézeteimet, ahogy más az alsóneműit :D. És persze imádom nyalni a tokmányorrúak és a norvég cserediákok hátsóját :D”
 • 10. háté 2013. január 05. 10:43
  „-valótlanság? -erre lépett volna a közeg.
  ,,Vér fog folyni még, ha a srác vallomást mer tenni!" - fenyegette meg a szurkáló integrált famíliája szilveszter éjszakáján Sávoly Gergő családját. A fiút, kinek életét a cigány pengéje milliméterek híján kioltotta, rendőri védelem alá helyezték a kórházban. A fiút mindenhol szúrt sebek borítják: arcán, lábán, nyakán és szíve körül ragtapaszok takarják a szilveszteri tragédia nyomait.”
 • 9. háté 2013. január 05. 10:14
  „Micsoda mosdatás folyik hivatalos helyeken:
  A rendőrség szerint ki fog derülni: hatszor szúró élőlény csak tetoválást akarta gyakorolni.
  - a kés véletlenül volt a 17-éves gyílkosjelöltnél!
  -Különben is miért mennek a magyarok szórakozni?- amikor a cigány ott van?”
 • 8. pancser 2013. január 05. 00:03
  „5. Pretorianus 2013.01.04. 21:48
  Belphegor, gyere valami újabbal!
  6. bumburnyák 2013.01.04. 22:54
  Hogy tetszik az a fogalom, hogy jobbikbűnözés?”
 • 7. blaze 2013. január 04. 23:28
  „4. pancser 2013.01.04. 20:42

  csicska, látszik neked nem az a lényeg ki késelt meg kit, csak az hogy bele tudj kötni a Jobbikba! A rendőrség szavahihetősége meg egyenlő a Fideszével.”
 • 6. bumburnyák 2013. január 04. 22:54
  „Ezt LINCSELÉSNEK hívják, amit csak többen lehet elkövetni. Egy ?ember? nem szúr le egy bokszolót meg egy bírkózót ráadásul egymás után vagy egyszerre..

  pANCSER! Nem lett volna cirkusz ha a rendőrség bejelenti hogy 10-15-en előzetesben vannak! A többi lehet csak nézte de ennyien tuti bent voltak a bűntényben. Amúgy a cigányok is elismerik hogy van cigánybűnözés:
  http://www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc
  Csak itt az a kérdés hogy lehet ezen segíteni? És ez nem a cigányokról szól hanem a hátrányos helyzetben lévő térségek kerületek munkanélküli iskolázatlan társadalmi rétegéről ami sajnos tovább generálja magát és ennek sajnos 90%-a vagy több cigány, ezért vonult be a köztudatba hogy "cigánybűnözés".
  EZT TE IS LEÍRTAD KEDVES pANCSER:
  "előzetesbe vágnak minden Mirkócki Ádámot,...., ahol ő lesz a kisebbség" :DDDDDD
  Te vagy a legnagyobb rasszista!!! :DDD”
 • 5. Pretorianus 2013. január 04. 21:48
  „Na, látom előkerült a rasszista kártya egy szélkakas diktátorocska jelöltől! :)))
  Hajrá csicska, csinálj magadból még nagyobb hülyét... :)))”
 • 4. pancser 2013. január 04. 20:42
  „A félfasiszta, vagy egészen az bagázs, sértegeti a Rendőrséget. Szokás szerint varázsszavuk a "tények". Eddig háromszor hangzott el. Ez tisztességes magyar nyelven azt jelenti, aki így szól hozzá az rasszista és a Jobbikhoz húz, továbbá fogalma sincs mi történt.
  Nincsen helyük a magyar politikai életben.
  A Rendőrség tette a dolgát, majd akkor teszi igazán, ha rasszista duma miatt előzetesbe vágnak minden Mirkócki Ádámot, lehetőleg közös cellába, ahol ő lesz a kisebbség.”
 • 3. háté 2013. január 04. 20:20
  „A rendőrség egyelőre egy támadót, a 17 éves J. Jánost gyanúsította meg emberölési kísérlettel (őt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság).
  - tények azok tények! - ha úgy történik minden ahogy a zsaruk elmondják az újságíró leírja, akkor miért csak egy gyanúsított van őrizetben? - ha azonnal intézkedtek a rendőrök!
  -a rendőrségnek nem cáfolni kellene, -intézkedni, és akkor nem lenne mit cáfolni!”
 • 2. rubeola 2013. január 04. 19:41
  „Nemcsak ott, máshol is a fehéreket szivatják a sünök, mert tőlük nem félnek, de a c.gányoktól félnek.”
 • 1. Cancer 2013. január 04. 19:00
  „A rendorseg nyugodtan cafolhat, de felesleges. A tenyek nem kivannak kommentart. Rendorseg, media hulyenek nezi az embereket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy brit egyetemista Budapesten

Újévre virradóra eltűnt egy 25 éves brit egyetemista férfi Budapest belvárosában. Tovább olvasom