Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

A cégek körében sikk lett múzeumok kikölcsönzése

A Nemzeti Múzeum egy estére 2,2 millió forintba kerül, a Budavári Palota kupolacsarnoka bérleti díja 1,2 millió forint, a középkori és reneszánsz kőtár már félmillió forinttól bérelhető – írja a Népszabadság.
A cégek körében sikk lett múzeumok kikölcsönzése. A múzeumok pedig a bérbeadásból származó bevételből fedezik alapfunkciójukat, a kiállítások költségeinek nagy részét.

A Kiscelli Múzeumban például általában évente húsz üzleti, konferenciavacsorát rendeznek, az Iparművészeti Múzeum éves költségvetésének egyötödét kell saját bevételként előteremtenie. A Magyar Nemzeti Múzeum teljes épületének kibérlése 2,2 millió forintba kerül, ami tartalmazza a takarítást, előkészítést, a ruhatár és toalett használatát, rendezvény- és villanyszerelő ügyeletet, a catering hátterét, a fel- és levonulást. A 350-800 fős fogadásokra is alkalmas Néprajzi Múzeumban évente 20-25 rendezvényt tartanak.

A legtöbb múzeumban különválasztják a rendezvényt és a kiállítóteret. Ha a vendégek kérik, akkor külön tárlatvezetéssel is kedveskedhetnek a vendégeiknek, ha kifizetik a teremőröket és a szakembereket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom