Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

A cafetéria felülvizsgálatát kérik

A béren kívüli juttatások felülvizsgálatát kéri az új kormány leendő nemzetgazdasági miniszterétől a Volán-társaságoknál a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ).
Levelüket hétfőn jutatták el a Matolcsy Györgyhöz - közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.

A munkástanács a meleg- és hidegkonyhai étkezési utalványok összevonását és adóterhének megszüntetését javasolja, továbbá kéri, hogy töröljék el a háromszori kisösszegű ajándékutalvány több mint 90 százalékos, valamint az üdülési csekk 25 százalékos adótartalmát.

Horváth László, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségének alelnöke rámutatott: a szuperbruttósítás és a hozzá kapcsolódó OÉT bérmegállapodás miatt csökkent a bérből és fizetésből élők jövedelme. A negatív hatásokat részben kompenzálná a béren kívüli természetbeni juttatások (cafetéria elemek) rendszerének módosítása, ezért azt kérik a leendő gazdasági minisztertől, hogy ennek megtárgyalását az Országgyűlés mielőbb tűzze napirendre.

Horváth László az MTI-nek elmondta; a szakszervezeti szövetség kezdeményezi a Volán-társaságcsoportban a 2009-ben megkötött kétéves bérmegállapodás idei évre szóló fejezetének újratárgyalását is. A szövetség a szaktárca közreműködésével folytatná a tárgyalásokat a tulajdonossal (MNV Zrt.) és a munkaadói szövetséggel. Jövedelemigényük a korábbi álláspontjukhoz hasonlóan - az inflációt - amelyet közleményükben 3,9 százalékra tesznek - meghaladó 1 százalékos bérfejlesztés.

A KMSZ idén februárban szakította meg a bértárgyalásokat, miután a munkaadó és a szakszervezetek álláspontja a több hónapon át húzódó tárgyalássorozat alatt sem közeledett egymáshoz. Ekkor közleményükben azt jelezték, hogy a parlamenti választások után kívánják folytatni a bértárgyalásokat.

Olvasóink írták

  • 1. load 2010. május 17. 23:00
    „Az ígéretek nyomán lassan mindenki benyújtja a számláját.
    Kezdik lebontani a Bajnai csomagot.
    A beváltott ígéretek vagy az adófizetőket terhelik, vagy az államadósságot növelik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják a balatoni haltetemek begyűjtését

Nem pusztult el a szokásosnál több hal a Balatonban az elmúlt napok viharaiban, csak az erős északi… Tovább olvasom