Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A büdzsét bíráló közgazdászokkal találkozik Orbán

Azokkal a közgazdászokkal konzultál pénteken Orbán Viktor Fidesz-elnök, akik múlt szombaton nyílt levélben szólították fel a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetést.

Koszorús László, a Fidesz elnöki stábja helyettes vezetőjének korábbi tájékoztatása szerint Orbán Viktor azzal a céllal kezdeményezte a megbeszélést az aláírókkal, hogy megvitassák a költségvetés elfogadása után kialakult helyzetet. Az egyik budapesti szállodában zajló konzultáció után Orbán Viktor és Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere tart majd sajtótájékoztatót. Járai Zsigmond szerdán az MTI-nek azt mondta, biztos benne, hogy a levelet aláíró közgazdászok nagy többsége részt fog venni a konzultáción. Nyakó István, az MSZP szóvivője - szintén szerdán - az MTI-nek úgy nyilatkozott, pártja szerint Orbán Viktor a közgazdászokkal a nevükre vetette a saját hirdetését, most a "második fordulóba is belekényszeríti őket: elbáboznak egy utólagos konzultációt".

Ismert közgazdászok, köztük az Orbán-kormány időszakának több magas rangú állami vezetője múlt szombaton nyílt levélben szólította fel az országgyűlési képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetési javaslatot, "ne sodorják újabb veszélybe az országot". (A jövő évi büdzsét hétfőn 201 igen, 179 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta a Ház.) A több országos napilapban megjelent, az Országgyűlésnek címzett nyílt levél szerint a Bajnai-kormány büdzséje "ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített trükkös költségvetések". A 29 aláíró között van Járai Zsigmond, Bod Péter Ákos, aki az Antall-kormány ipari minisztere, majd az MNB elnöke volt, Szapáry György volt MNB-alelnök, aki jelenleg a Fidesz nemzetközi gazdasági kapcsolatrendszerének kiépítésén dolgozik. Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke volt az Orbán-kormány időszakában, Szász Károly pedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét vezette akkoriban.

Olvasóink írták

  • 1. xo17zy 2009. december 04. 18:30
    „Hét évi "álom" után így a választások elötti hónapokban milyen aktív lett a nagyotmondás bajnoka (viki).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon biztosítékokat adott a külföldi befektetőknek

Magyarország miként jelenleg, a jövőben is vonzó célállomása lesz a tengerentúli tőkének - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Dow Jones Newswires gazdasági hírügynökségnek. Tovább olvasom