Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

A BRFK békés ünnepre készül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság összességében békés, nyugodt március 15-ére készül - mondta Bozsó Zoltán, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A dandártábornok kérdésre válaszolva azt mondta: nincs információjuk arról, hogy az állami- vagy bármelyik más, március 15-i rendezvényt bárki is meg kívánná zavarni.

Bozsó Zoltán közlése szerint az ünnepségek három csoportba oszthatók: állami rendezvényekre, a főpolgármesteri hivatal, illetve a kerületi önkormányzatok megemlékezéseire, továbbá a pártok rendezvényeire, amelyek egy része a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik, egy részük pedig kampányesemény.

Az MTI kérdésére a rendészeti helyettes kifejtette: a pártok tartanak megemlékezéseket is, ezekre a gyülekezési törvény hatálya vonatkozik, ugyanakkor a nagygyűléseket kampányeseményeknek tekintik.

A dandártábornok elmondta, hogy jelenleg 107 fővárosi eseményről van tudomásuk, de ez a szám még változhat. Hozzátette, hogy azokat nem mind március 15-én tartják, már a nemzeti ünnepet megelőző napokon megkezdődnek az ünnepségek. Példaként említette, hogy a Lánchídon, illetve a Roosevelt téren már a hétvégén megkezdődnek a programok.
Az állami rendezvényekkel kapcsolatban elmondta azt is, hogy azok alapvetően a Nemzeti Múzeumhoz, illetve a Múzeum körúthoz, továbbá a Roosevelt térhez kapcsolódnak.

A Főpolgármesteri Hivatal által szervezett központi ünnepség a Petőfi szobornál lesz, de szinte valamennyi kerületben lesznek rendezvények.
A rendezvényekkel kapcsolatban Bozsó Zoltán azt mondta, a rendőrség elsősorban közlekedési intézkedésekkel készül ezekre az eseményekre, egyes útszakaszokat lezárnak, illetve elterelik a forgalmat. Hangsúlyozta: a korlátozásokat már napokkal korábban bevezetik, amelyekre táblákkal hívják fel a figyelmet.

A dandártábornok arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti ünnepen inkább a tömegközlekedést vegyék igénybe az emberek, a fővárosba lehetőleg ne érkezzenek autóval. Kitért arra is, hogy már 14-ről 15-ére virradó éjszaka lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nap folyamán a rendőrség honlapján hozza nyilvánosságra pontosan, hol és mettől meddig kell lezárásokra, forgalomkorlátozásokra számítani.

Olvasóink írták

  • 3. laposibenö 2010. március 12. 13:48
    „Aki balhézni akar az ünnepen, akár fidesz akár jobbik bérenc, remélem úgy leverik hogy szívószálon kapja majd a rántott húst is!”
  • 2. Reális 2010. március 12. 10:48
    „1.Ne reménykedj!A jobbiknak meglesz a 15-20%.és a fidesszel 2/3-adban lesznek!”
  • 1. csiga_biga 2010. március 11. 15:58
    „Ha most választások előtt kivonul a Jobbik, akkor biztos, hogy szavazatvesztéshez fog vezetni! Reméljük lesz annyi merszük, hogy kimennek dobálózni országszerte!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2020-ra eltűnnek a fecskék Magyarországról

Veszélyben vannak a fecskék, folyamatosan csökken a számuk, 2020-ra kipusztulhat az állomány… Tovább olvasom